Wij pleiten voor minstens één creatief cadeau per kind onder de kerstboom! Want wat moet je in de koude kerstvakantie doen als je thuis blijft? Precies, lekker kleuren, stiften, verven, knutselen, lijmen, plakken en nog veel meer. Wij mochten wat creatieve cadeautjes voor kids van alle leeftijden testen van SES en geven je onze ongezouten mening over welk cadeau helemaal HOT is en welke toch eigenlijk wel een knutselproject is voor de héle kerstvakantie lang (ja echt, met één pakket kun je de hele vakantie bezig zijn, dus lees snel verder als dat jou nou aanspreekt) 

My First Colorball voor de kleintjes

Bij SES snappen ze maar al te goed dat je (bijna) nooit te jong bent om iets creatiefs te doen! Ooit hoopte ik een Pinterest moeder te worden, die met scheerschuim en verf speelde met haar zes maanden oude baby, maar ik heb gemerkt dat ik toch ook wel erg van mijn schone baby (en huis!) houdt! Dus wat doe je dan met een kleintje dat toch graag expressief en creatief wil zijn. SES bedacht de My First Colorball, met zes wasco krijtjes in mooie primaire kleuren, met een fijne ergonomische grip. Het lijkt een beetje op een soort bal, waardoor het natuurlijk maar al te interessant is voor ontdekkende kruimeltjes.

O ja, niet te vergeten, de wasco krijg je gewoon in de wasmachine van de kleren af, mocht het zover komen. Voor de ‘vlekvrees’ moeders zoals ik, een fijne geruststelling.

Ze hebben deze colorball trouwens ook voor in bad! Hoe cool is dat joh! Lekker op de muren kliederen en tekenen. Als je echt extreem bang bent voor vieze kinderen dan is dit dus de ideale oplossing, want ze zitten in bad, en worden dus gelijk weer zo schoon als een pasgeboren varkentje (of zoiets 😉 ) .

Mega kralenset, voor de mooiste sieraden

Toen we deze mega kralenset van SES binnenkregen wist ik gelijk dat ik eerst moest kijken of de kust veilig was, want bij dit soort roze en bling bling spul ligt er altijd een kaper op de kust…. Dochterlief van vier die een stoere prinses is. Dus toen ze eenmaal op bed lag ‘s avonds, kon mama even rustig rondkijken in deze mooie set, en een armbandje voor haar maken, zonder dat de kralen overal over de grond lagen, en in elke foto een graaiende kinderhand (of twee) stond 😉

De mega kralenset heeft een aantal zakjes met daarin verschillende soorten kralen. Bij ons was één zakje een klein beetje open, waardoor er een aantal mooie kralen los in de doos zaten, dus doe met het openmaken even voorzichtig, dan belandt er niks per ongeluk op de grond.

De grote plastic paarse werkplek heeft allemaal handige vakjes, maar het handigste is toch wel dat je de kralen kunt neerleggen op volgorde en zo in één oogopslag ziet of je sieraad perfect eruit ziet. Of minder perfect, omdat je dochter van vier het helemaal zelf maakt, maar daarom natuurlijk niet minder mooi 😉

Er zitten verschillende soorten draad in de set, zoals dun ijzerdraad, gewoon draad, elastisch draad in een paar verschillende kleuren en meer. Ook handig is dat er sluitingen bij zitten, en zelfs een bedelarmbandje, waar je helemaal op los kunt gaan! Ik denk dat dochterlief en ik hier in de vakantie wel een aantal uren mee zoet zullen zijn.

Onderstaande armbandje is dus helemaal zelf gemaakt (door mama) en dochterlief liep als een trotse pauw ermee te paraderen en iedereen op school moest haar armbandje zien.

Dé ultieme knikker-achtbaan-vakantie-kit

Oké, zo heet het pakket officieel niet, maar dat is het toch wel! Dit pakket om een mega gave knikker-achtbaan te maken kreeg zoonlief voor zijn verjaardag, en het liefste wilde hij die gelijk ‘even’ in elkaar zetten. Wat mama echter niet wist, is dat je alle (letterlijk alle) banen, stroken, loopings, trechters, bochten en meer zelf moet knippen en plakken. Oeps (slik) dat was toch wat meer werk dan verwacht. Alle banen en stroken zijn trouwens wel gewoon uitgeprint, dus je hoeft alleen de lijntjes te volgen en te doen zoals er in het instructie boekje gaat. Maar tijd gaat het zeker kosten. Daarom het ultieme vakantie knutselproject voor het hele gezin!

Zoals je ziet op de doos, is de achtbaan echt super gaaf met honderden verschillende opties (je maakt het zoals jij wilt, of je volgt het boekje en de plaatjes) en ik denk dat dit een stiekeme jongensdroom is van vele. Bij de set zitten een heleboel paperclips, een schaar, in ons pakket 12 knikkers (op de verpakking stonden er maar vier dus de kids waren helemaal blij dat er zooooooveel in zaten!) en een heleboel vellen papier.

Dus hup knippen maar mama, want zoonlief van toen net zes kan wel knippen, maar of er dan ook een stevige mooie baan tevoorschijn zou komen, daar was ik niet zo zeker van. Aller eerst begin je met de grijze papieren vellen, waar je ongeveer 100 stroken uit knipt. Hiermee bouw je de basis, met zes grote kubussen van ik denk wel 30×30 cm. Al met al wordt je bouwwerk dus bijna een meter hoog! De glunderende oogjes, door het langzaam maar gestaag groeiende bouwwerk, zijn toch onbetaalbaar.

 

Om eerlijk te zijn, duurde het bouwen van die kubussen echt een eeuwigheid. Helemaal voor onze ongeduldige vier jaar oude dochter, en zoonlief die eigenlijk verwachte dat hij binnen een handomdraai een gave knikkerbaan had staan waar hij mee kon spelen. Bij de leeftijdsaanduiding staat trouwens 7+ jaar, maar ik begon op een gegeven moment te denken dat die 7+ stond voor het aantal mensen dat je nodig hebt om dit mega knutselproject af te ronden.

Als je basis staat, kun je aan de knip en plak om alle banen etc. te maken. Het knippen kost erg veel tijd, geduld (af en toe een ‘waarom ben ik hier in hemelsnaam aan begonnen’ gedachten) en plezier.

De kids zien namelijk toch wel beetje bij beetje hun achtbaan ontstaan, en komen dus om de vijf minuten vragen of hij al af is. Nee lieverd, mama heeft na een half uur eindelijk een trechter in elkaar zitten, die niet meer uit elkaar springt 😮

Of het ligt aan mijn creativiteit (betwijfel ik, want ik ben stiekem een crea bea) of aan mijn geduld (CHECK!) of aan het feit dat onze kids geen 7+ zijn (misschien) ik weet het niet precies. Maar wij hebben na een zenuwslopende vijf uur knippen en plakken het pakket gegeven aan de kinderkerk, zodat ze daar met de bovenbouw samen de achtbaan kunnen afbouwen. Vele handen maken licht werk zeg ik dan maar!

Dus een definitieve foto van de mega achtbaan laat nog even op zich wachten. Maar een prima project dus om je 7+ kiddo’s de hele vakantie zoet te houden 🙂

Welk pakket spreekt jou het meeste aan?! Let me know