Vandaag een simpel recept welke niet alleen gezond is maar ook nog eens leuk voor je kind, een fruit raceauto! Leuk als een tussendoortje, maar ook als een traktatie voor het kinderdagverblijf of peuterspeelzaal.

Dit heb je nodig:

– Druiven wit of blauw

– Appels

– Cocktailprikkers

– Paar druppels citroensap

– Vlaggetje (optioneel)

 

Zo doe je dat:

Snijd een appel in vieren en verwijder het klokhuis. Zorg wel dat het een beetje rechtere stukken zijn, dit maakt het makkelijker om de ‘wielen’ dichterbij ‘de auto’ te krijgen. Doe nu aan elke uiteinde een cocktailprikker door heen, in de breedte. Rijg nu aan elke kant een druif erop en klaar is je raceauto! Mocht je dit maken als een traktatie dan is het leuk om een vlaggentje erbovenop te maken met bijvoorbeeld in mijn geval ‘Luka 2!’ of een racevlaggetje.

traktatie raceauto

Tip: Gesneden appel wordt snel bruin. Doe daarom de appels in een bakje of zakje met 2 a 3 druppels citroensap tot kort voor het gebruik. Op deze manier houden de appels hun mooie verse kleurtje.

traktatie raceauto

 


Dit recept is geschreven door:

sanja-2Sanja, ik ben 28 jaar, samen met de liefde van mijn leven en trotse mama van Luka. Ons gezin wordt verrijkt met nog een gezinslid, ons hondje Liya
Ook blog ik op BYSAN. Daar vind je elke maandag t/m vrijdag een artikel. Zo kun je hier allerlei lekkere recepten vinden, leuke DIY’s en allerlei andere dingetjes die mij bezig houden in het leven.  Pak een kopje thee en geniet!