Ben je op zoek naar een unieke manier om het kinderfeestje van je kind onvergetelijk te maken? Wat dacht je van een honden feestje, ook wel bekend als een Puppy Party? Dit thema is niet alleen schattig, maar zorgt ook voor veel plezier en onvergetelijke herinneringen voor alle kinderen. In deze blogpost ontdek je hoe je eenvoudig een geweldig honden feestje kunt organiseren met behulp van onze uitgebreide set printables.

puppy party honden feestje

Waarom kiezen voor een honden feestje?

Een honden feestje, of Puppy Party, is een fantastisch thema voor kinderen die van dieren houden, en in het bijzonder van honden. Dit thema biedt talloze mogelijkheden voor leuke en educatieve activiteiten. Kinderen kunnen doen alsof ze hun eigen puppy adopteren, voor hen zorgen en verschillende spelletjes spelen die allemaal in het teken staan van hun nieuwe huisdier.

Wat zit er in het printable pakket?

Ons printable pakket voor een honden feestje bevat alles wat je nodig hebt om een fantastische Puppy Party te organiseren. Hier is wat je kunt verwachten:

 • Adoptiecertificaat: Print deze voor elk kind, zodat ze hun eigen puppy kunnen adopteren.
 • Uitnodigingen: Stuur deze uitnodigingen uit om de kinderen enthousiast te maken voor het feestje.
 • Gezondheidscertificaten: Inclusief behandelingen en een speciaal ‘in bad’ gaan kopje.
 • Adopteer een Puppy print: Een leuke print om het adoptieproces te begeleiden.
 • Zo adopteer je een puppy stappenplan: Een duidelijke handleiding voor de kinderen.
 • Maak een mooie halsband print: Laat de kinderen creatief bezig zijn door hun eigen halsbanden te maken.
 • Decoreer jouw puppy’s hondenhok print: Kinderen kunnen hun eigen hondenhok versieren.
 • Dierenarts/Check Up print: Speel een rollenspel waarbij de kinderen als dierenarts optreden.

Met dit pakket hoef je alleen nog maar alles klaar te leggen en de kinderen kunnen meteen aan de slag.

puppy party honden feestje

Hoe organiseer je een Puppy Party?

Hier zijn enkele stappen om ervoor te zorgen dat jouw honden feestje een groot succes wordt:

1. Voorbereiding

Begin met het versturen van de uitnodigingen uit het printable pakket. Zorg ervoor dat je voldoende tijd hebt om alles voor te bereiden. Print alle benodigde documenten en zorg voor voldoende knutselmaterialen zoals stiften, stickers en lijm.

2. Creëer een sfeervolle omgeving

Versier de ruimte met hondenthema decoraties. Denk aan ballonnen, slingers en posters van schattige puppy’s. Maak een speciale hoek waar de kinderen hun puppy’s kunnen adopteren en een andere hoek voor de knutselactiviteiten. De puppy’s die ik kocht waren allemaal tweedehands TY hondjes die ik via verschillende wegen op de kop heb weten te tikken.

3. Activiteiten tijdens de Puppy Party

Het leuke aan een honden feestje is dat je veel verschillende activiteiten kunt organiseren. Hier zijn enkele ideeën:

 • Puppy Adoptie: Laat de kinderen hun eigen puppy adopteren met behulp van het adoptiecertificaat.
 • Gezondheidscheck: Speel een rollenspel waarbij de kinderen als dierenarts optreden en de gezondheid van hun puppy’s controleren.
 • Halsbanden Maken: Laat de kinderen hun creativiteit de vrije loop met de ‘Maak een mooie halsband’ print.
 • Hondenhok Decoreren: Geef de kinderen de kans om hun eigen hondenhok te versieren met de speciale prints.

4. Eindig met een snack en speelmoment

Zorg voor lekkere snacks die passen bij het thema, zoals koekjes in de vorm van hondenbotten of cupcakes met puppy toppers. Laat de kinderen genieten van hun creaties en speel een paar spelletjes om het feestje af te sluiten.

puppy party honden feestje

Benodigdheden voor dit fantastische hondenfeestje

De versiering, een paar gewone pootjes ballonnen, maar ook grote pootjes en botjes ballonnen en natuurlijk de ‘lopende hondjes’ ballonnen kocht ik op Amazon. Dit zat allemaal in één grote set voor een prima prijs. Ook het tafelkleed en de banners kwamen hier trouwens uit dezelfde set. Al met al echt een mega handige fijne all-in-one honden feest decoratie set waar je elk hondenfeestje een succes mee maakt.

Bij bol.com kun je ook soortgelijke versiering vinden:

De kartonnen hondenhokjes komen van dezelfde website. Eigenlijk zijn het doosjes om bijvoorbeeld cupcakes in te doen voor de verkoop. Maar als je hier zelf een mooi rond gat in knipt, heb je een hartstikke leuk hondenhok wat de kinderen kunnen versieren. Je vind de kartonnen doosjes hier.

Wat de kids het leukste vonden (en waar ze het langst mee bezig waren) was het versieren van de hondenhokjes. Ik zat zelf nog bedacht om er ook diverse tape-jes bij te doen (washi tape, glitter tape etc), maar dat was niet nodig. Eigenlijk waren de acrylverf stiften (deze kwamen bij de Action vandaan) het grootste succes. Deze bleef goed op het karton, droogde snel en heel erg weinig rommel/viezigheid, omdat het bijna hetzelfde kleurde als normale stiften.

Daarnaast kun je optioneel nog mooie acryl standaarden gebruiken om de prints in te steken. Zelf vond ik dat wel de upgrade waard (ook omdat ik weet dat ik ze nog voor andere dingen zal gaan gebruiken). Maar je kunt er ook voor kiezen om de prints te lamineren voor extra stevigheid en duurzaamheid.

Tijdens het feestje is er natuurlijk leuk om voor de dierenarts ‘praktijk’ een aantal verbandjes, pleisters, potjes etc erbij te leggen. Zelf heb ik van wat supplementen de potjes bewaard en de etiketten eraf gehaald, vond ik nog wat oude verbandjes en dingen die eigenlijk ‘over datum’ waren. Je kunt natuurlijk ook altijd nieuw wat aanschaffen, maar kijk vooral eens wat jij (of je vrienden/familie) nog heeft liggen wat eigenlijk toch niet meer gebruikt mag worden.

Voor de halsbanden heb ik pijpenragers gebruikt, en een aantal verschillende letter kraaltjes (zelf kocht ik ze bij de Kik, want ik liep er toevallig tegenaan, maar via de link kun je ze ook makkelijk in huis halen). Ook de strijkkralen waren aanwezig om behalve de naam van het hondje te maken, ook nog eigen mooie kleurtjes erbij te kunnen doen. Het mooie aan de pijpenragers (of chenille draad) is dat er best kleine kraaltjes aan kunnen, maar het makkelijk te rijgen is.

Waarom dit printable pakket kiezen?

Ons printable pakket is speciaal ontworpen om jouw honden feestje zo makkelijk en leuk mogelijk te maken. Het bevat alle essentiële elementen voor een succesvolle Puppy Party, van uitnodigingen tot activiteitenprints. Bovendien hoef je niet veel extra’s aan te schaffen, wat het ook nog eens budgetvriendelijk maakt.

Een Puppy Party is een geweldige manier om kinderen te vermaken en hen tegelijkertijd iets te leren over de zorg voor huisdieren. Met ons uitgebreide printable pakket heb je alles wat je nodig hebt om een onvergetelijk honden feestje te organiseren.

Een honden feestje, of Puppy Party, is het perfecte thema voor een kinderfeestje vol plezier en creativiteit. Met ons handige printable pakket organiseer je eenvoudig een geweldig feestje zonder al te veel gedoe. Dus waar wacht je nog op? Plan je volgende kinderfeestje met een Puppy Party en geef de kinderen een ervaring die ze niet snel zullen vergeten!

Zoek je meer tips en ideeën voor een geweldig honden feestje? Bekijk dan onze andere blogposts en ontdek hoe je elk feestje tot een succes kunt maken!