Na de onweersbuien van afgelopen dagen en de regen van afgelopen twee weken is het weer de hoogste tijd voor wat heerlijke warme dagen. Gelukkig weten wij vanaf nu aan zeker dat onze kleine dame niet meer met een bezweet koppie en natte krulhaartjes in haar nek wakker wordt. We gebruiken namelijk sinds kort het hydrofiel hoeslaken en hydrofiele slaapzakje van Lodger en zijn dol enthousiast.

Deze prachtige essentials voor kleine kids namen we goed onder de loep en geven onze eerlijke en ongezouten mening. Want dat is waar je als (aanstaande) ouders natuurlijk op zit te wachten.

Hopper: Hydrofiele slaapzak van Lodger

Toen we het slaapzakje toegestuurd kregen had ik allerlei verwachtingen ervan, en toch zag het er anders uit dan ik dacht. Op de foto’s op de website lijken de slaapzakjes wat mij betreft iets meer op een gewone slaapzak, dan een hydrofiel slaapzak. Maar zoals je op deze wat close up foto’s kunt zien, zie je de ‘vierkante vakjes’ van het typische hydrofiel doek vrij goed.

We kozen voor een slaapzakje met een soort hagelslag motiefje in een lichtbeige kleur. Zelf vond ik dat de sprinkles niet zo heel goed zichtbaar waren, door de hydrofiele stof die gebruikt is, maar goed. Het gaat natuurlijk vooral om de functionaliteit. En waarschijnlijk zie je het wat beter als je een ander kleurtje kiest voor de sprinkle stof.

Het slaapzakje is heerlijk dun, en heeft een ‘slanke’ pasvorm. Onze dochter is op de foto 13 maanden en 76 centimeter lang. We kozen voor de slaapzak maat 86/92 zodat ze er nog even in zou passen. En dat kan makkelijk want de slaapzak is nog wel een centimeter of 30 ‘te lang’. Maar het stoort helemaal niet. Het Lodger labeltje blijkt ook reuze interessant, want ze zit de hele tijd met haar beentjes in de lucht om het labeltje te pakken te kunnen krijgen.

Hydrofiel hoeslaken met Chevron print

Voor de warme nachten is de slaapzak ideaal. Maar toch zullen de zweetplekken op het matrasje en het hoeslaken je niet onbekend zijn. Dus hoe blij was ik toen we ontdekten dat er ook hydrofiele hoeslakens bestonden.

Wij kozen voor de roze chevron print voor een ledikantje. Een vleugje meisje en toch subtiel genoeg om eigenlijk overal bij te passen.

Het hoeslaken is trouwens vrij ruim, waardoor je ook wat dikkere matrasjes helemaal kunt bedekken aan alle kanten. Dit is bij sommige hoeslakens nog al eens een probleem, dus ik vond het vooral fijn dat dit hoeslaken gewoon aan alle kanten mooi zit, en je niet tegen de zijkant van het matras aan zit te kijken.

Deze hydrofiele hoeslaken is trouwens ontzettend zacht. De stof is geen goedkope stof die je vaak hebt als je hydrofiel luiers koopt voor je baby. Dit is een zacht dun en luchtig stofje waardoor je kleintje deze zomer niet alleen droog en fris blijft, maar ook comfortable ligt.

Ons oordeel

Enige minpuntje vond ik dus dat je de sprinkles van het slaapzakje met deze kleur minder goed ziet, maar de andere kleuren op de website lijken wat sprekender.

Verder is de rits van de slaapzak goed verstopt, en zit hij achter een fijn flapje, waardoor je geen ijzer in je baby’s keel hebt zitten de halve nacht.

De slank pasvorm maakt het geen logge slaapzak, en voorlopig kan onze dame hier nog prima in doorgroeien. Ik gok tot een jaar of 2,5, misschien zelfs wel drie. Een prima aankoop dus helemaal als je op vakantie gaat naar een wat warmer land. Onze dame lag namelijk heerlijk en heeft sinds we de hydrofiele slaapzak en hoeslaken hebben niet meer op natte plekken en bezweet in bed gelegen.