Zoek je heerlijke, zachte, eerlijke en vriendelijke kleren voor je baby? Kijk dan eens bij Poespas, wat ze verkopen bij Studio Circus. Poespas is zoals de naam al zegt, zonder allerlei poespas. Gewoon organisch katoen met een lief en unisex printje, waardoor het een ideaal kraamcadeautje is, of gewoon om jezelf (oké, je baby)  cadeau te doen.

Kijk je mee? En vergeet ook niet om mee te doen met de win-actie waarbij je kans maakt op een prachtige multifunctionele badcape!

Poespas

Poespas is een Nederlands merk dat alleen maar met organisch katoen werkt. Dit is wat zij zelf zeggen:
“Onze Poespas Organic collectie, eigen ontwerpen van Poespas.com, staat voor de hedendaagse ontwikkeling waarbij de katoen van het begin tot eind biologisch wordt geteeld, geen chemische bestrijdingsmiddelen en natuurlijke verfstoffen worden gebruikt.
Dus 100% biologische katoen. Met een lieve zachte uitstraling en ingetogen vormgeving zeer geschikt voor de allerkleinsten. Bij deze collectie besteden wij ook vooral aandacht aan gebruiksvriendelijkheid voor de ouders en een comfortabele pasvorm voor uw baby.”

Poespas babykleding

Wij mochten van Studio Circus de babykleding eens uitgebreid onder de loep nemen, samen met onze jongste dochter (de oudste past hier natuurlijk niet meer in). Even een kleine disclaimer, de kleertjes lijken op de foto niet alleen iets aan de ruime kant, dat zijn ze ook. Ik kreeg maat 56 maar stopte er onze kleine meid van 51 centimeter in. De kleding valt dus eigenlijk prima op maat, maar we konden niet wachten om de kleertjes te testen.

IMG_3289

Je kunt bij Studio Circus onder andere het shirtje met lange mouwen en het broekje kopen. Op het shirtje staat een schattig printje met allerlei dieren in een lichtgroen/oudgroen tintje, waardoor je het bij zowel jongens als meisjes aan kunt doen. Meestal vind ik unisex kleding niet echt leuk voor een meisje, maar dit printje kan prima.IMG_3290

Het broekje is gemaakt van een wit zacht katoen (althans de buitenkant is lekker zacht). Niet heel veel bijzondere dingetjes, een vetertje om het broekje vast te knopen en aan de zijkant een klein Poespas labeltje. Dus ook makkelijk te combineren met allerlei andere leuke shirtjes die je waarschijnlijk al in de kast hebt hangen.IMG_3291

Hier zie je het vetertje van het broekje, en de Poespas print op het shirtje nog even wat duidelijker.

Poespas trappelzak

IMG_3293

De trappelzak is in Nederland een toch wat minder bekend baby-item maar het is toch eigenlijk best wel handig. Het lijkt een beetje op een halve slaapzak (bovenste helft mist zeg maar), en is vooral lekker met blote beentjes die toch een beetje warm willen blijven.

Dochterlief trappelde er vrolijk op los, en de elastische band die aan de bovenkant zit bleef goed op zijn plek. Helemaal goedgekeurd dus. Het trappelzakje is gemaakt van hetzelfde zachte stofje als het broekje en heeft behalve de labeltjes geen andere bijzonderheden.IMG_3294

Onderaan de trappelzak een groter label met daarop het Poespas logo, en aan de bovenkant van de elastische band een kleiner labeltje.IMG_3295

Poespas is dus wat ons betreft een (h)eerlijk Nederlands merk, en een perfect kraamcadeau voor elke aanstaande moeder.

Mocht je nu ook eens Poespas zelf willen hebben, vergeet dan zeker niet om komende week nog eens langs te komen op Coolest Kid On The Blog (hier dus). We plaatsen dan een super gave win-actie online, waarbij je kans maakt op een mooie badcape/omslagdoek en een Poespas knuffeltje.

Kende jij Poespas al? En welk item uit de collectie lijkt jou nou een echte musthave?