Wat geef je een jongen die zes jaar wordt, al ruim honderd HotWheels heeft en LEGO al krijgt? Nou dat vraagstuk had ik de afgelopen maand voor de kiezen want zoonlief is bijna jarig! Maar ik heb iets geweldigs gevonden! Vandaag laat ik je de Play & Go Roadmap zien (whoop whoop!) en vier houten pullback racers (je weet wel, mijn strijd tegen het plastic in huis, dus werden het houten auto’s).


Play & Go Roadmap

Ik mag toch hopen dat je ondertussen het merk Play & Go kent, en anders laat ik het je nu gelijk zien!
De Play & Go opbergzakken zijn uniek in zijn soort. Want je kunt er niet alleen speelgoed in opbergen (yeah, dat betekent uit het oog en uit het zicht!) maar je kunt er ook op spelen. Het is eigenlijk een soort speelkleed en opruim-zak in één. Dat zeggen ze tenminste, want als ik heel eerlijk ben vind ik de allernieuwste uitvoering van Play & Go ; Roadmap eigenlijk pas echt een speelkleed. Alle andere designs hebben wel een leuk uiterlijk maar zijn niet echt een kleed om mee te spelen. De Roadmap uitvoering bracht daar verandering in, en doet denken aan de bekende speelkleden van OYOY, of de goedkopere minimalistische versie van de H&M.

play n go roadmap

Het is een heuse stad met gebouwen, een aantal diertjes en wat natuur. In het midden een mooie rotonde, en er is zelfs plaats om te tanken en te parkeren (volgens zoonlief essentieel voor een goed speelkleed, want anders raken de auto’s uitgeput). Het speelkleed is eigenlijk wel groter dan ik dacht en heeft een doorsnede van 1.40 m. Er kan dus echt met gemak wel met twee kids tegelijk op gespeeld worden. dat valt dus mooi mee.

play n go roadmap

En dan komt het beste gedeelte. Na het spelen trek je gewoon aan de koordjes (de eerste keren gaat dat nog een beetje stroef, maar de kids kunnen het steeds beter zelf) en kun je je hele stad zo in één beweging afvoeren.

play n go roadmap

Trek je het speelkleed van Play & Go dicht dan heb je de witte kant aan de buitenkant, lekker rustig dus. Zo mag bij mij het speelgoed wel in de woonkamer liggen 😉

img_6304

Maar hier wilde de kids liever de stoere stad kunnen zien terwijl ze klaar waren met spelen, dus dan moet je even het kleed omdraaien voor je hebt dicht trekt.

img_6306

Houten Pull Back Racers

En dan natuurlijk nog iets om mee te spelen. Niet dat deze kleine man niet al genoeg speelgoed heeft, maar houten auto’s heeft meneertje nog niet in zijn assortiment. Maar ja, er zijn zoveel leuke houten auto’s. Zelfs bij de Action verkopen ze een soort stapelauto’s die je dus onderling ook kunt wisselen. Zo maak je bijvoorbeeld een ambulance met een politie onderkant.

img_6308

Maar we hebben gekozen voor de houten pullback racers van Eerlijk Speelgoed. Dit omdat onze zoon gewoon gek is van race auto’s en alles wat daarbij komt kijken.

img_6309

Ik dacht, leuk die auto’s die je achteruit kunt trekken en dan gaan ze vanzelf naar voren. Maar op het kleed werken ze eerlijk gezegd niet top. Waarschijnlijk net even teveel weerstand, maar op de laminaten vloer doen ze het prima! En elke keer is het maar weer de vraag wie er wint, want ze hebben elke keer weer net even een andere snelheid dan de ronde ervoor. Dat houdt het ook wel net zo spannend toch?

img_6312

En niet geheel onbelangrijk, het past wel in onze woonkamer. Deze vier pullback racers mogen best blijven staan. Niet zoals die berg met ijzeren Hot Wheels die ik het liefst zo snel mogelijk uit de woonkamer heb. Dus mocht je nog geen grote jongen hebben, maar nog maar een hele kleine, dan zet je deze hippe racers gewoon eerst als eyecatcher neer in je babykamer. Dan kan de kleine er later zo mee wegracen.