Of wij een NutCase helm wilde testte voor Go-Or-No-Go! Maar natuurlijk! Want met een stuntpiloot als dochter, die maar al te graag op haar nieuwe fiets crossed, is een helm een echte musthave. We hadden al een ‘standaard’ helm, maar deze wilde ze niet meer op, omdat ze deze al heeft sinds ze een baby is. Op zich heel handig, een verstelbare helm, maar als eigenwijze kleuter wil je natuurlijk niet de helm nog op, die je als baby ook op je koppie had. Die mocht naar haar zusje toe, want die gaat inmiddels ook mee op de fiets. Dus we waren erg blij met het aanbod om de NutCase te mogen testen, en onderworpen hem aan een hevige test!

Veilig?

Natuurlijk is de helm is voor veiligheid. En het leuke aan de NutCase vind ik dat je het echt voor heel veel verschillende sporten kunt gebruiken. Paardrijden, skaten, skiën, skeeleren en nog veel meer. Dochterlief had het toen ze de helm zag gelijk over paardrijden, want dat had ze tijdens een vakantie nog gedaan.

Je kunt de NutCase gemakkelijk verstellen, en hij is verkrijgbaar in verschillende maten. Wij kozen voor maat S,maar eigenlijk is die nog niet iets te groot. Dochterlief haar hoofd was 51 cm, en deze helm is vanaf 52 centimeter. Maar goed, we konden hem gelukkig nog een stuk strakker doen.

De sluitingsclip is trouwens echt super goed bedacht! Waar ik met de ‘oude’ helm altijd bang was voor velletjes tussen de gesp, is dat met de NutCase geen probleem. De NutCase heeft namelijk geen gesp, maar een magnetische sluiting. Toch heeft dochterlief wel moeite met het zelf open maken van de gesp (wat voor mij juist een pluspunt is, dan gaat de helm tenminste niet ongevraagd af).

Mooi?

Absoluut!

Wij kozen voor de Cherry Blossom helm, met mooie frisse mint kleuren en roze accenten. Niet te zoet, en ook zeker een beetje stoer. Er zijn ontzettend veel verschillende designs verkrijgbaar dus voor ieder wat wils. Zo zijn er ook stoere jongenshelmen, of schattige peuter helmen.

Handig?

Wij kregen ook nog super handige oorwarmers bij de helm. Oorwarmers? Nou ja, als je een helm op hebt, kun je over het algemeen geen muts opzetten. En toen we foto’s gingen maken was het -7 (!)  dus waren oorwarmers wel super handig. Je koopt ze los, en klikt ze zo aan de zijkant erin.

Net als de cap aan de voorkant, die kun je er in of uit doen. Dus wil je een ‘paardrij-cap’ dan klik je hem erin, of een skie helm, en ben je een echte skater, dan haal je hem eraf. Ik moet wel eerlijk zeggen dat de ‘cap’ niet heel erg stevig vast zit. Helemaal als je bedenkt dat een kind precies daar aan vasthoudt om de helm naar boven of beneden te schuiven. Dochterlief stond dus eigenlijk wel vrij regelmatig met het capje los in haar handen. Niet heel ideaal, omdat ze hem er niet zelf weer in kan doen. Ik zou daar dus nog even een aandachtspuntje van maken, mochten ze ooit een nieuwere versie maken van de NutCase.

Nog iets?

De NutCase is super leuk verpakt, en je kunt zelf nog heel even creatief bezig. De uitleg staat namelijk op een stevig kartonnetje, dat als je het uitdrukt een grappig 3D eekhoorntje wordt.

Wat ons betreft dus een echte Go Go!