Lang leve saaie marktonderzoeken… Want hierdoor weten wij welke 5 familie en gezelschapspelletjes nou de absoluut favorieten zijn van Nederland. Super leuk dat er zelfs een spel bij zit waarin valsspelen zelfs moet! Huh?! Yes, je leest alles over de top 5 gezelschapspellen in onze korte maar krachtige blog van vandaag. Dus weet jij nog geen cadeau voor de komende feestdagen of de verjaardag van je nichtje, buurjongen, schoonzusje, of moeder? Een gezelschapspel is eigenlijk geschikt voor (bijna) alle leeftijden en je haalt er niet alleen maar een spel mee in huis, maar vooral een ervaring. Of zelfs meerdere wanneer het een favoriet spel wordt, en er (donkere) avond na avond mee gespeeld wordt.

En dan nu …. trom geroffel….. De top 5 gezelschapspellen:

 

1. Monopoly (valsspelers editie)

monopoly valsspelers editie

Voor iedereen die normaal gesproken niet kan winnen zonder valsspelen is dit het perfecte cadeau. Deze versie van het welbekende spel waarin geld een grote rol speelt, heeft namelijk een groot en belangrijk element, namelijk valspelen.

Met Monopoly Valsspelers Editie kunnen de vals spelers in de familie dus ein-de-lijk een keer hun gang gaan, zonder daarvoor gestraft te worden! YAYYYY

2. Ticket to Rid Europe

Ticket to Ride Europe
In Ticket to Ride Europe moeten de spelers de routes op hun bestemmingskaarten volbrengen. Dit doe je door verbindingen tussen steden te claimen, die je mag bouwen als je de juiste kaartencombinaties in handen hebt. Heb jij aan het eind van het spel de meeste punten verzameld met je treinnetwerk? Dan ben jij de winnaar.

3. Regenwormen Deluxe

Regenwormen dobbelspel

Dit snelle compacte dobbelspelletje Regenwormen kun je op elk moment en overal spelen. Het duurt niet langer dan een half uurtje en het formaat zorgt ervoor dat je het thuis, in de trein of op de camping-tafel kunt neerleggen. Iedereen die tot 36 kan tellen, kan meedoen! Als je aan de beurt bent, gooi je met 8 dobbelstenen. Je legt nu alle dobbelstenen met hetzelfde getal of met een worm opzij. Daarna gooi je met de resterende dobbelstenen en legt nu alle dobbelstenen met een ander getal opzij. Als je totaal hoger is dan 20 en je hebt ten minste één worm gegooid, mag je de steen met het betreffende getal van tafel of zelfs van een andere speler pakken! Maar neem je teveel risico en gooi je alleen maar getallen die je al eens hebt gepakt, dan ben je af en moet je juist een steen inleveren. Op elke steen staan een aantal regenwormen. Wie aan het einde van het spel de meeste regenwormen heeft, is de winnaar van Regenwormen. De Deluxe versie is dus favoriet!

4. 30 Seconds

30 seconds

Met die super pijlsnelle spel speel je in teams. Een van jullie probeert binnen 30 seconden zoveel mogelijk van de 5 begrippen op een kaartje te omschrijven. Hoe meer begrippen jullie raden, des te meer velden jullie op het speelbord vooruit mogen. Een dobbelsteenworp kan daar nog verandering in brengen. Welk team bereikt als eerste de finish en is de winnaar van 30 Seconds?

5. Halli Galli

halli galli

Wie kent Halli Galli niet?! Dit is het spel waarbij je niet alleen goed moet kijken, maar ook razend snelle reflexen nodig hebt om dit spel te kunnen winnen. Sla jij als eerste op de bel!?

Op elke kaart staan één of meer vruchten. Om beurten draait iedere speler een kaart om en legt deze op zijn eventueel eerder omgedraaide kaarten. Zo is voor iedere speler altijd maar één kaart zichtbaar. Als van een bepaalde vrucht precies 5 exemplaren zichtbaar zijn, proberen alle spelers zo snel mogelijk op de bel te drukken. Wie dat als eerste doet, krijgt alle open kaarten. Wie geen kaarten meer heeft, is uitgeschakeld.

Heb je jongere kinderen dan is de Junior Variant van Halli Galli net even iets gemakkelijker en herkenbaarder voor ze. En je zult minstens net zulke pret hebben als met de echte versie.

Ons favoriete gezelschapspel = UNO

UNO Tiki Twist

Op nummer 1 staat sowieso UNO. We hebben inmiddels een aantal verschillende versies, en we spelen ze allemaal regelmatig. Zelf vind ik UNO Tiki Twist echt de meest leuke variant, omdat het niet alleen super grappig klinkt, maar ook een extra spelvorm geeft aan het spel. Zo weet je nooit wie er na je aan de beurt is, en wie dus bijvoorbeeld de +4 kaarten krijgt. Super spannend dus!

Ook hebben we UNO Junior, wat we ook prima kunnen spelen met onze een na jongste meid van 2 jaar oud. Die snapt prima wat de bedoeling is, en zelfs zonder hulp weet ze af en toe te winnen!

UNO Stacko is ook echt helemaal te gek! Als je van het spel Jenga houdt, dan is UNO Stacko helemaal de max.

Wat is bij jullie de top 5 gezelschapspellen? Staat daar ook één van deze spellen in ?!

 

 

 

© Shutterstock