De wat?! Nou ja, je weet wel. Van die baby’s van een maand of vier/vijf oud, die non stop aan het kwijlen (hallo shirtje nummer zeven van vandaag!) en het liefst hun handen eraf sabbelen en knabbelen, omdat er dan misschien toch echt wel een wit puntje tevoorschijn aan het komen is. Voor al deze knabbelaars en kwijlbekjes heeft NeckerChew dé oplossing! En laat ik nou net een meisje in die leeftijd en in die fase hebben zitten, dus wij waren het perfecte testteam, de kleine kwijl kop en ik. Dus dat deden we, en we laten je zien of de NeckerChew onmisbaar is in jouw leven met een baby, of dat het gewoon de zoveelste baby ‘musthave’ is die in de kast belandt.


De NeckerChew

De NeckerChew is bedacht door Amy en Julie, de ‘mumtrepreneurs’ achter NeckerChew. Ze kwamen op het idee toen ze beiden met zwangerschapsverlof gingen. Bij veel vrienden zagen ze al dat er werd gestunteld met bijtringen, die vies werden of kwijtraakten. Tijd voor een oplossing: de slab met bijtring!

Wat de fabrikant zegt:
‘Handige 2-in-1 Isi Mini Neckerchew voor je kind. Chique en functionele bijtring en slab in één. De bijtring is erg handig voor de baby als de tandjes door beginnen te komen, zo kunnen ze altijd ergens op bijten.

De slab is ideaal als je kind een hapje eten krijgt, zodat de kleine niet knoeit op de kleding. Eenvoudig te bevestigen om de nek met drukknoopjes, zodat het niet op de grond kan vallen. Je kunt het aan beide kanten gebruiken, met elke een andere kleur.
Het kan gewassen worden in de wasmachine.
Materiaal:
– 95 % katoen
– 5 % elasthaan’

Ideaal dus, zou je zeggen als je dat bovenstaande leest. Een bijtring die niet valt, en een hippe slab tegen kwijlende baby’s, of kiddo’s die al wat groter zijn en al wat hapjes krijgen.

Onmisbaar of baby ‘musthave’ die in de kast belandt?!

Ik kan zeggen dat ik eerlijk gezegd niet zo van bandana bibs hou, omdat ze vaak mijn mooie kleertjes bedekken of niet hip genoeg zijn. Maar… Deze NeckerChew is echt wel onmisbaar geworden in ons leventje. Ik zit echt met mijn handen in het haar als babylief het hele slabbetje nat heeft gekwijld (of gespuugd, want dat wil ook nog steeds wel eens gebeuren). Ik weet niet hoe gauw ik naar boven moet rennen om hem even snel met een handwasje uit te wassen, op de verwarming te gooien en dan een uurtje later weer om te kunnen doen. Eigenlijk is een tweede en waarschijnlijk derde NeckerChew hier dus eigenlijk wel nodig. De NeckerChew is trouwens ook om te draaien, dus als je een keer een ander design wilt, draai je gewoon het slabbetje om (of als er een pasta saus vlek op de ene kant zit bijvoorbeeld 😉 )

355374-cheeky-chompers

Babylief leek het hele idee achter de NeckerChew trouwens meteen te begrijpen, en dat met vier maanden oude hersentjes! Ik stond echt versteld! Ze had bijna meteen door dat er een harder stuk aan de onderkant zat, begon er wat mee te spelen, en hup in haar mond (zoals eigelijk alles wat ze tegenwoordig vastpakt 😉 ). Ik vind het echt een ideaal ding, en heb al heel wat vragen gekregen waar ik dat handige slabbetje vandaan heb. Ik denk dat de NeckerChew het meest geschikt is voor kindjes vanaf een maand of vier tot misschien één jaar? Mijn kids kennende zouden ze in ieder geval niks meer om hun nek (of op hun hoofd)  willen nadat ze 1 jaar waren.

Dus als je nog op zoek bent naar echt leuke bibs, die ook nog eens multifunctioneel zijn, dan kun je bij de distributeur terecht: Magauri Nederland BV te Tynaarlo. Zij vertellen je graag meer over waar de NeckerChews te koop zijn, via het telefoon nummer 0592-541 655.

Ik zal je hieronder nog even wat verschillende designs laten zien, want de bandana bib die wij kregen is slechts één van de vele die verkrijgbaar zijn.

cheeky-chompers-neckerchew-cheeky-chompers