Toen vorig jaar baby nummer drie in aantocht was, was het tijd om de kids bij elkaar op de kamer te doen, en babylief haar eigen kamertje te gunnen (denkend aan nachtvoedingen, verschonen, badderen etc.). Maar hoe richt je nou een jongenskamer zo in dat het ook leuk is voor een kleiner zusje? De lichtblauwe muur moest in ieder geval een ander kleurtje krijgen, en beide kids zouden zich er thuis moeten voelen. Dus werd het de monochrome tent trend die momenteel rondgaat in interieur land.

Kamperen in eigen huis

Nog zo’n gave trend. Een tent in huis. Dan natuurlijk niet zo’n aftandse safari-tent waar je opa en oma nog in gekampeerd hebben, maar een stylische tipi of ander tentje. Eentje die het liefste wat echt hout laat zien, en een gave print heeft. En gelukkig is daar Instagram! Het walhalla voor interieur liefhebbers, trendspotters en dé plek voor webshops om hun creaties aan de man te brengen.

Daar kwam ik Tentje van Hout (ondertussen heet de webshop ‘Be Little’) tegen. Net even wat anders dan de ‘standaard’ tipi tenten (waar je bijna alle kinderbijslag voor nodig hebt) maar minstens net zo cool!

be little tentje

Van houten monochrome tent naar succesvolle mama

image(23)Floor Prinsen begon haar webshop als creatieve mama (met een super schattige zoon) met het ontwerpen en maken van de houten tentjes. Inmiddels heeft ze naast tentjes van hout ook nog leuke posters en kaarten die ze zelf ontwerpt, en laat drukken. Sinds kort heeft ze ook kledingrekken in het assortiment. Super leuk om de allermooiste kleertjes aan te hangen.

be little tentje

De monochrome tentjes zijn in verschillende prints verkrijgbaar en worden met de hand gemaakt. Uniek, hip en handgemaakt dus! We love it!
be little tentje

be little tentje

Gave grafische print, criss cross. Maar ook zacht roze ruitjes en veel meer coole printjes zijn mogelijk.

be little tentje

De tentjes kosten € 70,00 per stuk, zijn 1.35 m bij 1.05 m dus ruimte zat om lekker in te spelen. Heb je iets minder ruimte in de kinderkamer, dan kun je altijd nog besluiten om hem in de woonkamer te zetten. Aan het einde van de dag klap je hem gewoon in, en heb je haast geen ruimte nodig om het weg te zetten.


be little tentje

Wat vind jij van deze gave monochrome tent?