Wij hadden de afgelopen maand maar liefst het voorrecht om drie lieve nieuwe kleine mini mensjes te verwelkomen in onze kennissen en vrienden kring. Drie stuks in één maand tijd! Ja, dat vraagt om leuke kraamcadeau’s. En helemaal als je een blogger bent die beweerd leuke en hippe producten te kunnen vinden in het mega bos vol leuke baby spullen. Gelukkig heb ik weer een aantal papa’s en mama’s heel blij gemaakt met toffe monochrome kraamcadeau’s. Sommige zijn ook al helemaal geschikt om aan je zwangere vriendin te geven, en sommige zijn het antwoord op onrustige baby’s, of nog niet klare babykamers. Wij showen je vandaag 5 hippe kraamcadeau’s die elke kersverse ouder kan waarderen 😉

Toffe Flip Over Geboorteposter

De geboorteposters vliegen je af en toe om de oren en soms zie je door de bomen het bos niet meer. Maar af en toe kom je juweeltjes tegen die door hun minimalistische look, een geweldige uitstraling hebben. Op een goede geboorteposter komt natuurlijk duidelijk de naam van je kindje, en de datum (soms tijd, en plaats). Maar heel veel meer is eigenlijk niet nodig. Dat dacht ook HuisenHandgemaakt, en zo ontwierp ze naast allemaal andere toffe posters, printables en kaartjes deze toffe flip-over geboorteposter. Een mooi aandenken dat ook nog eens perfect in elk interieur past!

Handgemaakte vilten muziek mobiel

Wil je een cadeau waar zowel mama als babylief iets aan hebben? Wat is nou het meest kostbare voor een pas-gebakken moeder? Slaap en rust! Ja je leest het goed, zo’n baby is leuk hoor. Maar af en toe heb je om niet door te draaien even wat rust nodig. Een slapende baby is gewoon de hemel op aarde. En een muziek mobiel doet soms grote wonderen. Ze kunnen er naar staren, het maakt geluid, en geeft het idee dat de baby niet alleen is. Het rustgevende gedraai van de vilten balletjes van deze muziekmobiel van Kiekepiep zorgt er hier in ieder geval voor dat dochterlief als ze niet gelijk slaapt, toch gewoon rustig in haar bedje ligt. Alle vilten balletjes worden trouwens met de hand eraan gezet. Je kunt zelf aangeven in welke kleurtjes je de mobiel wilt. Dus als je toch niet helemaal monochrome wilt gaan. dan gooi je er een leuk kleurtje doorheen.

Gaaf vossenkussen

Als je iets leuks zoekt voor in het bedje van de kleine, dan is een knuffeltje of een kussentje natuurlijk de ‘go to’. Maar je hebt ook toffe knuffel kussens. Dan hoef je dus niet te kiezen tussen een knuffel en een kussen. Deze toffe vossenknuffel is van Liv’n a Tipi. Helemaal zelf ontworpen en gemaakt dus daarom erg uniek. Weet je tenminste zeker dat je het bonnetje niet mee hoeft te nemen (omdat het ‘misschien wel dubbel is’). Naast knuffels maakt Sharon ook toffe houten tipi wandkastjes, en andere tipi’sche’ babykamer en interieur spulletjes.

Monochrome cadeauset

Wil je helemaal uitpakken, dan kies je de cadeauset van MamaABC. Ze begon als Belgische mamablogger en heeft ondertussen een eigen webshop erbij met allemaal monochrome producten. Van stationary, tot mijlpaal kaarten en zelfs houten speelgoed. Wij kregen de cadeauset waar een ‘koester doos’, mama mijlpaal kaarten, een paperbag, bellenblaas voor de kids, chocolade, een toffe bib, een bijtring konijn in hetzelfde stofje, en nog veel meer in zat. Je kunt zelf een pakketje samenstellen, dus ik zou zeggen kijk zeker eventjes wat er voor jou (of je vriendinbij zit.

Chalkboard pregnancy milestone cards

 

Wil je precies weten hoe ver je was op welke buikfoto, en ook nog in één oogopslag zien hoe groot je buikbaby is? Dan zijn deze chalkboard milestone cards van From Wood With Love  wat je hebben wilt. Want op elke kaart staat een stuk groente of fruit dat precies even groot is als je kleine buik-baby. Omdat ze op ‘chalkboard’ zijn gemaakt, kun je echt heel goed deze milestonecards ook geven aan je vriendin of buurvrouwtje. Want ze zijn tijdloos (en toch hip) en passen in elke stijl. Of je nou een jonge moeder bent of al voor de zesde keer in verwachting bent, deze kaarten zijn een prachtige aanwinst, om al je mooie herinneringen aan deze zwangerschap vast te leggen.