Heb je ook wel eens dat je vol met toffe ideeën zit, ambities en talenten, maar soms gewoon even niet weet waar je mee moet beginnen? Of ben je al een business mom en heb je een bedrijf waar je mee vooruit wilt groeien? Maar heb je het idee dat je gezin je af en toe wat ‘tegen houdt’? Ik ben zelf zo’n moeder die eigenlijk niet in balans is (maar daarover later meer). En dat het combineren van 4 compleet verschillende bedrijven, en het combineren van daarnaast 4 compleet verschillende kids, man en huishouden, soms lastig kan zijn. Dat weet ik wel.

Dus toen mij gevraagd werdt of ik wel het nieuwste boek Mombitious, van Boss Mom Sarah Glasbergen wilde reviewen, wist ik het wel. Zelf lees ik voornamelijk Engelse boeken, dus een Nederlands boek van een moeder die een bedrijf heeft en daar wat over kwijt wil, leek mij wel interessant.

mombitious sarah glasbergen boek review

Over Mombitious mom Sarah Glasbergen

Sarah is sinds 2005 ondernemer en runt inmiddels diverse online platforms (waaronder The Perfect Wedding, Mini Me, The Perfect You en Mombitious) in Nederland en Duitsland. Door de enorme groei van haar bedrijf heeft ze met vallen en opstaan geleerd om efficiënt te werken. Toen zij moeder werd, werd dat nóg belangrijker. 

Gelukkig is ze niet vies van een potje jongleren voor gevorderden. Genieten van de kids en het gezin, maar ook haar ambities najagen, het beste van twee werelden. Lees alles over haar gouden regels: praktische tips hoe je in balans kunt blijven als working mom.

Sarah weet dat deze combinatie kan en in dit boek inspireert ze jou samen met andere ambitieuze mama’s om al je dromen na te jagen, zowel met je gezin als in je werk. 

Wat kun je in het #MOMBITIOUS boek vinden?

 glasbergen sarah boek mombitious

Sarah heeft het boek opgedeeld in een aantal secties. Allereerst introduceert ze zich natuurlijk en door haar eerlijke kijk die ze geeft in haar leven heb je gelijk het idee dat je haar een beetje beter leert kennen. Ook geeft ze een introductie tot de term #mombitious.

In balans

Vervolgens gaat ze verder met het gedeelte over Momtalk ‘In balans’. Hierin geeft Sarah maar liefst 10 regels (ik zou het zelf eerder adviezen noemen, maar hey, ik ben een rule breaker vanaf al heel jongs af aan), waarmee ze wil helpen een betere balans te hebben in het moederschap en het runnen van een bedrijf.

Business Talk

Hierna volgt het gedeelte Business Talk. Dit is waar ik zelf het meest ‘naar uitkeek’. Want ik heb toch eerlijk gezegd wel het gevoel zelf genoeg in balans te zijn. Dus kom maar op met die business talk. Van een power house als Sarah met maar liefst 4 bedrijven (hey, zie je hier de overeenkomsten, hihi) kun je vast wat leren! Met maar liefst 11 regels krijg je meer grip op je business. Met tips uiteenlopend van het doen en vinden van je passies, tot het uitbesteden van taken. Groots denken, nee groter! Erg veel inzichtelijke tips goed gecombineerd met haar persoonlijke ervaringen. Het leest allemaal lekker vlot.

Dealen met schuldgevoel

Als moeder hebben we op een of andere manier altijd wel last van een schuld gevoel. Als we lekker bezig zijn in ons bedrijf voelen we ons schuldig naar de kids. Besteden we wat tijd met het gezin, dan steekt het soms ook. Want eigenlijk willen we ook ons volop inzetten voor het bedrijf. In deel 6 besteed Sarah Glasbergen daar in haar #Mombitious boek gelukkig ook aandacht aan. Lekkere down to earth tips.

Andere ambitieuze bad ass moms

Mombitious moms on the block! Ook een erg leuk stuk in het boek vind ik deel 7. Een ruim deel van het boek is gewijd aan interviews met andere ambitieuze vrouwen waarvan ik een groot aantal ook zelf volg en ken (sommigen zelfs als klanten!)

Bonus Baby!

Ik vind dit zelf een fun gedeelte wat is toegevoegd aan het boek, wat ook echt wel een meerwaarde heeft. Wat dacht je van een 7 stappenplan voor als je eigenlijk net te ver en te hard bent gegaan. Een letterlijke crash-course dus. Of hoe ga je nou eigenlijk om met weinig slaap? En hoe organiseer je je huishouden in een handomdraai, zodat je meer rust in je hoofd hebt, en meer ruimte voor je business.

De overal feeling van #Mombitious

boek mombitious review sarah glasbergen

Ik was zelf erg benieuwd naar het boek, om dat het dus eindelijk een boek was van een Nederlandse business babe. En dat heerlijke roze tintje op de cover staat natuurlijk niet verkeerd op mijn boekenplank. De look en feel van het boek zijn echt wel van deze tijd. Je kunt zien dat Sarah ook echt wel weet hoe je Instagram waardige foto’s maakt. En wat ik fijn vind is dat het boek volstaat met prachtige foto’s, mooie opmaak (fijne structuur) en hippe kleuren.

Ook de interviews met andere moms maakt het voor mij echt een goed boek, waarbij het niet alleen maar draait om één persoon (wat bij veel van dit soort ‘business mom’ boeken toch wel vaak het geval is). Een fijn boek waarin het dus eigenlijk niet perse draait om ‘ Hoe Sarah Glasbergen aan de top kwam’, maar meer een fijne guide waarmee alle moeders in Nederland (en omstreken) stap voor stap aan de hand meegenomen kunnen worden in hun business avontuur.

Aandachtspuntjes

Wat ik toch wel storend vond, waren de schrijffouten (heel jammer dat daar niet goed genoeg naar gekeken is, ik ben zeker geen taalnazi en je zult mij ook veel t en dt fouten zien maken, maar dit ging ook om gewone typfouten). Ook is de opmaak niet overal helemaal mooi uitgelijnd (autsj, dat doet pijn aan mijn (web) designers oog), plus de laatste twee delen zijn omgedraaid in de opmaak. Dus je leest eerst deel 9 en daarna pas deel 8. Er is gelukkig alweer een tweede druk onderweg (daarom zit er nu een leveringstijd op het boek), waarin dit vast allemaal is opgelost.

Is het boek ‘#Mombitious’ een must read?

mombitious boek sarah glasbergen review

Absoluut! Zeker als je ambieert een eigen bedrijf te hebben, al een bedrijf runt of gewoon eens wilt weten hoe een ander het doet. Ik vind het fijn dat Sarah het boek in zoveel handige stukjes, hapklare brokken zelfs, heeft opgedeeld. Zo kun je ook gelijk zien wat er aan komt. Als alle foutjes eruit worden gehaald zou ik het zeker een 8,5 geven. En omdat jullie natuurlijk ook het boek #Mombitious willen lezen, geef ik je hier gelijk de link waar je het boek kunt bestellen.

Bestel het #Mombitious boek en de #Mombitious Planner hier

En dan misschien wel het leukste van vandaag… We mogen een exemplaar weggeven aan één van jullie!

WIN: #Mombitious van Sarah Glasbergen

Wij geven deze week 1 exemplaar van het prachtige pink boek #Mombitious weg! Je kunt hieronder een reactie achterlaten, of meedoen via social media.

Meedoen met deze win-actie kan van woensdag 4 november tot en met woensdag 11 november. De winnaar krijgt persoonlijk bericht, over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd.