Je hebt waterratten en je hebt kids die het liefst helemaal nooit in bad gaan. Tot die laatste categorie behoren onze kiddo’s. In bad gaan is alleen leuk als het een mega bad is, oftewel een zwembad. Dus toen Lilliputiens ons benaderde om één van hun badspeelgoedsets te testen hoopte ik maar één ding… Dat ze het in bad gaan nu iets interessanter zouden vinden dan voorheen.

De nieuwe Lilliputiens watercollectie

Hieronder kun je de hele nieuwe water collectie vinden. Van bootjes, tot bamboe badjassen.

watercollectie lilliputiens

watercollectie

Lilliputiens memory voor in bad

Wij mochten dus het enige echte spel in de badcollectie uittesten, het ‘kus-de-kikker-memory-spel’. Nou ja, zo heet het officieel niet, maar het komt op hetzelfde neer.

De kikkertjes zijn gemaakt van EVA een speciaal soort materiaal dat door warmte leuke 3D figuurtjes kan maken (zoals de bolle kopjes van de kikkers). Het is goed droog te krijgen, ik depte het eerst even droog met een handdoek en verder lieten we het gewoon aan de lucht drogen

IMG_2941

Je begint het spel met alle kikkertjes naar boven. Wat zal er onder het lelieblad zitten?! Kijk maar gauw, en zoek twee dezelfde figuurtjes op!

IMG_2940

De kids vonden het heel leuk om het memory te spelen, maar bedachten zelf nog wat andere spelletjes ermee. Het water overgieten van holletje naar holletje, het aan je oren-plak-wiebel-spel, en de onderkanten van de leliebladen ‘plakten’ leuk aan elkaar. Ja ja, het is gewoon zo’n bekend vier in één spel dus!
IMG_2940

Zie hier het zelf verzonnen overgiet spel

IMG_2945

Al met al dus een leuke speelset voor in bad. Niet alleen om het memory, maar ook de figuurtjes die uitdagen tot spelen. De kids waren helemaal om (dat vind ik natuurlijk geweldig, en ik hoop stilletjes dat het niet bij deze ene keer ‘leuk in bad gaan’ blijft!) en wilden al snel weer met het ‘kikkerspel’ spelen. Gelukkig voor de kids kun je dit spel ook op het droge spelen. Of in het zwembad in de tuin wanneer het weer wat warmer wordt.

Je kunt het spel kopen in diverse webwinkels, of natuurlijk via Lilliputiens zelf.