Is jouw kiddo ook zo gek van dieren? Ik weet niet waarom maar de meeste kinderen hebben een bepaalde fascinatie voor olifanten. Zo énorm groot, en toch mysterieus en ze lijken aardig. De Franse ontwerper Marc Venot ontwierp voor het Deense merk EO, een prachtige set die járen mee kan in de kinderkamer. Gebaseerd op het grote Afrikaanse dier, uitgevoerd in een bijzondere eenvoud.

Marc Venot ‘s Elephant Chairmarc venot elephant chair

Geboren in 1979 in Parijs (dat begint al goed) deed Marc Venot een opleiding tot industrieel ontwerper. Hij werkte een aantal jaren voor verschillende grote merken, waar hij gespecialiseerd was in luxe merken en parfum. Gelukkig voor ons maakte hij de overstap naar een eigen bedrijf en begon zelf te ontwerpen. En daar ontwierp hij voor Elements Optmial, Norman Copenhagen en vele meer. Maar zijn leukste design is wat mij betreft toch echt de Elephant Chair.

De stoel is gemaakt van prachtig naturel hout in de vorm van een olifant. De oren zijn de zij leuningen en de slurf ondersteunt de achterkant. Het tafeltje is mooi rustig en simpel gehouden, waardoor de Elephant Chair er echt uit springt.

Hij doet mee en beetje denken aan de olifant van Dick Bruna. Ook zo geniaal simpel, iedereen weet in één oogopslag wat voor dier het is, en daardoor ook aantrekkelijk voor nieuwsgierige kleine ontdekkers. Door de mooie afgeronde hoeken is het ook een veilig meubelstuk. De Elephant Chair is geschikt voor kinderen tussen de 3 en 10 jaar, dus je kan er ook echt wel een heel eind mee vooruit.

Deze geweldige speelset is te koop via Marc Vennot’s webshop. Je moet er waarschijnlijk wel eventjes voor sparen, maar dan heb je wel een meubelset die nog heel lang mee gaat (wie weet zitten je kleinkinderen er ooit nog wel op! 😉 Hier zou hij in ieder geval meer dan welkom zijn, de olifant en zijn schattige vriendinnetje. Wat ons betreft een kids interieur musthave, de Elephant Chair van Marc Venot!