Terwijl de regen buiten met bakken uit de hemel komt, begeven wij ons in een magische wereld met duizenden kaarsjes in de overdekte jungle, middenin …. de polder! Tijdens WinterDroom kun je bij de OrchideeënHoeve je vergapen aan de mooiste exotische planten en dieren, gaan de kinderen op avontuur, en geniet je tijdens de kaarsjes avonden van een fantastisch lichtspel in de jungle. Omdat beelden meer zeggen dan duizend woorden, neem ik je via onderstaande reel in het kort mee, en kun je daarna onze uitgebreide ervaring lezen. En het leukste ? We mogen vier toegangskaarten weggeven, meedoen kan tot en moet woensdag 13 december 2023.

WinterDroom in de OrchideeënHoeve (Luttelgeest)

Als je denkt dat er in de polder niks te beleven valt, er alleen maar lege vlaktes met daarop lelijke kassen staan, dan heb je het mis. Want in één van die kassen verschuilt zich een enorme jungle met de meest exotische en prachtige planten die je je maar kunt voorstellen. Mag ik u voorstellen aan: de OrchideeënHoeve in Luttelgeest.

Wat begon als een bedrijf dat orchideeën kweekte, groeide in een aantal decennia uit tot een heuse exotische bestemming voor jong en oud. Ongeveer 15 jaar geleden maakten we hier nog onze trouwfoto’s maar er is sindsdien zoveel bijgekomen. Vorig jaar waren we ook in de Orchideeën Hoeve, maar toen was bijvoorbeeld de Pankong River er nog niet.

Leren en genieten van het indoor dierenrijk

De naam Orchideeën Hoeve doet je waarschijnlijk meer denken aan allerlei bloemen die je kunt vinden in het park, maar er zijn ook ontzettend veel dieren te bewonderen. Onze kids vinden het elke keer weer fantastisch om de verschillende soorten dieren te ontdekken. Ze wandelen over de paadjes, zitten verstopt in de bosjes, vliegen en fladderen om je heen of zitten onder een heerlijke warme lamp. Op veel plekken in de Orchideeën Hoeve kun je ook de dieren voeren, hiervoor kun je muntjes kopen of een bakje garnalen voor de vissen bijvoorbeeld.

Honderden kaarsjes in het hele park

Tijdens de speciale kaarsjes avonden in december staan er in het hele park honderden, zelfs duizenden kaarsjes in het park. Waar ik zelf dacht dat ze op batterijen waren, kan ik je nu vertellen dat het échte échte kaarsen zijn. Er was namelijk een gefrustreerde kerstelf die vijf kaarsen niet aankreeg, omdat de fontein de lonten de hele tijd in een plasje water lieten staan, waardoor ze niet wilden branden. Maar wat was het ontzettend vreselijk prachtig! Het geflikker van alle kaarsjes gaf het park echt een over de top magisch tintje. De kinderen konden hun ogen er niet vanaf houden. En alhoewel we de route in de middag al hadden gelopen, was het net of we een compleet nieuw avontuur aangingen.

Spelen en ravotten

In het park kunnen de kinderen eindeloos spelen en ravotten. Door het hele park heen zijn er spannende kleine paadjes, door de bosjes heen, over stapstenen, door grotten en in hoge boomhutten. Maar in het midden van het park is er ook nog een prachtige avontuurlijke houten speeltuin voor de kids. Wel zou ik zeggen om een setje extra kleren mee te nemen, want het is één grote zandbak met daardoorheen een riviertje waar kids overheen kunnen springen, slingeren, zwaaien en lopen. Daarnaast is er een plek met een prachtige waterpomp, dus moddertaartjes maken gaat daar wel lukken. Als je je kinderen de ruimte wilt geven om uitgebreid te spelen en te ontdekken, dan is een extra setje kleding geen overbodige luxe.

Speciale koopjes op de kerstmarkt

Tijdens de WinterDroom is er ook een super leuk kerstmarkt met hele diverse kraampjes. Onze meiden hebben een setje kleding op de kop getikt voor hun Baby Borns, zoonlief vond een aantal unieke Hot Wheel auto’s, en de andere dochter koos ervoor om een steen met daarin prachtige kristallen, die ze zelf mocht kraken. Hartstikke speciaal dus en er waren nog veel meer toffe kraampjes. Daarnaast kun je echt overal wat lekkers krijgen, reed er een ‘kerstman’ op een rendier rond terwijl hij kerstliedjes zong en op de banjo speelde, hebben de kids een praatje gemaakt met een zingende kerstboom en aten we ons avond eten op terwijl er op de achtergrond in de zwevende tuin een koor stond te zingen.

Al met al een hartstikke fijne overdekt alternatief voor mensen die wel graag naar een kerstmarkt willen, maar niet de kou en nattigheid opzoeken, maar liever er warmpjes bij lopen.