Vandaag een kijkje in de baby #instaroom van Magdalien. Een frisse, en ook een beetje stoere neutrale kamer voor een jongen of een meisje. Dus weet ook jij nog niet of er een krijger of een prinses in je buik groeit, dan is deze kamer echt een must see om veel leuke neutrale inspiratie op te doen ­čśë

Over Magdalien

Magdalien: “Samen met mijn man woon ik in een knus huisje op de Veluwe. Eind oktober verwachten wij ons eerste kindje, spannend maar erg leuk! Omdat we niet willen weten of het een jongen of een meisje wordt hebben we het neutraal maar stoer gehouden. Als het een meisje wordt zal er vanzelf wel wat roze worden toegevoegd!

Het fijne aan een handige man is dat wanneer ik iets zie of heb bedacht het zo is gemaakt. Daarbij heb ik ook nog een moeder die goed kan naaien, dus wat dat betreft heb ik het getroffen en was er zonder hun niet deze leuke babykamer ontstaan. Nu alleen nog wachten op het allerliefste babytje van de hele wereld.
Het leuke aan onze babykamer vind ik, dat het een combinatie is van oude/gebruikte-, goedkope-, duurdere en handgemaakte spullen. Het is geen babykamer uit de boekjes, dit alles maakt het onze babykamer! “

De commode

foto-1

De commode is van Ikea, het fijne van deze commode (wat officieel geen commode is) is, is dat hij hoog is. Daarbij zitten er drie grote lades onder waar je veel in kwijt kan. De voorkanten van de lades hebben we eraf gehaald en daarvoor in de plaats underlayment hout gemaakt. Zo veranderde deze toch standaard kast in een orginelere versie. We zijn op dit idee gekomen doordat we dit bij iemand anders op instagram hadden gezien.
De kleertjes aan de commode zijn van noppies. Het mandje op de commode is een mandje van mijn moeder. Dit mandje heeft altijd op de commode bij haar gestaan. Ik vind het leuk dat dit mandje zoveel jaar later weer dezelfde functie krijgt, waar vroeger mijn pampers in hebben gezeten komen nu die van ons kindje te liggen:) Oude spullen herleven!
Op het aankleedkussen ligt een grote hydrofiele doek met zwarte driehoeken, deze is van CarlijnQ. Een erg leuk merk.

Zelfgemaakte huisjes

foto-2

Boven de commode hangen drie zelfgemaakte huisjes. De achterkant van de huisjes heb ik beplakt met het behang van Ferm Living. Dit behang hebben we ook op 1 muur in de babykamer. In het linkse huisjes staan twee glazen potjes met koperen deksels van de Zeeman. Hierin heb ik wattenschijfjes en oorstokjes gedaan, dit ter decoratie. In het rechtse huisje staat een boekje van Mac Lucado; jij bent waardevol! en in het bovenste huisje (niet goed te zien op de foto) een lichtgevend konijn van de Wibra. Voor weinig geld heb je een heel leuk nachtlampje.

Underlayment

foto-3

Het underlayment hout op de muur en op de commode geeft een leuke ‘andere’ sfeer. We wilden iets wat niet iedereen heeft en dat is op deze manier, zo vinden wijzelf, gelukt. De luieremmer heb ik gevonden op de rommelmarkt, goed om de rommelmarkt ook niet te vergeten bij het inrichten. Het vloerkleedje voor de commode is van HK Living.

De kast

foto-4

De kast is van Basiclabel, genaamd Gijs, de houten ketting aan de deur van de Xenos. Op de kast staat een pot van de blokker met daarin een kunstbloem van de Kwantum. Ook het & teken komt van de kwantum.

foto-5

De kast is laag en dat maakt, dat je op de kast leuk kan vari├źren met spullen, dit geeft een knusse maar toch stoere uitstraling.

DIY kastinrichting

foto-6

Bij aankoop heeft de kast alleen maar legplanken. Ik wilde graag een hang gedeelte in de kast, daarom hebben we de bovenste twee planken vervangen voor buizen van de Gamma. De klerenhangertjes komen van de Hema. Met deze kleine aanpassingen is het kastje helemaal naar onze smaak!

See Through schommelstoel

foto-7

De transparante schommelstoel heeft een prominente plaats in de babykamer, gekocht bij VintageLab15. Hier zie ik mezelf al zitten om te knuffelen en/of te voeden. Het kussen in de stoel komt van de Blokker en het plaid van PT,.

DIY houten gewei

foto-8

Dit houten gewei had ik gezien bij een vriendin, daarna gekeken op internet. Ze zijn te bestellen maar dan nog best prijzig. Daarom is manlief aan de slag gegaan en heeft hij er zelf een gemaakt. Leuk om het eerste pakje aan op te hangen!

Het wiegje

foto-9

Dit is de wieg waar mijn man vroeger in heeft gelegen. Met een witte verfspuitbus van de action heb ik het opgefrist. Leuk dat de wieg zo weer een tweede leven krijgt! Het hemeltje is gemaakt door mijn lieve moeder. Voor de stof heb ik gordijnen gekocht bij de Leenbakker. Mijn moeders is daarmee aan de slag gegaan en zo heb je voor weinig geld een leuk hemeltje. Het dekbed met de wolkjes komt van de prenatal.

foto-10

En, en? Helemaal geïnspireerd om met underlayment aan de slag te gaan? Mocht je nog meer gave inspiratie zoeken (niet alleen voor de babykamer maar ook voor de rest van je interieur) kijk dan nog even op Magdaliens instagram