Voordat dochterlief Lola grote zus wordt wilde ik graag een mooie nieuwe grote meisjeskamer voor haar maken zodat haar babykamer gebruikt kan worden door haar kleine zusje. In het afgelopen jaar verzamelde ik via allerlei webshops en winkels de leukste accessoires (vooral in de sale) om haar kamer mee aan te kleden. Samen met een aantal nieuwe meubels van de Ikea en tweedehands meubels maakte ik voor Lola een (al zeg ik het zelf) een hele hippe en vrolijke kinderkamer.

Door beiden te combineren kon ik binnen een beperkt budget blijven en toch een kamer creëren precies zoals ik het zelf zou willen. Ik ben nog steeds ontzettend blij met het eindresultaat en Lola is ook dol op haar kamer. Ze kon niet wachten om er te mogen slapen en inmiddels is ze helemaal ingeburgerd in de mooiste kamer in ons huis.

Ik ben dol op het Scandinavische merk Done By Deer en heb daarom ook in Lola’s kamer veel accessoires van dit merk gebruikt. Deze leuke knuffel won ik een tijdje geleden.

Knuffel

Dit leuke bakje is ook van Done by Deer. Nu zitten al Lola’s tandenborstel spulletjes er in. Super cute en handig!

Bakje "Pixi"
Een heleboel leuk opbergmandjes, allemaal van Done By Deer.
Opbergmandjes

Hydrofiele luiers kun je nooit genoeg hebben, deze leukerds zijn ook van Done By Deer.

Hydrofiele doeken

De “commode” en het plankje erboven zijn van Ikea, beiden nieuw gekocht. De commode is eigenlijk gewoon een dressoir. In de babykamer hebben we precies dezelfde. Hij is perfect van formaat en hoogte en ook te hergebruiken wanneer je kind geen commode meer nodig heeft. Het mint blauwe rekje is tweedehands en heb ik een vrolijk kleurtje gegeven.

Lola's kinderkamer

De antieke kast heb ik gekregen van mijn ouders en heb ik geschilderd in een lichte mint kleur. Het bed is een Kura bed van Ikea en kan over een paar jaar als hoogslaper gebruikt worden. Ook deze hebben we geschilderd. De “LOLA” letters zijn kartonnen letters van de Xenos welke ik heb geschilderd.

DSC00066

De wolkenlamp komt van Ikea. We hebben er een dimmer op gezet, dat is zo handig ’s avonds. De posters zijn o.a. van Eef Lillemor en Miniwilla.
DSC00093

De roomdivider van Ikea heb ik al jaren en past perfect op Lola’s kamer. Met haar boeken en leuke accessoires er in is hij multifunctioneel. De ijscolamp is van P.S. Ik hou van Jou.DSC00091

Het fotolijstje en de lantaarn zijn van Ikea en het kaartenrek van Hema, de cottonballs en de Lapin & Me lamp kocht ik bij Sissy Boy.

DSC00089

De poster is van P.S. Ik Hou Van Jou en de gele plankjes van de Hema.DSC00087Het tafeltje en stoeltje komen van een tweedehandswinkel. De skippy koe is van het Kruidvat.

Leeshoekje en kast met spulletjes

Leeshoekje en kast met spulletjes

Het nachtkastje, paddestoellampje en stoeltje zijn tweedehands en heb ik zelf geschilderd (stoel en kastje).

Bed & Nachtkastje

Bed & Nachtkastje

De blokken aan de wand zijn van de Hema, ik schilderde ze van binnen mint. Knuffel is van Noodoll, beertje van Lapin and Me en twee kleine Sonny Angels.

DSC00083

Deze poppen kocht ik via Instagram, ze zijn zooo cute! Het dekbed is van Done By Deer.

DSC00082DSC00081DSC00080

Kledingkast en bed

Kledingkast en bed

Dekbed

DSC00076DSC00075

De hanger is van Red Hand Gang, het hondje van Lapin & Me en de knuffel van Noodoll

DSC00074

Lightbox van A Little Lovely Company, mandjes van H&M home en Action.

DSC00073

hydrofiele doek

DSC00071

Wandstickers plakte ik zelf op de wand en de peer poster is van Fine Little Day.

Verschonings & kledingkast

Verschonings & kledingkast

DSC00068

Play & Grow opbergzak met Eef Lillemor print.DSC00067

Wat vind jij het leukste aan dit vrolijke kamertje?

 

Deze kamer is van Lola’s moeder Janske.

20151219-fotoshoot-janskenl-096-v1-f240Trotse mama van Lola & Coco en blogger op Janske.nl. Met veel plezier schrijf ik open en eerlijk over mijn leven als mama, brieven aan mijn dochters, hippe (low-budget) kinderkleding shoplogs, reviews, mijn strijd tegen de kilo’s en nog veel meer leuke onderwerpen.