De vakantie is bijna hier, maar wij mochten weer naar school! De Klorofil school om precies te zijn. Een prachtige kleurrijke speelset van het merk Klorofil, waar je met Hugo en Lola naar de school van juf Callie gaat. Wij hebben hier heerlijk mee gespeeld, alle mogelijkheden bekeken, en vooral erg veel plezier gehad aan deze set. Daarom in deze review vooral erg veel foto’s, want wij zijn gewoon al fan!

klorofil school

Wat zit er bij de Klorofil School set?

De Klorofil school set kwam in een leuke grote kleurrijke doos, die niet snel genoeg open kon. In een apart papieren zakje zaten alle karaktertjes (Hugo de wasbeer, Lola de schildpad en juf Callie de vogel). Naast de grote speelset, zaten er ook nog wat kleine dingetjes bij. Enige wat er niet bij zat, waren batterijen voor onderin de speelset (waardoor de sterretjes in de boom gaan branden). Dus even zorgen dat je daar oplaadbare batterijen voor hebt, zodat je gelijk met de hele set kunt gaan spelen.

klorofil school
Lola gaat hier met de lift naar boven. Links vind je een ‘zwengel’ waarmee je de lift op en neer beweegt

De Inhoud

  • Wasbeer figuurtje
  • Vogel figuurtje
  • Schildpad figuurtje
  • Speelset school
  • 2 rugzakjes
  • 3 stoeltjes
  • 2 bureautjes
  • stepje
  • tafeltje

Hugo en Lola gaan naar school

klorofil school
Vandaag gaan Lola en Hugo naar school, juf Callie is nog even aan het voorbereiden
klorofil school
Ze hebben hun rugzakjes al op
klorofil school
Lola zet haar step in bij het fietsenrek neer
klorofil school
Hugo gaat lekker met de lift naar boven. Juf Callie zit al klaar
klorofil school
Hugo en Lola gaan gauw zitten bij hun tafeltje. Juf Callie legt vandaag uit hoeveel 2+2 is
klorofil school
Zie je hoe druk ze bezig zijn met leren?
klorofil school
Terwijl juf even wat papier werk doet, spelen Hugo en Lola lekker buiten
klorofil school
Even lekker samen op de draaimolen
klorofil school
Straks gaan ze boven lekker onder de boom wat eten tijdens de pauze
klorofil school
Zie je al die lekkernijen?
klorofil school
Juf Callie zet vast wat lekkers klaar voor Hugo en Lola.. Aan de achterkant van de school zie je ook alle andere speelhoekjes
klorofil school
Lola gaat nog even van de geheime glijbaan

Wat vinden onze kids van de schoolset van Klorofil?

klorofil school
Bovenop de speelset zit een fijn handvat waar je de hele set makkelijk mee kunt optillen

Natuurlijk is het ook belangrijk om te weten wat de kids van deze set vinden. Ik vind het namelijk hartstikke leuk (met lekker veel speelmogelijkheden) maar ik speel er niet mee. De jongste twee (3,5 jaar en net 5 jaar oud) meiden wilden er gelijk mee spelen, en hebben al bedacht welke andere sets ze graag willen kopen (de schatjes!). De poppetjes liggen lekker in de hand, de kleurtjes zijn echt heel erg aantrekkelijk en al met al vinden ze alle verschillende elementen erg leuk. Je kunt de school ook draaien (boven op zit een soort draai knop) waardoor ze niet elke keer om de school heen moeten kruipen om met het kantoortje te spelen. Wat ze ook erg leuk vinden, is de rugzakjes. Eigenlijk super simpel, maar net even een leuke toevoeging, wat het naar school gaan zo reëel maakt.

klorofil school

Voor de jongste ook heel leuk omdat ze dit jaar naar school mag. Zo leert ze spelenderwijs van haar grote zussen hoe het allemaal op school gaat. Lekker op de step naar school dus, net als Lola… En je tasje kun je neerzetten, in de pauze lekker glijden van de glijbaan en spelen in de zandbak. Je ziet het al wel, je kunt hier het echte leven prachtig mee na spelen.

klorofil school
Zoals je kunt zien, is de set best wel heel erg groot

Het enige wat onze eigen school niet heeft, en de Klorofil set wél, is de gave ‘disco’ of nacht hemel… De kids vinden het een disco, ik vind het meer een prachtige sterrenhemel. Hoe dan ook, onder de linker boom zit een mooie plek met leuke sterretjes die echt licht geven.

klorofil school
Een fijne snoezelruimte, een disco of een sterrenhemel?! Dat beslis jij

Al met al vinden wij deze schoolset van Klorofil echt heel gaaf, en de kids kunnen nu niet wachten tot ze jarig zijn, zodat ze nieuwe sets kunnen krijgen. Het is ook wel een heel schattige familie met allerlei leuke beestjes en mooie speelsets.

Onze favoriete Klorofil sets delen we hieronder met je, en wees ook vooral vrij om ze zelf in je winkelwagentje te leggen. Wij geven de Klorofil Schoolset een dikke 9! Bedankt Kleine Giraf voor het laten reviewen van deze set!