Je staat er vast niet heel vaak bij stil maar kinderen zitten best wel heel erg veel. Op school, speciaal als je ze kleutergroepen gepasseerd zijn, zitten ze uren lang in hun stoeltje, achter hun bureautje. Hun houding wordt er vaak niet beter op. Dus natuurlijk zei ik luid en duidelijk JA, toen mij gevraagd werd of we wel een houten sta bureau van JASWIG wilde testen. En wat ben ik er blij mee! Ik vertel je er graag nog veel meer over.

JASWIG houten sta bureau

Ik kan je wel proberen te informeren over waarom je een (houten) sta bureau zou moeten gebruiken, maar ik denk dat onderstaande filmpje zoveel meer kan zeggen!

https://www.youtube.com/watch?time_continue=11&v=3EEQb5EbbxI

Hilarisch niet?! Maar goed, het is wel zo. Ik ben bang dat zelfs onze kids zo’n acht uur per dag zitten doorbrengen. Zo slecht en zo jammer, want kinderen horen te bewegen en actief zijn zou moeten worden gestimuleerd, in plaats van afgeleerd. Op school moeten ze juist stil zitten (thank God dat onze juf doet aan bewegingsonderwijs, en ze dus regelmatig de kids van hun stoel af haalt).  Stiekem hoop ik toch dat ze binnenkort op alle scholen houten sta bureau ‘s als deze van JASWIG staan. Geen gezeur meer over dat je moet stilzitten, kinderen kunnen gewoon hun voeten wiebelen en meer.

Verstelbaar in hoogte

Wat zo fijn is aan de houten sta bureau van JASWIG is dat hij verstelbaar is. Dus voor onze jongste van vier jaar (en iets meer dan een meter hoog) is hij net zo goed te gebruiken als voor onze zoon van zes jaar (en ongeveer 1.25 meter groot). Het bureau is in zes verschillende hoogtes verstelbaar, en wordt zo 69 cm hoog tot 89 cm.

Op bovenstaande foto is het houten sta bureau op de hoogste stand. Dochterlief kan hier op haar teentjes dan nog net overheen kijken, maar fijn werken is dat natuurlijk niet šŸ˜‰

Zie, een boekje lezen kan in de hoogste stand nog net, maar het liefste heeft ze hem op de laagste stand. Ik schat dat dit bureau het meest geschikt is voor kinderen tussen de 4-12 jaar. Mocht je trouwens daarna willen switchen naar het grotere sta bureau, dan krijg je ā‚¬ 100,- korting.

Letters leren, tekenen, boekjes lezen.. Het kan allemaal

Waar de kids vroeger met een boekje op de bank plofte, maken ze nu bijna ruzie om wie er bij het sta bureau mag staan. Tekenen gebeurd niet meer aan de keukentafel, maar aan hun houten sta bureau. We hebben nu dus maar besloten dat ze dan maar allebei aan Ć©Ć©n kant van het bureau mogen staan kleuren. En soms, heel soms, dan pakken ze allebei een kruk erbij, en gaan ze nog langer door met kleuren.

De onderkant heeft trouwens een fijne dwars balk, waar je je voet tijdens het ‘werken’ op kunt zetten. Het is trouwens wel aan te raden om niet de hele tijd in dezelfde houding te staan. Dat zal bij kids wel niet heel erg lastig worden, maar mocht je er zelf een willen hebben, dan is dat wel een aandachtspuntje. 

Onder het bureaublad zit een handig vak waar je al je kleurboeken, potloden, schriften en boeken in kwijt kunt. Het ruimt dus ook nog heel fijn op. Geen rotzooi meer op de keuken tafel (hoi hoi hoi!) . Helemaal ideaal dus ook als meneer straks meer en meer huiswerk mee naar huis krijgt. Nu is hij vaak binnen een half uurtje wel klaar, maar dat zal natuurlijk steeds meer tijd besteden achter een bureau. Dan liever dit mooie houten sta bureau, wat perfect past in elk interieur, en is nog goed voor de houding en gezondheid van je kids.

Heb jij er ooit aan gedacht om een sta bureau aan te schaffen?! En wist je dat er ook houten sta bureau ‘s zijn voor kids?!