Ben jij ook iemand die elke dag zoekt naar de leukste en meest inspirerende Instagram accounts? Vanaf nu vind je elke zondag een InstaStar, die je hier een beetje leert kennen, en daarna natuurlijk volgen voor de leukste posts en foto’s. We trappen deze InstaStar serie af met Anna, van @minibelle.nl. Anna is een graphic designer, niet helemaal Hollands, en post met grote regelmaat leuke OOTD, maar ze showt ook met terechte trots haar prachtige twee meiden.

Anna, van @minibelle.nl

‘Ik ben Anna, 34 jaar, mama van twee prachtige dochters Belle van bijna 4 jaar en Lotus van 16 maanden. Instagram is een onderdeel van mijn dagelijkse leven, ik zorg dat ik heel actief bezig ben met mijn eigen feed maar ook met mijn volgers en account die ik volg. Ik check ze elke dag, want je wil toch niets missen!

Bijna 1 jaar geleden ben ik mijn eigen kidsfashion en lifestyle blog begonnen op www.minibelle.nl en gelijk ermee heb ik mijn prive Instagram account naar openbaar omgezet. Toen ging ik echt specifiek voor bepaalde ‘look’ in mijn feed. Dat was nog niet eens zo makkelijk, want hoe dat allemaal met hasthtags en taggen werkt wist ik niet. Maar ook wist ik niet of mensen het leuk zouden vinden, of mijn foto’s het waard zijn en welke stijl ik zou kiezen. Maar eigenlijk ging het na een paar weken spieken op de andere feeds en een advies winnen bij ervaren social media vriendin vanzelf.


Het is erg mooi om de ontwikkeling op mijn feed te zien in de foto’s in de afgelopen jaar: het zijn voornamelijk foto’s van mijn kinderen maar steeds verder ging ik mijn fotografie aanpassen zodat het wel boeiend blijft. Dat ik ook anderen ermee kan inspireren is leuk, maar wat ik de meeste belangrijke vind; een stukje van ons leven dat ik voor altijd wil bij hebben en mooie herinneringen aan spulletjes en looks van mijn kids. Ik begon ook gelijk eigenlijk veel volgers te krijgen en steeds meer aanvragen voor fotografie voor ontwerpers en winkels. Zelf ben ik zelfstandige grafisch ontwerper en af en toe krijg ik ook fotografe opdrachten buiten mijn Instagram account en dat is echt leuk om te doen! Momenteel heb ik meer dan 45 samenwerkingen. Omdat mijn fotografie, blog en feed steeds professioneler worden wil ik ook bepaalde look uitstralen, en hierdoor moet ik ook helaas veel samenwerkingen afzeggen. Ik heb anders gewoon geen tijd meer over voor mijn gezin, want een blogje maken kost toch wel dik 3-4 uur de tijd. En naast dat moet ik mijn Facebook en Instagram account dagelijks bijhouden!

Ik geniet enorm van fotografie en styling maar ook van het momenten en gezichtsuitdrukkingen die ik tijden fotoshoot kan vangen en vastleggen. Mijn foto;s zijn niet altijd spontaan of zomaar genomen. Ik bedenk wel vaak de setting en styling en dan leg ik dat vast met 200 foto’s waarvan ik maar paar bewerk en daadwerkelijk gebruik op mijn feed. Ik ben heel erg perfectionistisch dus niet scherpe of te donkere foto’s gebruik ik niet. Het hoeft van mijn niet zo mogelijk wit, crisp of monochroom feed te worden, want kinderen leven niet in de witte kubussen. Daarom fotografeer ik gewoon thuis zonder specifieke achtergronden, gewoon onze houten eiken vloer, grijze muur en daglicht. Af en toe maak ik foto’s van bovenaf van mijn slapende kinderen. Met Belle lukt dat al niet meer want ze slaapt niet overdag, maar met Lotus gaat dat best prima. Veel mensen vragen zich af hoe ik dat doe, maar eigenlijk is heel erg simpel: gewoon doen en tja is je baby wakker dan heb je een pech.. Ik heb als een echte fotograaf echt alles om het perfecte moment of emotie vast te leggen. Dat Lotus wakker kan worden, zal mij niet stoppen om een lieve slapende foto te schieten.
Omdat ik dagelijks elk account dat ik volg check, kan ik helaas niet veel mensen volgens. Ik volg voornamelijk designers, concept stores, fotografen, bloggers en een paar geweldige mama’s! Ze zijn allemaal geweldige inspiratie en trend bronnen. Maar mijn echte inspiratie zijn gewoon mijn meisjes en hun leven. Zoals ik naar hun kijk,  wil ik dat ook vastleggen en aan andere overbrengen.’

Wil jij nóg meer moois zien van Anna? Volg haar dan op haar Instagram account, of haar blog.