Ben jij ook altijd naarstig op zoek naar fijne schoenen die je kleuter zelf aan kan krijgen, en een heleboel speel pauze’s kunnen overleven? Dan zijn sportschoenen eigenlijk bijna altijd je go-to.

Wij mochten van Hummel een paar toffe roze sneakers testen, en dochterlief is daar echt uitermate geschikt voor. Ze speelt het liefst de hele pauze in de zandbak, of beter nog, ernaast met het donkere zand (gewoon ‘potgrond’ dus), glijd van glijbanen, loopt stiekem in plassen en houd van vieze dingen doen. Een echte tomboy dus, en daarvoor is één paar ballerina’s genoeg, want die overleven het niet al te lang. Maar deze hippe Hummel sneakers zijn perfect voor deze levensstijl, en als je een minder ruig meisje hebt, dan gaan ze zelfs nog langer mee!

Hummel roze sneakers

Deze toffe sneakers hebben veters (neeeeeeeeh!!), maar ze zijn gemaakt van elastiek. Ze zitten dus gewoon lekker vast, en met de klittenband bepaal je hoe vast of strak je de schoen wilt doen.

 De klittenband is in het zelfde roze tintje, en plakt goed. Dochterlief heeft ze inmiddels al bijna twee weken aan, en bij veel schoenen sluit de klittenband dan al niet meer zo goed (omdat ze vol zitten met van alles), maar deze sneakers gaan nog prima dicht.

De hippe ‘snelheidsstrepen’ aan de zijkant van de schoen, in contrasterend wit, vond madame het allercoolste. Dat de schoenen een witte onderkant hebben vind ik dan zelf iets minder, omdat die gewoon erg snel modderig en vies worden. Maar goed, het maakt ze wel net wat vriendelijker en meer voor meisjes.

We hebben de sneakers gecombineerd met een jeans, maar ze heeft ze ook regelmatig aan bij een rokje of jurkje. Lekker stoer, en vooral erg comfortabel. 

De bovenkant van de schoen is gemaakt van een mesh stof… Voordeel is dat ze daardoor niet zo gauw stinkvoeten heeft. Nadeel is dat ze in de herfst met al die regen (ik ga er maar even heel optimistisch vanuit, dat we tot en met oktober erg weinig regen zullen hebben in Nederland  😉 )  wel natte sokken zullen geven. Want waterdicht wordt het nooit echt. Je zou natuurlijk een spray kunnen gebruiken, maar dan gaan ze ook weer sneller zweten. Prima zomer sneakers dus. In de winter zou ik wel kiezen voor iets meer waterdichte sneakers.

Heeft jouw kiddo ook een favoriete sneaker?