Sinds ik thuiswerk en een eigen bedrijf heb, merk ik dat een eigen werkplek hebben best belangrijk is. En daarbij zijn een aantal dingen echt superhandig. Ik zette mijn hippe accessoires voor de (thuis)werkende eens op een rijtje, wedden dat jij een paar nog niet kent en zeker wel kunt gebruiken.

Rosé oplaadkabel en iPhone dock

Met een rosé gouden iPhone moet je natuurlijk iets anders hebben dan dat saaie witte snoertje dat je er standaard bij krijgt. Oké, meestal vind ik wit een fantastische kleur (denk dat 80% van mijn ‘spullen’ wit is  😉  ) maar een bijpassend kek gekleurd kabeltje kan natuurlijk nooit een miskoop zijn. Zelf vind ik het fijn als een kabel wat steviger is dan het gewone kabeltje, omdat daar toch sneller dan je wilt kleine scheurtjes in ontstaan. Ik mocht bij Hoesjes Outlet iets uitzoeken, dus koos ik voor een kabeltje gemaakt van een soort touw, waardoor het een stuk steviger aanvoelt. Of het ook een echte officiële iPhone kabel is durf ik niet te zeggen, maar met de lightnin’ kabel laad ‘ie mijn rosé gouden telefoon goed op.

Omdat ik er echt een hekel heb aan mensen die de hele dag hun telefoon in de handen hebben, dus moet ik ook goed op mezelf letten. Want ik heb hem vaker dan ik eigenlijk zou willen. Lang leve een dock. Een dock is simpel gezegd een soort basisstation waar je je telefoon kunt opzetten. Als je wilt kun je achterin ook een oplaadkabel steken zodat hij gelijk wordt opgeladen. Eerlijk gezegd vind ik het vooral fijn dat het me iets meer rust geeft, en ik minder snel neig naar het pakken van mijn mobiel. Als ik dus druk bezig ben met opdrachtgevers mailen en andere werkzaamheden, dan staat ie daar gewoon lekker uit te rusten, zonder mij lastig te vallen.

LED tekstballon

Soms heb je van die dingen die je wilt onthouden. Een to-do lijstje, leuke uitspraken van je kids, een shout out aan je man, of een andere leuke boodschap. Daarvoor vond ik deze gave LED tekstballon bij Cool Gifts. Het is eigenlijk ‘gewoon’ een whiteboard, maar dan in de vorm van een tekstballon. Hij is ongeveer net zo dik als mijn ‘A Little Lovely Company’ lightbox, en dat komt waarschijnlijk omdat dit whiteboard niet alleen is om op de schrijven. Je kunt namelijk ook je tekst nog beter uitlichten. Knopje om, en er schijnt een fijn wit licht in de ballon op. Ook leuk voor ‘s avonds als het wat donkerder is.

De kids vinden het vooral leuk om iets moois op te tekenen en vervolgens het lichtje aan te doen. Het is toch weer eens wat anders dan een kleurplaat op de koelkast hangen. Zo bewaar ik de mooiste tekeningen op het bord, en een dag later kun je ze prima weer uitwissen om ze een nieuwe tekening te laten maken. Daaaaag stapels met tekeningen, en hallo opgeruimd en georganiseerd bureau.

Bamboe ‘schoot’ bureau

Een wat? Ik zei je toch dat ik met dingen zou komen waar je waarschijnlijk nog nooit van hebt gehoord?! Toen ik deze lap desk van bamboe tegenkwam. Hoe ideaal, want ik werk soms ook wel eens als de jongste wakker is. Dan kan ik natuurlijk niet op mijn vaste werkplek zitten en haar alleen laten spelen.

Met deze lap desk kun je al je werk benodigdheden op één handige plek verzamelen. Er is een gleuf voor één of twee tablets, een plek voor je laptop (met daaronder handige ventilatie gaten, zodat je laptop nooit oververhit kan raken) en een plek voor je telefoon. Een handige muismat, met als enige nadeel dat die aan de rechterkant zit. Nu gebruik ik eigenlijk nooit een muis (behalve mijn trackpad op mijn MacBook), maar ik kan me voorstellen dat het voor linkshandigen (zoals ik) niet ideaal is. Je kunt de lap desk natuurlijk een halve slag draaien, maar dan heb je de tablet sleuf aan de voorkant zitten, wat weer een beetje onhandig is. Gelukkig muist geloof ik meer dan 90% van de mensen met rechts, dus is het een klein minpuntje. Of je gebruikt gewoon net als ik je trackpad en hebt geen enkel probleem.

Dus als ik nu even zat ben van mijn bureau, of met de kleine meid beneden wil werken, dan pak ik mijn hele handeltje zo op, en ga op de bank verder. Ideaal dus.

Mooi iPhone hoesje dat kids-bestendig is

Hoevaak zie ik pubers rondlopen met barsten in hun telefoon beeldscherm, of krassen waar je u tegen zegt. Als ik dan vraag hoe het kan, zeggen ze eigenlijk standaard dat ‘ie gevallen is… Uh ja, die van mij valt ook wel eens, ik heb drie kinderen die regelmatig mijn telefoon vasthouden (al dan niet stiekem) maar ik heb echt nog nooit een gebarsten scherm gehad. Niet eens een krasje… Weten hoe dat kan? Gewoon… Een goede bescherming kiezen. Ik koos bij Hoesjes-Outlet voor een mooi (hoe kan het anders) rosé gouden telefoonhoesje van iPaky. Ik heb mijn iPhone namelijk gekozen voor onder andere de prachtige kleur. Dus dan vind ik het echt zonde om er een ander hoesje met print over heen te doen. Misschien een keertje eentje met een marmer print voor de afwisseling, maar rosé blijft mijn lievelingskleur voorlopig.

Ondertussen is het hoesje al een paar hevig aan een test onderworpen. En ik kan zeggen dat hij het goed volhoudt. De knopjes hebben trouwens hun eigen uitsteekseltjes, zodat je makkelijk kunt voelen waar het volume etcetera zit.

Pegboard voor leuke boodschappen

Ik hou ontzettend veel van dingen waar je je eigen draai aan kunt geven. Dit Pegboard met meer dan 350 tekens en karakters geeft meer dan genoeg ruimte om helemaal los te gaan met leuke teksten en spreuken.

Omdat we nieuwe regels in ons huis hebben wat iPad gebruik betreft, leek het me zeer passend om die regels eens even duidelijk op papier, uh, pegboard te zetten. Onze oudste dochter van vier kan natuurlijk nog niet lezen, maar zoonlief van zes wel. Aan hem de eer om alles even uit te leggen.

En het werkt helemaal prima. Zodra deze regels er een beetje inzitten, kan ik weer lekker creatief aan de slag met letters. Sommige letters hebben er niet zoveel zin in om rechtop te ‘staan/hangen’. Waarschijnlijk komt het omdat het pinnetje dan net iets te smal is, en niet super stevig in het pegboard zit. Maar gelukkig valt daar prima omheen te werken..

 

Wat zijn jouw favoriete (thuis)werk accessoires?