Groep 8 is bijna voorbij en de keuze voor een middelbare school is gemaakt. Misschien heb je de lange lijst met items wat je allemaal moet kopen al gehad? 1 Belangrijk item op de lijst is de smartphone.

Maar mijn kind mag nog helemaal geen telefoon!

Helaas houd dat hier echt op. Ze hebben die smartphone echt nodig op de middelbare school. Nu kun je natuurlijk je eigen afdanker geven, maar zij zullen meer hebben aan bijvoorbeeld de Samsung Galaxy s21. Met de Samsung Galaxy s21 heb je echt een mini computer in handen. Hij werkt snel, en je kunt er bijna net zo veel mee doen als met een laptop.

De kwaliteit van de foto’s die een kind inlevert kunnen een presentatie maken of breken. Het wordt sneller gezien als “netjes”, en ze kunnen met een beetje handigheid zich extra onderscheiden in lessen waarin ze voor een project veel foto’s moeten maken. In de winter is het al vroeg donker, en met de Samsung Galaxy s21 kun je echt prachtige foto’s schieten bij slecht licht en zelfs in het donker.

Ik snap het, een nieuwe Samsung is best een prijzig ding voor een brugklasser. Maar denk eens aan waarom ze die telefoon nodig hebben:

Magister

Het eerste jaar krijgen ze een flinke lijst met login codes en apps die er gedownload moeten worden. Magister (op sommige scholen Its Learning) is waarschijnlijk de belangrijkste. Hier staan bijvoorbeeld hun cijfers op, rooster, huiswerk en lessen die uitvallen. Hierin kun je ook ziek melden of afspraken maken. Dit zijn best nog wel zware apps en werken niet op hele oude telefoons.

Huiswerk

Je las het al even: huiswerk. Hiermee bedoel ik niet alleen de opdrachten die ze moeten maken in hun boeken, veel van het huiswerk kan inderdaad zo op de telefoon gemaakt worden. Heeft je kind wat reistijd dan kan hij nog snel op zijn telefoon wat huiswerk maken en het op tijd inleveren.

Je moet voor sommige opdrachten dan wel een goede en snelle telefoon hebben als dus bijvoorbeeld de Samsung Galaxy s21. Er moeten goede foto’s gemaakt worden vaak van de boeken waarin het huiswerk is gedaan, video presentaties maken, opstellen schrijven etc. En ja, dit kan ook op een laptop. Alleen zijn veel jongeren vaak sneller en handiger met hun telefoon.

Uiteraard kunnen ze op hun telefoon ook snel van alles opzoeken of ingewikkelde sommen uitrekenen.

Online les

Nu is het wel de bedoeling dat ze eigenlijk achter hun laptop aan hun bureau zitten tijdens de online lessen. Toch is het een feit dat de meeste jongeren via hun telefoon op Teams zitten. Met mooi weer kunnen ze dan lekker buiten zitten en toch de les volgen.

Social Media

Social media op deze leeftijd is heel erg belangrijk voor ze. Ze maken er vrienden, maken er hun afspraken, en voor alles is er wel een groepsapp. De belangrijkste daarvan is wel de klassenapp waarin schooldingen besproken worden, maar ook heel sociaal kan zijn.

En ach, het kind is over, wat is nu een leuker cadeau dan een gloednieuwe telefoon?!

Wil je nog eens kijken welke tips wij hebben? Lees dan nog eens deze blog vol tips over het geven van een telefoon aan je kind