De HelloFresh Familiebox stond laatst bij ons op de stoep. Ontzettend benieuwd naar de inhoud opende ik de dozen met de kids. Op het menu stond een aardappel-venkel schotel, spaghetti met tonijn en bulgur met kip. Het klonk allemaal erg lekker, en we geven je vandaag een bloed eerlijke en misschien wat confronterende review van de Hello Fresh familiebox. Lees mee en oordeel zelf…

img_6692

Top

De bezorging is letterlijk top! Je kunt zelf de datum en de tijd kiezen, zodat je zeker weet dat je maaltijden op de juiste plek en de juiste tijd worden afgeleverd. Dus geen gedoe met dat het moet worden na bezorgd, of je het bij de buren moet ophalen. Wat op zich ook wel handig is, is om best wat ruimte te maken in je koelkast. Wij zijn trotse bezitters van een ‘Amerikaanse’ koelkast die dus best wel wat ruimte heeft. Maar wij waren twee van de drie planken kwijt om al het lekkers op te slaan šŸ˜‰ Zoals je hier kunt zien. Alle maaltijden zitten gelukkig per box verpakt, dus je hoeft niet te zoeken naar welke ingrediĆ«nten je nodig hebt bij welk gerecht. Je pakt gewoon de bijbehorende boxen en je kunt aan de slag.

Bijna alles zit in de Hello Fresh box. Bij Ć©Ć©n maaltijd moest ik een bepaalde olie toevoegenĀ (we hadden die niet in huis gehaald en dus gewone olijfolie gebruikt)Ā en natuurlijk gaan ze ervan uit dat je zout en peper gewoon in huis hebt. Dus het vlees, de groenten, de overige kruiden zitten allemaal in de box.

De gerechten zijn zeker dingen die ik normaal gesproken niet op tafel zit. Behalve de spaghetti met tonijn en tomatensaus. Dit eten we eigenlijk elke maand wel een keertje. Maar de bulgur met kip, en de venkel aardappel ovenschotel zouden we anders nooit hebben gegeten. Als je dus van fijne nieuwe recepten houd die ook nog eens gezond zijn, dan is de Hello Fresh box echt een aanrader.

Ook echt heel fijn is dat je gewoon niet over je boodschappen en de maaltijden hoeft na te denken. Je maakt gewoon wat er in de box zit. En voor mij is dat echt een cadeautje, want ik heb een hekel aan het plannen van maaltijden.

O en er zat een heerlijke chocolade reep bij als cadeautje. Ook fijn dat je korting krijgt op je volgende box.

img_6740

Flop

Ja eerlijk gezegd vond ik toch ook wel wat min punten. EĆ©n daarvan was dat we de venkelschotel hebben geproefd, en besloten een patatje te halen in plaats van de rest op te eten. Misschien een kwestie van smaak, maar wat ons betreft was deze maaltijd een beetje misplaatst in een familie box. Om dan gelijk een vergeten groente er in te stoppen die ook nog eens zo overheersend is, vind ik geen goed idee. Misschien dat deze maaltijd beter in een ‘gewone’ box kon zitten, in plaats van de familie variant. De bulgur was heerlijkĀ (vonden wij als ouders dan)Ā de kids vonden het iets te pittig, en dat terwijl ik maar Ć©Ć©n van de drie pepers had gebruikt. Dus ook dat vond ik een puntje. Rode pepers in een gerecht voor kids…. Misschien nog even een keertje over overleggen.

Ook vond ik dat de tijden die voor de recepten stond niet echt overeen kwamen met de werkelijkheid, of wij zijn echt super slome koks. Waar voor de aardappel venkel schotel iets van 45 min. stond waren wij alleen al drie kwartier bezig met snijden van alle ingrediƫnten. Dus of wij doen iets fout, of je moet gewoon even een kwartier bereidingstijd erbij op tellen.

Dus…. wat denk jij? De Hello Fresh box een goed idee voor jullie gezin? Hier waren we er in ieder geval erg blij mee!