Ja het is weer zover! Ernst en Bobbie zijn terug met een ontzettend hilarische Ernst & Bobbie vakantie show (en ik had me nog zo voorgenomen om niet te lachen omdat het gewoon domme grapjes zijn 😉 ) waar kids vanaf een jaar of vier tot een jaar of tien een leuk middagje uit mee hebben. Wij mochten er heen, met de kids natuurlijk, en kunnen je nu alvast verklappen dat het een geslaagde middag was!


De Ernst & Bobbie Vakantie Show

Bij de ingang kon je gelijk met Ernst en Bobbie op de foto, ware het niet dat het levensgrote posters waren waar je voor kon gaan staan. Zal wel minder arbeidsintensief zijn, maar de kids maakte dat niets uit. Zij waren met Ernst en Bobbie op de foto geweest. Ook waren er allerlei leuke Ernst en Bobbie accessoires te koop en liep het grote gros van de kinderen met hét Bobbie petje op, in zwarte of roze uitvoering. Dus hop, naar het theater toe, onze plek uitzoeken en in spanning afwachten.

img_6248

Onze kids kennen Ernst en Bobbie alleen van de enkele keren dat ze dat op school kijken, als het weer eens met bakken uit de hemel komt. Dus ik wist van te voren niet zo goed of ze het überhaupt wel leuk zouden vinden.

ernst bobbie vakantie show

Nou dat kwam helemaal goed hoor! Ik keek zelf wel vaak Ernst en Bobbie, en vond het toen ik twaalf was toch echt niet heel erg leuk meer, laat staan cool! Dus stiekem had ik mezelf voorgenomen om dit uitje voor de kids te doen, want ik vind hun moppen en grappen en grollen maar dom. Echt op kinderniveau zeg maar. Poep en plas verhalen. Maar ja, je moet ze zeker eer geven, want ze hebben zelfs deze koppige moeder aan het lachen gekregen, en ik deed echt mijn best niet mee te lachen! 😉

Heel leuk en innovatief was ook het grote scherm met projectie, waar af en toe ook een video werd afgespeeld met een scène uit het verhaal. Natuurlijk had Bobbie zijn gitaar mee waar af en toe een liedje uit werd getokkeld. Maar de meeste liedjes werden gewoon live gezongen met de zaal. Onze kiddo’s kenden niet alle liedjes, maar dat gaf niks. Ernst en Bobbie gaven van te voren precies aan welke stukjes makkelijk waren om mee te zingen en deden dat vaak ook nog even voor. Dus voor je het wist was je kleuter vijf zinnen van een lied aan het meebrullen dat ze nog nooit hadden gehoord. Wonderbaarlijk!

Herhaling, herhaling en nog eens herhaling. Dat maakt wat de show voor de kids nou juist zo leuk maakt. Zelf vind ik een poep grapje wel een keertje leuk, maar de kids willen dit natuurlijk vaker horen, en dat gebeurd ook. Dat vind ik nou zo leuk aan dit stel mannen. Ze weten precies wat hun doelgroep wil en leuk vind. Een beetje saai af en toe voor de papa’s en mama’s, maar ook die worden niet vergeten hoor! Ik kan je alleen verklappen dat je beter niet te ver vooraan kunt gaan zitten als papa of mama zijnde, en een enthousiast kind dat mama of papa graag op het podium ziet, thuis te laten….. (meer vertel ik echt niet, doe met deze tip je voordeel 😉 )

Halverwege de show, en voor je gevoel aan het begin van het verhaal, is er een korte pauze wat ook wel nodig is voor jonge kids. Onze zoon stond de hele tijd te stuiteren en te gillen en roepen naar Ernst en Bobbie, dus die moest echt even worden ‘uitgelaten’. En zo veel kinderen met hem. Maar gelukkig ging na de pauze het verhaal weer in volle gang verder en kwam het toch nog allemaal goed.

Dus mocht je nog op zoek zijn naar een écht leuk cadeau voor Sinterklaas of Kerst? Of een verjaardag natuurlijk, want de show is in 2017 ook nog steeds te zien…. Koop dan gewoon lekker een ticket voor je kids en ga samen met ze genieten van een hilarische show!