(door Audrey)
Er zat een briefje in het heen- en weerschriftje van mijn oudste zoontje. De juffrouw van de eerste kleuterklas was op zoek naar ouders die wel wilden wafels bakken. Nu kan ik me doorgaans door mijn baan niet vaak mee doen en een handje mee helpen op school, maar dit kon ik gelukkig wel. Vorige week woensdag was het dus wafelmarathon bij ons thuis. Ik bakte er een veertigtal. Een groot deel voor de school en natuurlijk een deel voor de snoepers thuis. Hieronder kan je het recept vinden voor lekkere, luchtige wafels. Doe jij mee, ze zijn namelijk ook heerlijk als lunch of tussendoortje.

Ingrediënten

4 eieren

5 grote eetlepels vanillesuiker

3 eetlepels suiker

200 gr. zachte boter

350 gr. zelfrijzende bloem

2 eetlepels aardappelzetmeel

4 dl. melk

4 dl. spuitwater

Zonnebloemolie

Aan de slag

1.) Klop de eieren en de suiker tot een luchtige massa.

2.) Giet de melk in een maatbeker samen met het spuitwater.

3.) Zeef de helft van de zelfrijzende bloem samen met het aardappelzetmeel boven de deegkom.

4.) Giet nu de helft van het melk en spuitwater mengsel bij het beslag en roer tot een glad deeg.

5.) Zeef nu de andere helft van de bloem boven het beslag en meng goed.

6.) Voeg de boter toe en roer glad.

7.) Meng nu het overige melk en spuitwater mengsel door het beslag en roer tot je een vloeiend beslag hebt.

8.) Verwarm je wafelijzer tot stand 3 – 4 (afhankelijk van het wafelijzer).

9.) Bestrijk je wafelijzer met een beetje zonnebloemolie.

10.) Bak de wafels tot ze goudbruin zijn.

Tips

Geen paniek als de eerste wafel die je bak mislukt. Mijn eerste wafel mislukt ook bijna altijd.

Zorg dat je het wafelijzer niet te snel opent anders scheurt je wafel in twee.

Bestrijk het wafelijzer regelmatig met olie. Dit voorkomt dat je wafel aan het ijzer kleeft.

Je kan de wafels na het bakken twee dagen bewaren in de koelkast. Ze zijn dan iets minder krokant maar nog steeds lekker. Ik warm ze op in de broodrooster of microgolfoven (bij de laatste optie zijn ze wel niet echt krokant meer).

Veel wafels over? Wist je dat je ze ook kan invriezen.

Ik kies vaak ook voor de iets gezondere variant van wafels met havermout. Ze eten ze heel erg graag en zijn een echte aanrader. Ik haalde mijn recept op de website van kokerellen. Ze gebruikt karnemelk in het recept maar daar smaak je niets meer van eens de wafels klaar zijn.

Klaar met bakken?

Bestrooi de wafels met poedersuiker of leg er heerlijke aardbeitjes, bosbessen of stukjes banaan op.

Smakelijk!


Ik ben Audrey, 28 jaar, mama van 2 kleine kerels en getrouwd met mijn grote kerel. Ik ben jeugdwerker, creatieve duizendpoot, blogger, mama, vrouw-van,… Ik probeer een totaal-pakket te zijn maar meestal lukt dit maar half. En daar ben ik best tevreden mee. Ik vertel je op deze blog over mijn mama-avonturen tussen mijn drie kerels.