Vanaf deze week wil ik jullie zo vaak mogelijk onze favoriete kinderboeken laten zien. Want voorlezen is leuk! En kennelijk is het heel erg bijzonder als je je kinderen voorleest, want er moet zelf een reclame filmpje over komen. Ach ja, onze kids lezen al sinds hun geboorte heel vaak met ons, of tegenwoordig ook alleen. En daarom kom je niet alleen maar peuter of kleuter boeken tegen, maar ook baby (voel)boekjes en stoere jongens (en meiden) boeken.

Deze week een heel diverse reeks boeken (ik heb voor deze eerste variant de kinderen zelf laten kiezen), namelijk ‘de Gruffalo’, ‘Mimmie gaat op avontuur’, ‘Ik maak kunst’, ‘Frozen’, ‘Moby Dick’, ‘Nijntjes moeilijke woordenboek’ en ‘Maar ik wil een zusje’.

 

Wie is er bang voor de Gruffalo?

Op school ging het een hele tijd lang over ‘de Gruffalo’. Onze oudste dochter gaf zelfs een voorstelling die ging over de Gruffalo, en sindsdien is ook onze tweede dochter dol op de Gruffalo. Dolblij was ze dus toen er een Gruffalo boek voor kleine kids te vinden was. Dit grappige boek heeft een gat in het midden waardoor je de handpop elke keer kan steken. Ondanks dat de Gruffalo eigenlijk best wel eng is, wordt er in dit boekje voor peuters vooral aandacht gegeven aan dat de Gruffalo eigenlijk helemaal niet zo eng is. Aan het eind van het verhaal mogen de echte durfals de Gruffalo zelfs knuffelen!

Frozen filmstrip

Tja, ik zou eerlijk gezegd deze zelf niet hebben uitgekozen, maar ja. Met een dochter van vijf lijkt er haast geen ontkomen aan. Frozen moet minstens zes keer bekeken worden, en als je dan een filmstrip ziet liggen in de bieb, dan moet ie ook perse geleend worden.

Het is dus het welbekende verhaal van Anna en Elsa, en wat ware liefde doet.

 

Mimmie gaat op avontuur

Dit schattige boek gaat over een avontuurlijk meisje dat graag spannende verhalen speelt. Maar alleen is maar zo alleen. Eigenlijk wil ze het liefst op avontuur met een ander kindje. Gelukkig komt er een buurjongetje naast hun wonen, maar Mimmie vind het toch te spannend om hem te vragen om te spelen. Tot ze op een dag hem hoort roepen om hulp, hij is gevangen door de haaien! Snel schiet super Mimmie hem te hulp, en daar beginnen al hun nieuwe avonturen samen.

 

Nijntje oefent moeilijke woorden

Woordenboeken voor peuters zijn altijd wel leuk. Maar toen ik dit moeilijk woordenboek van Nijntje zag liggen, zag ik mijn kans schoon. Onze dochter van anderhalf zou eens even de nieuwe Einstein worden, en dan moet je natuurlijk niet beginnen met de woordjes ‘bal’ en ‘koek’. Nee, paardenbloem, zebrapad of ondergoed. Haha, zo leren ze tenminste wat. De plaatjes zijn natuurlijk erg simpel en de gekozen worden af en toe verrassend. Erg leuk boek voor kinderen vanaf een jaar of 2,5 of voor ambitieuze moeders die hun kinderen van 1,5 een grote woordenschat willen aanleren  😉

 

Moby Dick, de witte walvis – Geronimo Stilton

Toen onze zoon in groep drie leerde lezen kwam ik op het ‘makkelijk lezen’ plein een prachtig boek tegen, en daar leerden we Geronimo Stilton kennen. Tot mijn grote genoegen bleef het niet bij één tof boek, nee Geronimo Stilton belooft ongelooflijk veel avonturen. Deze klassieker in een nieuw jasje met tof vormgegeven woorden is een lust voor het oog!

SHOP THE BOOK

Wil jij ook één van onze favoriete boeken lezen? Ga dan snel naar de bieb of bestel snel hier

 

 

 

 

 


Dit bericht bevat affiliate links… Hiervoor betaal jij niks extra’s, wanneer je besteld, maar krijgen wij een kleine vergoeding.