Elke ochtend weer tijdens de spits minstens één paar schoenen veters strikken. Een irritant gebruik dat zich elke ochtend herhaalt. Met een beetje pech moet ik zelfs twee paar kinderschoenen strikken, en dan nog mijn eigen ook. Meestal stap ik dan gauw in wat ballerina’s want het is niet mijn hobby… De veters strik  koningin uithangen.
Gelukkig kwam ik op Instagram een super handig product tegen, waar ik al vaker over gehoord had, maar nog nooit echt gezien. Met Cliks hoef je slechts één keer een beetje aan de slag, en kun je daarna het veters strikken voor goed vaarwel zeggen!

Nooit meer veters strikken, tell me more!

Ik hoop toch echt dat ik niet de enige ben die een hekel heeft aan elke keer weer dat veters strikken. Maar te zien aan het aantal klittenband schoenen bij de kinderen in de klas, gok ik maar even dat er meer moeders zijn met een veters strik probleem (of fobie, geef het beestje maar een naam).

*Cliks* zijn een soort rubber bandjes die de veters vervangen. Dus het enige wat je hoeft te doen is de oude veters eruit, en de nieuwe ‘veters’ (Cliks dus) erin te doen.

Hoe werken de Cliks…

Op de foto’s die bij het product geleverd zijn kun je makkelijk zien wat je moet doen. Veters eruit, Cliks erin.

De Cliks zijn er in verschillende lengtes. Je gebruikt dus nooit alle Cliks die op het kartonnen schoentje zitten. Heb je grotere voeten dan zul je waarschijnlijk de bovenste paar Cliks gebruiken, voor kinderschoenen (of moeders met maatje 36 zoals ik) gebruik je de wat kortere Cliks.

FullSizeRender-6

 

FullSizeRender-8

FullSizeRender-9

De Cliks haal je een voor een aan één kant van de schoen door de vetergaatjes. Op de foto’s zag dat er makkelijk uit, maar daar had ik me dus wel even in vergist. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat de Cliks makkelijk eruit gaan, maar dat betekent dus ook dat ze niet zo heel gemakkelijker erin gaan. Je moet de kleine rubberen uiteindes door het gaatje peuteren, dan het dikkere gedeelte er doorheen trekken, en dat is toch wel even een werkje.
Maar goed, als je dan bedenkt dat je met de Cliks de komende jaaaaaaaren dan geen veters meer hoeft te strikken is die vijf minuten priegelen en peuteren het wel waard.

Als ze eenmaal aan één kant erin zitten, begin je van onderen naar boven (echt heel belangrijk, heb het met één schoen van boven naar beneden gedaan en dat was een regel rechte ramp!). Het zelfde gepriegel weer herhalen en klaar is Kees.

Werken de Cliks wel goed?

Na al het gepeuter was ik er wel van overtuigd dat de Cliks niet zomaar uit de gaatjes zouden glippen. Die test hebben ze dus doorstaan. Maar loopt het fijn, zit het strak genoeg of juist te strak?

De Cliks die zoonlief in zijn schoenen had zaten precies goed. Ik kon alleen door de onderste gaatjes niet de Cliks krijgen, maar dat ligt dan weer aan het model van de schoen. Maar ze zaten nog strak genoeg (zonder vervelend strak te zitten) zodat meneer er goed mee kon klimmen op school, en natuurlijk voetballen.

IMG_3273

Ik heb de witte Cliks in mijn eigen Nike’s gestopt en ze lopen gewoon zoals ze daarvoor ook liepen. Ik ben alleen sneller klaar met naar buiten gaan. Ideaal dus. Ik zou eerlijk gezegd in elke vetersschoen wel Cliks willen stoppen, helemaal in ons groter wordende gezin. Het gaat nu nog maar om twee paar kinderschoenen en mijn eigen, maar straks als onze jongste ook schoenen aan kan, worden dat er dus nog meer…

Creeër je eigen look

Ik koos voor het testen van de Cliks even twee neutrale kleuren, maar de Cliks zijn er in rood, roze, geel, oranje, groen, blauw, grijs, bruin, zwart, wit en multi color (regenboog kleuren dus). Dus je kunt ook je schoen een hele andere look geven, door alleen andere Cliks erin te stoppen.

IMG_3271

De Cliks hebben trouwens een gladde en een ribbeltjes kant. Op de vorige foto’s heb je de gladde kant naar boven gezien. Ik kreeg alleen te horen dat ze eigenlijk met de ribbeltjes naar boven ‘horen’. Ach ik zie het maar als een extra mogelijkheid om een nog andere look te creëren… Hieronder dus nog even een fotootje van hoe ze eigenlijk horen. Met de ribbeltjes boven dus, als je het op de Cliks manier wilt doen.

cliks

Heb jij ook zo’n hekel aan veters strikken? En zouden de Cliks in jullie gezin een plekje verdienen?!

Hou vooral ook Coolest Kid On The Blog in de gaten, want we mogen binnenkort 3×2 sets Cliks weggeven. Kun je gelijk zelf eens ervaren hoe verrekte handig die Cliks eigenlijk zijn!Cliks