Nog op zoek naar een leuk gezelschapsspel voor het hele gezin?! Dan is Dr. Prik een goed idee! Het hilarische en soms ook best wel spannende spel laat het lot over aan de dobbelsteen, die bepaald of jij de dokter bent, of de patiënt.

Dr. Prik, pas op het virus!

dr. prik review

Het spel Dr. Prik bestaat uit een rode foam dobbelsteen, een grote ‘spuit’, drie elastieken en een aantal kaartjes met daarop virussen.

dr prik review

Het spel begint met een virus kaartje. De oudste speler krijgt dit kaartje (dankjewel he, Identity Games, hahaa). De jongste begint met dobbelen. Op de dobbelsteen staat of het virus zich naar een ander persoon verplaatst, dat je zelf het virus krijgt, de spuit moet worden uitgetrokken, of dat de prik moet worden gezet.

dr prik review

Je weet dus nooit of jij het volgende slachtoffer bent. Op het virus kaartje staat ook geschreven waar je precies de prik moet krijgen. Je kunt dus niet kiezen voor je bovenarm, zoals dat gewoon is bij de dokter. Maar het moet op de juiste plek. Super spannend, want er zitten een aantal gekke plekken bij.

dr prik review

Hoe geef je de prik?

De spuit bestaat uit een plastic spuit, waar je een elastiekje in kunt klemmen. Er zijn drie verschillende sterktes in de elastiekjes. Voor de echte durf-als gebruiken het zwarte elastiekje, en om te beginnen kun je het best het blauwe elastiekje gebruiken. Die is het slapste.

dr prik review

Tijdens het spel wordt de spuit steeds verder uitgetrokken, tot dat iemand geprikt moet worden. Met een beetje geluk is de spuit dus maar één of twee keer uitgetrokken, maar de kans dat het elastiek op zijn strakst staat, is ook aanwezig. Dat is waar de spanning het meest oploopt. Of je bent de virus drager, en de spuit wordt aangetrokken en aangetrokken, je vreest het ergste. En dan dobbelt iemand dat hij het virus krijgt.. Pfieeeeuw weg spanning! Echt iets voor een leuk avondje met het gezin dus.

dr prik review
dr prik review

Is de virus drager toe aan de prik? Plaats dan de spuit op de aangegeven plek op het virus kaartje. Het is tijd voor de prik! Dr. Prik helpt wel even. Druk op de grote rode knop en ….. PANG!

dr prik review

Hilarisch en spannend spel voor kinderen vanaf een jaar of 4-100 jaar oud.

dr prik review

Wij geven het spel een dikke 8,5 !

Ook Dr. Prik kopen?!