Deze herfstvakantie is het er weer. Het Doe’s Gek Festival in de IJselhallen in Zwolle. Een indoor kinderevenement van maar liefst 15.000 m2 spektakel en speelplezier, van 24 t/m 27 oktober… Met diverse thema werelden, activiteiten, een kermis (waar je onbeperkt in de attracties mag), ontzettend mega veel LEGO en DUPLO bouwstenen, rondlopende dino’s, heel veel springkussens, een kindercircus, en heel veel vette shows. Niets is te gek, en je kan er echt bijna letterlijk alles doen. En dat allemaal voor maar één prijs (€ 12,50 online, € 14,50 aan de kassa).  Kids tot en met 3 jaar zijn ook nog eens gratis! Geen last van regen, een herfststorm of hagel, lekker binnen dus. Kijk je mee naar onze dag op Doe’s Gek van vorig jaar? Dit jaar is er een nieuwe Zeemeerminnen Wereld, en komen er nieuwe YouTube sterren naar het festival.

Bekijk hier de video van vorig jaar

De thema werelden

Het hele Doe’s Gek festival is onderverdeeld in verschillende themawerelden. Zo kun je zelf kiezen waar je het liefste speelt, of dat je alle thema werelddelen één voor één af gaat en zo alles mee maakt. Voor de allerkleinste is er ook een leuke DUPLO speelplek, en er is ook genoeg plek om even wat te eten en te drinken.

Dinosaurussen in het echt!

Waar je Zwolle zegt, zeg je DinoLand! Want vlak naast de snelweg ligt het park met de meest bijzondere wezens uit heel Overijssel en omstreken. Heuse dinosaurussen. En deze komen ook naar het Doe’s Gek festival toe.

Als je een beetje geluk hebt, loop je zelfs een echte levende dino tegen het lijf. Voor kleine kindjes misschien wat imposant, dus die kun je beter dichtbij je houden. En maak de T-REX maar niet boos, want wie weet…. Je kan ook gewoon met ‘m op de foto gaan trouwens. Leuk voor later, zo’n bijzonder kiekje, niet waar?

LEGO, LEGO en nog eens LEGO

LeEGO fan en bouwclub ‘De Bouwsteen’ showt hier een heleboel prachtige bouwwerken, en je kunt meebouwen aan het hoogste LEGO bouwwerk van Zwolle (en wijde omgeving). Of je duikt in de mega grote bakken met LEGO om zelf een toffe creatie in elkaar te zetten. LEGO World in Utrecht te duur, ver of druk voor je? Dan zul je je hier in Zwolle prima vermaken met meer dan genoeg LEGO voor iedereen. Ook kun je mee doen aan bouwwedstrijden waar je leuke LEGO prijzen kunt winnen.

Game hal

In deze gamehal spelen we geen Ganzenbord, nee… Virtual Reality is hier KING! Je kunt niet alleen de gave LEGO games spelen, maar ook allerlei Warner Games, Just Dance, Formule 1 Racing en nog veel meer.

Of doe mee met de ‘Virtual Reality Experience’. Je kunt op een op een bewegende vloer gaan staan en je in een super enge achtbaan wanen, of je vliegt in de zwevende stoel als een arend over Parijs.

Verstappen move over! Racen op de skelterbaan

Formule 1 gek, auto liefhebber of gewoon kind? Dan kun je je hart open halen op de skelterbaan op Doe’s Gek. Racen mag, rondjes rijden kan ook. In ieder geval kun je hier je rijvaardigheid wel een beetje opkrikken.

Bakkers klaar? Bakken maar

Wil je even wat rustigs doen, dan ben je bij de bak workshops van Edventure Catering helemaal op de juiste plaats. Tussen allemaal prachtige rode brandweerwagens kun je aan de slag. Je mag er zoveel bakken als je wilt (helemaal gratis), en daarna mag je al je creaties lekker helemaal zelf opsmikkelen.

Je kunt je kookkunsten hier dus gewoon showen, en de kids kunnen alles zelf doen. Van het maken van het deeg, tot aan het versieren van hun lekkers. Hoef je ook geen eten meer mee te nemen (hihi).

Join the Circus

Deze thema wereld heeft toch wel een persoonlijk tintje. Want vroeger (lang lang geleden) zat ik bij het circus. Kindercircus Pavarini om precies te zijn. Dus ja, ik kan koorddansen op 3 meter hoogte, jongleren, diabolo-en, en op een bal lopen. Wat zeg ik? Zelfs op een meter hoge bal touwtje springen. Die glorie jaren liggen inmiddels achter mij, maar hoe te gek was het om met de kids even weer terug in de tijd te gaan.

In deze thema wereld kun je meedoen met het kindercircus of kijken naar de artiesten zelf. Dus heb jij een clown in huis die maar al te graag op de voorgrond staat? Of denkt je twee jarig peuter ook dat ‘ie de wereld aan kan met z’n kunsten? Dan moet je zeker het circus bezoeken en vooral de kids laten meedoen. Wie weet zit jij over tien jaar wel heel trots op de eerste rij bij Cirque Du Soleil omdat jouw kind een doorbraak heeft gehad…

YouTube sterren

Wist je dat Zwolle een heuse jonge YouTube sterk rijk is? Bibi is nog maar 10 jaar oud, en heeft al 370.000 abonnee’s op haar vlogs. Ze maakt heel veel toffe DIY’s maar is vooral bekend om haar mooie slijm creaties. Dus grote kans dat ook jouw kids afgelopen maanden één of meer van haar vlogs bekeken heeft.

Daarnaast zijn er nog veel meer bekende jongen (en iets minder jonge) YouTube sterren op het Doe’s Gek festival. Kijk op de site even welke bekende YouTuber er wanneer komt, zodat je zeker weet dat je jouw lievelingsster niet mist!

Hero Adventure Dome

Springen tot je een ons weegt. Je kunt het zo gek niet bedenken of er is een springkussen voor. Klim meters hoog op de vuurtoren, of bounce een eind in het weg op een tropisch springkussen. Glij door de bek van een haai of bestorm een super stoere opblaasbare stormbaan.

Truien kunnen hier uit, hemdjes laten we aan, en de rode gezichtjes en bezwete koppies zorgen voor heel wat leuke foto’s. Ondertussen kunnen de ouders lekker op het naast gelegen terras lekker wat drinken of eten, want naar kinderen kijken alleen al is super vermoeiend, niet?

Cartoon Network Bioscoop

Pfffff, even bijkomen van al het spelen, springen, rennen, zweven, bakken en bouwen? Kom dan uitblazen in de Cartoon Network bioscoop. En anders dan in een normale bioscoop, kun je hier zolang blijven zitten als je wilt. Niemand die jouw wegjaagt nadat de film is afgelopen. Want jij hebt ook gratis toegang tot deze bioscoop op het Doe’s Gek festival.

Twickto bouw wereld

Het is geen LEGO het is geen CLICKS… Het is TWICKTO. Je hebt bouwstenen, en en koppelstukken. Door ze te combineren, te twisten en te klikken kun je eindeloos veel combinaties maken. Dus als je houd van constructie materiaal en je dit gave speelgoed hier wel eens uitgebreid wilt testen, dan ben je in deze themawereld helemaal op je plek.

Kermis!

Zweven in de zweefmolen, of vanuit de hoogte het festival bekijken, vanuit een reuzenrad? Op de kermis kun je heel veel leuke dingen doen, en alles is bij de prijs inbegrepen. Dus niet geen smekende en zeurende kinderen aan je benen, omdat ze nog een keertje willen. Want hup gaan met die banaan. Ronddraaien tot ze zo misselijk worden dat ze niet meer willen… Of gewoon nog voor een derde keer op de draaimolen op een paardje zitten. Het is allemaal mogelijk.

JoePPie’s Speelwereld

Een mega ballon kanon in actie zien? Of lekker bouwen met rietjes? Deze webshop neemt allerlei tof materiaal mee wat je gewoon lekker kunt testen en bekijken. Fun is gegarandeerd!

Wie weet rolt jouw kiddo wel voorbij in een doorzichtige bal, of bounced het op een 80 centimeter grote opblaasbal. De kids hebben hier bijna twee uur doorgebracht, en hebben gebouwd met kartonnen blokken, klein plastic constructie materiaal, Kapla en de bouw ‘rietjes’.

Naast Joeppie’s wereld zit ook nog weer een aantal springkussens, en een speelplek voor de allerkleinsten.

Baaaaaah, de kinderboerderij

Heb jij kleine of grote dierenfans in huis? Sla dan de kinderboerderij niet over, want met maar liefst 70 dieren is er meer dan genoeg te zien, te aaien en te knuffelen. Wat dacht je van het Alpaca stel (dat dit jaar 2 jaar getrouwd is!), of kippen, konijntjes en ander zacht spul.

KidZ DJ

Heb je de voetjes net in de kinderboerderij even omhoog gehad? Dan is het tijd om nu de voetjes van de vloer te doen, met KidZ DJ Marcel. Hij draait gave kinderhits en dansen is een must. Of lekker luisteren dat mag natuurlijk ook. Wedden dat jij niet stil kan blijven staan?

Nieuwe Messi? Bewijs het in de Panna Wereld

Wie kent het spel Panna niet? Zo simpel en toch zo ingewikkeld. Het enige wat je moet doen, is de bal tussen de benen van je tegenstander zien te krijgen. En laat dat nou net de plek zijn waar de nieuwe Messi, Ronaldo of (voor de ouderen onder ons) Kruijf kan oprijzen! Aan de voetbalfanaat in je gezin heb je hier geen kind.

Telekids Musical School

Tijdens de vier dagen van Doe’s Gek kun je helemaal te buiten gaan aan musicals. Ook musicals hebben een speciaal plekje in mijn hart, omdat ik zelf een musical opleiding deed. En met de Telekids Musical School kun je beter leren acteren, zingen en dansen. Super interactief dus, en helemaal leuk voor alle kids die ervan houden het middelpunt van de belangstelling te zijn.

Eerst ga je een kwartier met een workshop mee doen, waarna je op het grote podium een optreden gaat geven op onderstaande liedje. Wil je dus ook meedoen, dan kun je thuis vast oefenen.

Op Safari of in op het vliegveld

Altijd al op een groen scherm willen staan, met een achtergrond die je helemaal zelf kunt kiezen? Dat kan ook nog op het festival. Je kunt wat gave verkleedkleren aantrekken en op de foto. De foto krijg je GRATIS afgedrukt mee.

Dit jaar nieuw op Doe’s Gek

Doe’s Gek staat zeker niet stil. En daarom zijn er dit jaar een aantal nieuwe activiteiten en shows te doen en zien.

Zeemeerminnen Wereld

Wat dacht je van de Zeemeerminnen Wereld, waar je zelfs op de foto kunt met een echte zeemeermin! En misschien mag je zelfs wel even aan haar staart voelen.

Hirondelles Spektakel Show

Deze moderne acrobaten verzorgen een spetterend spektakel op het Doe’s Gek Festival van verbazingwekkende stunts! De Crêpe de la Bête show is er met (lucht) acrobatiek, jongleren, humor en niet te vergeten crêpes.

WIN: 4 vrijkaarten voor Doe’s Gek

Wil jij nou ook graag langskomen, doe dan mee met onze win-actie! We mogen maar liefst 4 vrijkaarten weggeven aan een gelukkige winnaar! Enige wat je hoeft te doen is te reageren op ons Facebook bericht, dan kiezen we maandag 21 oktober de winnaar. Deze maken we dan weer hier bekend.

Deze win-actie loopt van donderdag 17 oktober tot en met maandag 21 oktober. De winnaar wordt hier op de blog bekend gemaakt.

De WINNAAR is…

Chantal Jongsma, gefeliciteerd! Stuur je ons even een berichtje dan sturen wij jouw de vrijkaarten toe! Veel plezier gewenst!