Voor dochterliefs vierde verjaardag (en alle verjaardagen daarna) zocht ik een leuke verjaardagskroon. Ik kwam vilten tegen waar je cijfers op kon ‘plakken’ en zelfs een houten kroon (dat wordt hem dus sowieso niet) . Maar toen zag ik bij blog vriendin, Bianca, een supergave krijtbord kroon, en ik moest en zou hem ook krijgen. Omdat ik best wel creatief ben maar nooit met naald en draad heb gewerkt, knipperde ik even mijn grijsblauwe ogen en ze maakte er een voor mij. En hij is zoooooo leuk geworden, dat ik vroeg of ik de DIY met jullie mocht delen.

Voor de wel-creatieve mama’s onder ons, of voor de ouders met handige oma’s/tante’s/vriendinnen die dat voor je kind willen maken.

Trouwens, het is natuurlijk niet alleen een verjaardagskroon. Je kunt er voor je baby (zoals wij doen) ook op zetten, vier maanden, eerste hapje, ik kan lopen, of voor de wat oudere kids, voor het eerst naar school, zwemdiploma gehaald, alleen naar school geweest etc. Een kroontje met eeuwigheidswaarde dus. En het leuke is dat omdat het krijtstof is, je gewoon elke keer iets anders erop kunt zetten. Ik kocht de krijtstift trouwens gewoon bij Hema (even de voorraad checken want alleen de hele grote filialen hebben deze in het assortiment) voor € 1,-

krijtbord kroonKrijtstof
Biaisband
Garen
Naaimachine
Potlood
Liniaal
Meetlint

En zo maak je het:

‘Meet de omtrek van het hoofd van je kind op. Zo kun je bekijken hoe groot je de kroon moet maken. Ik maakte de kroon zelf 40cm breed en het biaisband 70cm. Zo gaat de kroon niet helemaal rond het hoofd maar heb je wel genoeg lint om de verjaardagskroon vast te knopen.

DIY; verjaardagskroon van krijtstof

1.Knip twee rechthoeken uit de krijtstof van 40cm bij 13cm.
2.Verdeel de rechthoeken in 5 punten. Je kan er natuurlijk voor kiezen om meer of minder punten te maken maar ik vond het wel mooi dat je één punt in het midden en aan weerszijden twee.
3. Leg nu beide delen met de verkeerde kant op elkaar. Ik plakte de delen vast met een beetje washi tape. Je kunt het in principe ook op elkaar spelden maar dat vond ik zonde omdat je dan toch een beetje gaatjes in de stof blijft zien. Naai vervolgens beide delen aan elkaar met een zigzag steek langs de randen.

krijtbord kroontje

4. Bepaal het midden van je biaisband en van je kroon. Plak vervolgens je biaisband vast met een beetje washitape, zodat deze niet verschuift onder de naaimachine.
5. Naai nu je biaisband aan weerszijden van de kroon vast. Stik de uiteinden ook door zodat je een mooi smal lintje krijgt om de verjaardagskroon mee vast te knopen.

krijtbord kroontje

Et voila, nog geen uur verder heb je al een super leuk verjaardagskroontje.’

krijtbord kroontje

Voor nog veel meer leuke DIY’s kijk je vooral even op de blog van Bianca, Fulltimemama.

Laat je ons weten of je ook zo’n leuk kroontje gaat maken?