Nu ik redelijk veel pakketjes binnenkrijg (u hoort mij niet klagen 😉 ) heb ik dozen in overvloed! Karton in de groenbak gooien kan, maar ik kwam gister toch een leuk idee tegen! Meet Makedo, dé creatieve en leuke oplossing voor alledaagse ‘rotzooi’. Zo bouw je met de poppenhuis-kit in een handomdraai van een aantal kartonnen dozen. En zo zijn er nog veel meer leuke pakketten en Do It Yourself dus kijk snel verder…

makedo

Makedo Poppenhuis kit

Met Makedo maak je van alledaagse materialen steeds weer nieuwe objecten en het moedigt je aan om je fantasie te gebruiken en creatief te zijn met de materialen om je heen. Met deze poppenhuis kit maak je met verschillende materialen je eigen poppenhuis dat je kunt versieren met bijbehorende stickers. Deze zogenaamde poppenhuis kit bevat:- 26 plastic pennen- 4 scharnieren- zaagje om karton mee te zagen- stickers- instructieblad. Deze set wordt geleverd in een doosje van gerecycled karton.

makedo

Hoe gaaf ziet dit eruit! Ik denk dat dochterlief van vier hier zichzelf wel mee weet te vermaken, dus die dozen spaar ik voorlopig maar even op. Net als schoenendozen dus, want het poppenhuis heeft natuurlijk wat kleinere dozen nodig.

makedo

Bouw een raket, een auto, hijskraan of een spaceship!

makedo

Er zijn diverse kits verkrijgbaar om hijskranen te maken, of vliegtuigen en zelfs een ruimteschip! Maar je kunt ook met vilt prachtige bloemen maken. Of een mega grote kartonnen bal van meer dan een meter doorsnede! Als dat geen plezier gaat opleveren tijdens de kerstvakantie!

Wat zit er in een kit?!

Er zijn ontzettend veel verschillende kits verkrijgbaar, in Nederland helaas nog niet zo heel veel, maar als je even Googled dan kom je er wel een aantal leuke tegen. In de hijskraan kit die hierboven getoond staat, zitten niet alleen wat ‘schroeven’ maar ook de hijskraan attributen zoals de hendels, de rupsbanden en de bedieningspook.

De meeste kits hebben minstens 15 schroeven, sommige ook schroevendraaiers, en anderen zelfs een karton ‘zaagje’. Het enige wat je dus zelf in huis moet hebben is het karton. Maar als je eerlijk bent, dan heb ook jij vast wel ergens een doos liggen. Anders wordt het de hoogste tijd om eens bij de buren aan te bellen, oma te vragen of naar de supermarkt in de buurt te lopen voor wat mooie kartonnen dozen, om deze om te toveren tot een geweldig stuk speelgoed!

Had jij al eens gehoord van Makedo?! En lijkt jou dit ook zo geweldig? Let me know…

 

 

Alle product links zijn affiliate links. Dit betekent dat jij niets extra betaald, maar elke klik en verkoop ons iets extra’s oplevert. We zouden het dus super vinden als je op deze manier je aankopen doet 😉  Alvast bedankt!