Het is bijna herfstvakantie dus tijd voor een leuk dagje uit. Wij gingen in de zomervakantie naar Dinoland Zwolle en vonden het ge-wel-dig! Vandaag vertellen wij je precies waarom jij perse met je dino-lovers hier naar toe moet gaan!

Dinoland Zwolle

Allereerst kom ik zelf uit Zwolle, dus ik was erg benieuwd wat ze met het oude ‘Ecodrome’ hadden gedaan. Maar ik moet zeggen dat ik erg onder de indruk was. Alles was tot in de kleinste details helemaal omgetoverd tot een Dino walhalla. Bij de kassa krijg je een plattegrond en een knipkaart mee. Op elke knipkaart kun je allerlei activiteiten doen:

  • klimparcours (je moet wel minimaal 1.30 m. zijn)
  • klim wand
  • fosiel dig
  • lasergamen
  • mini golven

De knipkaart geeft je dus recht op vijf leuke activiteiten die allemaal bij de prijs in zitten. Dus waar je normaal bij een outdoor park ongeveer € 10,- per activiteit betaald, zit dat er nu allemaal bij. Dus alleen dat maakt mij de toegangsprijs al waard.

T-Rex Encounter

img_4345

Elke uur van de dag kun je een heuse T-Rex encounter meemaken. De kinderen vonden het reuze spannend want wat het precies inhoudt, dat werd nergens vertelt! Zou er een mega grote echte T-Rex op het toneel verschijnen, met bloeddorstige ogen en ongelooflijk grote tanden die de kids elk moment zou kunnen verslinden?

Gelukkig viel het allemaal wel mee, het was een T-Rex van ongeveer twee meter hoog, en vier meter lang die met alle kids op de foto wilde.

img_4348

Voor sommige kids was het toch wel heel erg spannend, maar onze stoere dappere helden wilden uiteindelijk toch wel met een echte (‘mama, ik zie heus wel dat hij mensen benen heeft’) T-Rex op de foto.

Lasergamen

Ook het lasergamen was super cool, aldus zoonlief. Meedoen mocht vanaf het moment dat je het toch wel wat zware, lasergame gun kon vasthouden. Dochterlief van toen drie jaar, vond het toch nog wel erg zwaar, dus die liep met mama mee in het veld. Zoonlief had de smaak helemaal te pakken en ging als een echte Ranger aan de slag om zoveel mogelijk vijanden uit te schakelen. Wat eigenlijk gewoon inhield dat hij het rode team moest schieten, maar dat klinkt natuurlijk lang niet zo interessant. Als je in de rij staat lijkt het parcours niet zo heel groot, maar het loopt best ver door naar achteren.

img_4369

Dino activiteiten in de mega kas

En hoe leuk is dit? In de mega grote kas kun je allerlei leuke workshops doen, goud zoeken met een zeef, fossielen en botten vinden bij de fosiel dig, dinosaurussen kleien, gipsen dino’s verven en nog veel meer.

img_4382

Bij de drie grote zandbakken kun je met een zeefje allemaal mooie schatten zoeken. De vijf allermooiste schatten mag je in een papieren zakje mee naar huis nemen. Dit vonden de kids één van de allerleukste activiteiten, en het is mooi overdekt, dus zelfs met slechter weer kun je hier prima uit de voeten.img_4399

Je kunt ook in het kleine restaurant wat lekkers bestellen en een terrasje pakken. Je mag trouwens ook gewoon zelf eten en drinken mee nemen, dat vind ik dan wel weer prettig. Gewoon lekker goedkope bolletjes en wat pakjes drinken mee, en je bent zo € 20,- minder kwijt 😉

img_4400

Buiten zijn er diverse speeltuinen, waarvan ééntje met een enorme zandbult, en daar op een soort riviertje waar kids lekker met water en zand kunnen kliederen. Het was die dag prachtig weer (zeg maar 30 graden) dus het was echt heel fijn dat de kids zo een beetje konden afkoelen.

img_4427

Door het hele park heen staan levensgrote dino’s. Super stoer, want wie wil er nou niet met een echte dino op de foto? Extra leuk maakt het dat sommige dino’s door de VR-app tot leven komen. Je weet misschien wel de app van de AH, waar je een dino over de tafel kunt laten lopen. Dat kan dus in Dinoland ook. Maar je kunt ze ook in de vijver laten zwemmen, of naast je neerzetten.

img_4430

Een rondje in de met trappers aangedreven jeep is ook super gaaf! Je kunt er met zijn tweeën in (als je kids hebt die dicht op elkaar willen zitten) in zitten. Zelf zou ik het rondje wat groter hebben gemaakt, want als er één jeep stil staat kun je er niet om heen, en er stonden regelmatig files.

img_4433

Deze enge spinnenfietsrotonde (geef het beestje maar een naam) stond ook al in het oude Ecodrome, dus het was een beetje jeugdsentiment. Extra leuk dat deze in het park is blijven staan dus. De kids moeten dus zelf fietsen en drijven deze attractie zelf aan. Of er moet een wild enthousiaste papa mee zijn die dat wel even in zijn eentje doet.

img_4440

En nog een speeltuin. Dit was de ‘normale’ speeltuin. De grote speeltuin was meer in Dino stijl, met een neergestorte helicopter, een vliegtuig en allerlei vervoerskisten.

img_4472

Op de knipkaart zit dus ook een tegoed voor de mini golf baan. De golfsticks zijn er in allerlei soorten en maten, dus zelfs de allerkleinste kids kunnen mee doen. De minigolfbaan is echt in dinosaurus thema gelaten.

img_4474

Ook erg populair was de T-Rex fosielen tent. Een overdekt stuk zandbak (best nog wel heel erg groot) waar een heus T-Rex skelet in ligt. Met stoffertjes en kwastjes kun je samen met je vrienden het hele skelet bloot leggen. Trek daar wel een paar uur voor uit want hij is enorm. Je kunt dus ook gewoon een stukje helpen 😉

img_4482

En dan het hoogteparcours. Hij is echt SUPER hoog! De kids konden helaas niet erop, dus moest mama zich eraan wagen, want voor mooie foto’s moet je natuurljk zelf erop staan. Ondanks dat ik zelf bij een outdoor park heb gewerkt en een sportopleiding heb gevolgd, was het na 10 jaar toch wel weer effe spannend en nog best wiebelig. Dat viel dus wel even tegen, maar de kick was wel enorm gaaf! Het hoogteparcours is vanaf 1,30 m. dus vanaf een jaar of 8 denk ik. Let wel op dat je dichte schoenen moet hebben, die had ik niet, omdat het nogal warm was voor dichte schoenen. Maar gelukkig hadden ze een aantal gympjes te leen in allerlei maten, zodat ik toch nog kon, en mocht je in de herfst toch nog slippers dragen, dan hebben ze ook voor jou een leuk setje klaarliggen dat je kunt lenen.

img_4493

Er is ook nog een mega grote binnenspeeltuin a la Ballorig, maar daar zijn we niet geweest. Het was gewoon zulk prachtig weer, en we hadden het zo druk met schatzoeken, dino’s spotten en spelen in de speeltuin… Maar mocht het weer niet mee zitten dan kun je je daar ook helemaal uitleven! Ook waren er diverse spelcomputers dus ook voor de wat oudere kids (8-12 jaar) kunnen daar prima terecht.

 

Meer info over prijzen, tickets, openingstijden en meer vind je op hun website.