Vegan kinderschoenen met een verhaal én een goed doel. Het bestaat, en daarom vertellen wij je vandaag alles over deze toffe vegan schoenen van TOMS. Je hebt dus roze en je hebt bubble gum pink. Dus wat kies je dan als je nieuwe schoenen mag uitzoeken?! Bubble Gum Pink dus. Deze fijne sneakers van TOMS stelen de show op het plein, en zijn zo ontzettend comfortabel. Het voelt net alsof je op blote voeten loopt, maar dan met een extra laagje dus. Een knalroze laagje. En daarom zijn het bij uitstek de schoenen die het liefst aangaan. Geen gedoe met veters strikken, je stapt er zo in en wegwezen maar.

Vegan kinderschoenen van TOMS

Bij TOMS maken ze alle schoenen van duurzaam en eerlijke materialen. Deze vegan sneakers van TOMS zijn gemaakt van hennep, biologisch katoen en gerecycled polyester. Ook worden er geen dierlijke producten gebruikt, en gaan ze zuinig om met de verpakkingen. Zo kregen we via de post een klein doosje opgestuurd, ik vroeg me zelfs even af of ik wel de goede maat had gekregen. Maar alles bleek juist te zijn, en de verpakking is gewoon bewust zo klein mogelijk gehouden. En ook nog eens gemaakt van 80% gerecycled afval, bedrukt met soja inkt. Dat klinkt fantastisch niet?! Wij gebruiken trouwens nu de schoenendoos, als onderbroeken bakje. Zo zie je maar weer dat je heel erg duurzaam om kunt gaan, zelfs met doorsnee dingen als schoenen, en een schoenendoos.

One for One

Ons eerste paar(tje) TOMS schoenen zijn nu in het bezit van onze jongste dochter. Ze loopt nog geen centimeter, maar ze zijn zo mega schattig! Met prachtige print (tropical leaves in verschillende gave kleurtjes zoals je kunt zien), en het aller mooiste? Voor elk paar dat je koopt krijgt een kind in nood ook een paar schoenen. Door onze twee paar TOMS (en ik ben op zoek naar een eigen paar matching TOMS) hebben er dus twee kinderen die het zelf niet kunnen betalen, fijne en stevige schoenen. Waarmee ze naar school kunnen lopen, in plaats van op blote voeten, of hun droom om de nieuwe Messi te worden kunnen najagen.

Wat is dus eigenlijk het vetste vind aan TOMS? Dat je terwijl je jezelf blij maakt met een paar geweldige sneakers/espadrilles/instappers, je ook aan een goed doel bijdraagt. En dat maakt het shoppen een stuk aangenamer, wetende dat je niet alleen maar aan jezelf denkt, maar ook een ander kind in nood helpt.

Bubble Gum Pink Canvas Classics, voor oneindige combinaties

Naast alle hippe prints die er zijn (mijn favorieten zijn die met flamingo’s of die met vuurvliegjes, aardbeien, walvissen en zo nog vele anderen), zijn er ook wat klassiekers. Canvas schoentjes die oneindig te combineren zijn.

Daarom legde ik eens wat toffe verschillende outfits bij elkaar, gewone standaard kleding die bij de welbekende winkels (zoals H&M, Primark, Zeeman en ook Wibra) vandaan komen. En dan zie je maar weer, dat een paar schoenen echt de outfit kan maken.

Wij zijn echt dolblij met duurzame, vegan schoenen, die niet alleen mooi en leuk zijn voor de kids, maar zelfs een sparkle toevoegen aan deze wereld, door een paar schoenen te schenken. Goed voor ons, goed voor de natuur, en vooral goed voor elkaar.

Wij houden dus zeker de SALE pagina van TOMS in de gaten, want eerlijk is eerlijk, het zijn wat duurdere schoenen (voor de allerkleinste verkrijgbaar vanaf € 19,95. En dat is de stijlvolle versie van Crocs… Als je net zo’n haat liefde verhouding met Crocs hebt, dan is dit echt het perfecte schoentje. Je kunt ermee spelen in water, zand en modder, en spoelt na het spelen gewoon alles eraf. Ideale zomerschoentjes voor kids die van ontdekken houden dus. Als je kiest voor kwaliteit, en een schoen met een goed verhaal en oorsprong, dan zou ik je zeker aanraden om een volgende keer eens twee paar goedkope schoenen te laten staan, om er één prachtig paar TOMS voor te kopen. Zo gaan wij dat volgende keer zeker ook doen!

Enne, binnenkort komen er weer een aantal hele toffe nieuwe magische TOMS in de collectie… Dus ik zou dat zeker in de gaten houden als je een ‘magical fan’ bent… (kun jij raden waar ik op hint?)