Het is weer winter (een soort van), de dagen zijn donker en lang, en vooral erg koud. Mocht je nog geen winterjas voor je kids hebben gevonden dan hebben we vandaag een hele fijne inspiratie blog voor je. Wij hebben dit jaar namelijk eens verder gekeken dan onze neus lang was, en de meest opvallende jassen voor je opgezocht.

Want waarom kijken we alleen of een jas mooi is en lekker zit? In deze donkere dagen zou veiligheid voorop moeten staan niet waar? Waarom kiezen we dan massaal voor zwarte en legergroene of donkerblauwe winterjassen? Dit is alles behalve veilig natuurlijk. Je wilt dat je kind op straat opvalt in het donker, niet dat het perfect blend met de duisternis of niet soms?

Kies voor een veilige jas

Veilige jassen zijn in de winter dus vooral opvallende jassen. Jassen met een kek kleurtje, of zelfs een neon kleurtje. Zo weet je zeker dat zelfs in het donker je kind wat opvalt. Sommige jassen (gelukkig steeds meer en meer) hebben reflectie in de jas zitten. Ideaal als een fiets of auto licht erop schijnt.

De hipste opvallende meisjes winterjassen

Opvallende fel gekleurde jassen voor jongens

opvallende en veilige jongens jassen

Maak van je bestaande jas een veilige jas!

Heb je nou al allemaal jassen hebt, die eigenlijk niet zo super veilig zijn, dan kun je altijd nog ervoor kiezen om extra reflectie op de bestaande jassen aan te brengen. Wist je dat er gewoon reflecterende spuit verf voor op textiel bestaat? Zo maak je zelf strepen op de jas, of een tof design. Je ziet het in het licht niet, maar in het donker valt het dus behoorlijk goed op!

Dus of je nou een donkerblauwe Koko Noko winterjas hebt, of een zwarte jas met een mooie bontkraag… Jouw kind kan vanaf nu veilig over straat!