Wij houden ontzettend van een licht en minimalistisch interieur, voor zowel onszelf als de kids. Maar eigenlijk zijn er hartstikke veel toffe stijlen die je ook in de kinderkamer kunt doorvoeren. Dus vonden we het de hoogste tijd om eens de mooiste kinderkamers in verschillende stijlen op een rijtje te zetten, en je gelijk wat styling tips te geven. Zo heb je zonder al teveel moeite snel een prachtige kamer die ook helemaal bij jou, en je kind past.

Pops of color

Een fel gekleurde kinderkamer was vroeger ook best in. Het ging dan wel vooral om de saaie primaire kleuren als rood geel en blauw, en je hebt vast zelf ook wel eens een ‘fout’ kinderbehang met clowns of iets in die richting gehad. Heel leuk hoor, maar tegenwoordig houden we steeds minder van kleur lijkt het. Of in ieder geval in het interieur. Maar kleur brengt ook leven met zich mee, en daarom is het juist voor kids hartstikke leuk.

Als je van kleur houdt, of je wilt wat meer kleur bekennen, begin dan anders eens met pops of color. Oftewel, een paar uitspattingen in kleur, in plaats van gelijk een hele volle fel gekleurde kamer te maken.

Zoals je ziet is in deze kamer, wit eigenlijk nog steeds de hoofdkleur. De meubels hebben gewoon naturel kleuren (natuurlijk kleuren zoals de houten ladder, en de papieren zakken, het witte ledikantje en de witte commode) maar toch lijkt deze kamer hartstikke vrolijk gekleurd! Fijne neutrale meubels haal je makkelijk online bij Lionshome.

Door een rustige basis te combineren met pops of color, maak je al snel een vrolijke speel en slaapplek voor je kiddo klaar. Het sprinkle behang is een fijn uitgangspunt van de kleuren die je kunt laten terugkomen. Zoals je ziet, hoef je echt niet alleen maar de kleur oranje te gebruiken. Dat combineert ook hartstikke goed met geel, roze en zelfs blauw.

Door verschillende grafische vlakken te combineren krijg je ook al heel snel een speels interieur. Het grote vloerkleed, de gouden stippen op de paperbag, de sprinkles in het behang, en de golfjes in de opbergmand zorgen voor een groot speels geheel. De grof gebreide poef, en de fruitkisten maken juist weer wat afwisseling in structuur. Net zoals de dunne gladde houten ladder. Spelen met kleur is dus heel goed te doen, zonder dat het gelijk te druk, of te lelijk wordt. Als je een gekleurde kinderkamer wilt, denk dan eens aan pops of color. Kun je, als je kind wat anders wilt, ook gemakkelijk weer veranderen. Alleen de accessoires zijn namelijk aan vervanging toe. Niet alle meubels, vloeren, wanden én accessoires. Scheelt je een hoop werk en ook geld.

 

Nordic/Scandinavische stijl

Houd je van meer lichtere kleuren, natuurlijke tinten en vooral wit?! Dan is de Scandinavische stijl helemaal jouw straatje. Scandinavië staat bekend om de uitgestrekte natuur, en voorliefde voor minder. Om eerlijk te zijn, denk ik dat dit het meest mijn ‘ding’ is, maar het is heel gemakkelijk te combineren met andere stijlen, die wie weet ligt het ook wel daaraan.

Het gebruik van natuurlijke materialen (zoals de boomschijven op de grond, de houten pallet wand aan de muur, en de rotan lamp aan het plafond) zorgt al gauw voor een instant nordic gevoel. Door het hout niet te verven, maar gewoon de natuurlijke kleur te laten, krijg je met de verschillende soorten hout een mooi kleuren, en structuur-spel.

Als je kiest voor een Scandinavische stijl, kijk dan eens naar een zacht kleurenpallet. Veel mensen denken dat het vooral een stijl is die voor meisjes kan, maar onderstaande kamer laat ook echt wel zien dat je best een jongenskamer in Scandinavische stijl kunt maken. Het mooie van deze stijl is dat je je houten speelgoed prachtig kunt combineren.

 

Monochrome kinderkamer

Zwart en wit. Twee ‘kleuren’ die nooit uit de mode zullen raken. Maar het toepassen van zoveel mogelijk zwart/wit, dat is wat nieuws. De monochrome trend duurt inmiddels al een paar jaar, en raakt maar niet uit de mode, dus deze stijl is nog perfect voor in je kinderkamers.

Door monochrome items te combineren met natuurlijke materialen, zorg je ervoor dat de sfeer wel warm blijft. Anders kun je al gauw vallen in het ‘klinische’, en koele of zelfs koude. En dat wil je in een kinderkamer natuurlijk niet hebben. Dus blijf vooral spelen met structuur, grafische vormen en natuurlijke materialen.

Een monochrome kamer kun je ook volgen, en combineren met de pops of color stijl. Dan krijg je vooral voor meisjes een iets aantrekkelijkere kamer. Het hoeft niet veel kleur te zijn, en je kunt ook kiezen om alleen één kleur in de monochrome kamer te brengen.

 

Welke stijl spreekt jou het meest aan in een kinderkamer?

 

 


© Shutterstock

Dit bericht bevat gesponsorde en/of affiliate content. Dit kost jouw niets, maar levert ons een fijn zakcentje op, om nog meer leuke dingen te doen met de kids.