Is kerst al helemaal in huis bij jullie? Hier wel hoor! Heerlijk… en ik merk dat (waarschijnlijk omdat we nu al ruim 9 maanden met een stuk meer mensen een stuk meer thuis zijn) veel mensen kerst uitgebreider lijken te willen vieren. En I love it! Heerlijk om alle lampjes overal te zien, en eindelijk de versiering weer van de zolder te halen.

Of je nu een kerstboom hebt, of kiest voor alleen maar lichtjes. Kerst is dé tijd van het jaar om je interieur eens wat meer gezellig te maken. Hygge dus! Ik ben helemaal verliefd op het boek Hygge dus daar zul je wel meer over horen komende tijden ben ik bang. Maar hygge is dus gewoon een Deens woord dat super omvattend is voor alles wat gezellig en knus aandoet.

Vandaag laat ik je zien hoe je van je huis een thuis kunt maken in een handomdraai, met een super fijne hygge sfeertje. Het enige wat misschien nog ontbreekt is een open haard. Maar daarvoor zetten we YouTube wel aan op onze Samsung Frame smart TV. Net echt, en er zit een gratis piano kerst muziekje bij. Ideaal!

Instant hygge met een paar fijne feestelijke posters

We mochten van Desenio een aantal mooie posters en lijsten uitzoeken om ons interieur een fijne kerst sfeer te geven. En gelukkig hebben ze een fijne Holiday Collection, waar de mooiste kerst posters tussen staan.

Wij kozen voor de posters:

  1. Great Joy
  2. Peace Dove
  3. Make a Wish

Zoals je ziet passen de kleuren ook echt perfect bij elkaar. Kerst is vooral donkergroen en rood, maar ik houd zelf niet zo van kerstman rood. Dus erg blij met de prachtige bordeaux rode letters JOY die op de poster staan. Past veel beter bij de rest van ons interieur, en vloekt niet zo hard.

De Peace Dove poster heeft trouwens prachtige gouden foil in de poster. Posters kunnen soms wat flat overkomen, alsof er zeg maar niet echt diepte in zit. Maar met deze heerlijke gouden ‘glitters’ in de poster komt de poster echt tot leven. Ik heb daarom ook gekozen om deze extra groot te nemen, maar liefst 50×70 cm groot. Zo maak je makkelijk een fijn statement, en stiekem vind ik dit zo’n mooie poster, dat ‘ie na kerst nog gewoon mag blijven. Een duif is sowieso een mooi teken van vrede, en heeft ook voor ons geloof iets te betekenen. Duiven staan ook voor hoop, en beloftes. Dus dit is een poster die niet na kerst in de kast wordt geschoven, daarom mocht ie best een tikkeltje groter. Een fijn statement piece dus.

Dat ik de posters kan hergebruiken geldt trouwens ook voor de Make A Wish poster (ook met goud folie), en de JOY poster. Deze gaan gewoon na de kerst verspreid door het huis.

Heb jij kerst al helemaal in huis gehaald? En wist jij wat hygge is?