Oké, ik schreef laatst al een artikel over Espadrille’s voor volwassenen (zowel papa’s als mama’s) en waarom ze zo vreselijk handig zijn. Dus ik was helemaal over the moon, toen ik deze super schattige baby Espadrille’s vond van Petit Filippe! Uber schattig, stoere versies voor hippe boys en de allerfijnste eerst schoentjes voor je kleintje…

Eerste hippe schoentjes voor hippe baby’s

Een cool Nederlands merk, dat toffe eerste schoentjes verkoopt. Dat is waar mama’s als ik blij van worden! Nu onze kleine meid haar eerste stapjes begint te doen, begon ik ook maar aan een zoektocht naar fijne eerste schoentjes. En wat is er nou fijner dan een schoentje waar geen veters of klittenband aanzit, want die trekt ze toch gelijk uit.

Een eerste schoentje moet wel echt voldoen aan een paar eisen:

  • een soepele zool, die zeker niet te dik is, want dan kunnen ze het beste leren lopen
  • niet gemakkelijk uit te trekken door baby lief – iets met ‘aan één schoentje heb je niks’, en verloren schoentjes in het winkelcentrum….  😉
  • stylisch verantwoord!!! <— Do I need to say more?

Er zijn best wel leuke eerste schoenen hoor. Ook die ergonomisch hoog staan aangeschreven. Maar ik ben toch zo’n mama die stijl ook wel een soort van verkiest boven alleen maar comfort. Dus als er een prettige combi bestaat tussen comfortabel en mooi, dan pas wil ik ze kopen.

Petit Filippe

Als moeder van twee stoere boys, bedacht Esther dat het tijd was voor schoenen die comfortabel waren, niet te snel uitgingen en bovendien stylisch verantwoord. Toen haar zoon Fillipe geboren werdt, kwam ook haar andere kindje, Petit Filippe ter wereld. Enthousiast kocht ze een set moccasins uit Amerika, maar ze waren aan de prijzige kant. Dat moest goedkoper kunnen, en ze bestelde een goedkoper paar. Maar de kwaliteit was slecht, de fitting niet goed genoeg en uit deze ergernis en liefde voor babyschoentjes ontstond Petit Filippe. Een shop met prachtige schoentjes die bij elke outfit passen, een goede fitting hebben en gemaakt zijn van gif-vrij materiaal.

En niet alleen voor schoentjes kun je hier shoppen, maar ook voor fijne speenkoorden en andere baby-accessoires. Een gift-set samenstellen kan ook, en dan krijg je zelfs 10% korting op je hele bestelling. Dus hop hop, naar de webshop! Verzending in Nederland is trouwens helemaal G R A T I S. Whoop whoop

Our favorites

Natuurlijk hebben we een paar favorieten. Met twee meiden (en misschien nog wel een meisje op komst) moesten we wel de roze met gouden Espadrille’s op ons verlanglijstje zetten. Met goud leer en de roze basis een perfect paar eerste stappers, die bij echt elke outfit zullen passen. Bovendien is de babykamer van de jongste ook licht roze met gouden accenten. Perfect fit dus.

Streepjes, streepjes streepjes. Eerlijk gezegd vind ik dit niet speciaal een meisjes of een jongens schoen. Lekker neutraal dus mocht baby nummer vier een jongen zijn, dan kan hij gewoon in de schoentjes van zijn zus  😉  Ideaal dus.

Zo ontzettend jammer dat onze zoon van zes echt te groot is voor deze kekke schoenen, maar goed. De jongste twee zullen straks vast prima shinen met deze witte met zwarte dots Espadrille’s.  Perfect voor bij een minimalistische look, of een hippe monochrome outfit. Maar dat ze goed zullen staan bij een paar jeans met een blousje, of zelfs een jurkje, daar twijfel ik niet aan.