Gaan jullie deze zomer nog op vakantie? Wij wel! Niet kamperen (of creperen, zoals sommige het noemen) maar lekker in een huisje. Waarom? Tja, ik heb goede herinneringen aan kamperen. We gingen regelmatig met de caravan weg, en wij kids in een tentje ernaast. Veel verschillende campings gezien in zowel binnen als buitenland, en zelfs op boerencampings gestaan waar stromend waar een luxe was. Even lekker op een goedkope vakantie in Nederland dus. Maar hoe gaaf kan dat  zijn? Even helemaal back to the basics.
Toch kiezen we er nu liever voor om met onze jonge kinderen van de vakantie een vakantie te maken. Dus geen tentjes voor ons, maar een wc en douche in de accommodatie (sta caravan, bungalow, villa).

Luxe camping vakantie

Ik weet zelf dat mijn ouders vaak op zoek gingen naar een goedkope vakantie, zodat we meer geld overhielden om leuke activiteiten te doen. Ik ben zelf meer het soort luxepaardje… Waarbij ik het wel prima vind om gewoon een wat duurdere camping te zoeken, waar alles aanwezig is. Zodat ik niet ook nog de hort op moet de hele tijd. Gelukkig (hallelujah!) bestaan er tegenwoordig luxe camping vakanties. Campings waar je een sta caravan kunt huren (hoor ik daar wc en douche in de caravan), waar je fijne zwembaden hebt, overdekte speeltuinen en animatie teams.

Fijne accomodaties

Er zijn ook hartstikke toffe accomodaties waarin je in een grote tent slaapt, met daarin een echte buitenkeuken, soms zelfs een vaatwasser, heuse slaapkamers met fijne boxspring bedden en nog veel meer luxe. Je kunt er handdoeken pakketten huren, dus je hoeft niet meer te sjouwen met meters aan (bad)stof. Ideaal, speciaal als je al hartstikke veel spullen bij je hebt door al je kids en hun props.

Kleding wassen, is minder kleding mee hoeven nemen

Wat ik het allerfijnste vind is als je gewoon op de camping kunt wassen. Het lijkt misschien onnodig om tijdens je twee weken vakantie te wassen. Maar denk eens aan al die kleren die je moet meenemen als je voor zes personen voor 14 dagen aan kleding moet meenemen! Dat worden gemakkelijk zes koffers vol kleding alleen al. En dan heb je nog niks anders bij je. Een optie om even een wasje te draaien is voor ons meeeeeega grote gezin een must. Gelukkig kun je dit op steeds meer campings heel goed doen.

Goede animatie? Papa en mama kunnen met de beentjes omhoog

Niet geheel onbelangrijk, een goed animatie team. Ooit, ja echt waar, heb ik wel vijf vakanties in een animatie team gezeten. Hartstikke tof (en zwaar vermoeiend)  werk, helemaal als je verder geen verantwoordelijkheden hebt. Lekker met de kids knutselen, liedjes zingen, toneelstukken opvoeren, griezeltochten uitzetten en nog veel meer.

Maar hoe relaxed is het als je aan de andere kant van het animatie team zit. Je hoeft alleen maar je kids te brengen, en je hebt een uurtje rust. Heerlijk met de beentjes omhoog, terwijl de kinderen bezig zijn met een zeskamp. Vooral fijn voor kinderen boven de vijf jaar, want daarvoor moet je vaak nog met de kids mee, en kun je dus nog niet relaxed achterover gaan zitten.

Het is dus de moeite wel waard om eens te kijken wat voor animatie de camping heeft. Vaak kun je via de site wel het programma boekje van die week vinden, en weet je ook wel een beetje wat je kunt verwachten tijdens je eigen vakantie.

Zwemparadijs included!

Als een camping of vakantiepark geen zwembad heeft, dan slaan we vaak al over. Want het is gewoon zo ontzettend fijn om met de kids lekker in het water te liggen. Je hebt zo een halve dag gevuld, zonder dat het al te veel energie kost.

Een overdekt zwembad is dus wel echt heel fijn als het in Nederland is, aangezien het weer niet altijd zo zomers is zoals de afgelopen dagen. Maar in het buitenland (lees Frankrijk, Spanje, Portugal, Italië) heb je vaak hartstikke toffe openlucht zwembaden met diverse glijbanen en baden. Hartstikke leuk voor de kids, en je kunt jezelf er goed vermaken. Heb je hele kleine kids, kijk dan even of ze ook een peuterbadje hebben.

Wil jij een geheel verzorgde vakantie winnen? Check this out

Wat ik nou ontzettend tof vind is dat we gevraagd zijn om jullie te laten meedenken over Glamping. Doe je mee aan onderstaande enquete dan maak je kans op maar liefst twee overnachtingen in een fijne cottage van Yelloh! Village voor twee tot vier personen. Enige wat je dus hoeft te doen, is jouw mening geven over kamperen en je maakt automatisch kans op deze geweldige prijs! Er worden onder degene die meedoen maar liefst drie van deze mini-vakanties weggegeven, dus wie niet waagt….

–> Doe hier NU mee aan de enquete en maak kans <–

© Shutterstock

Dit bericht bevat gesponsorde content en/of affiliate links. Het kost jullie niks, en levert ons iets leuks op, om weer meer toffe dingen mee te kunnen doen.