Heb jij soms ook het idee dat je kids wel wat meer beweging kunnen gebruiken? Onze kleine dame van 13 maand probeert zodra iemand het traphek vergeet dicht te doen, zo snel mogelijk er naar toe te kruipen, en de eerste treden te beklimmen. Ze neemt haar taak als jongste Mount Everest beklimmer zeer serieus. En dat deed me op zoek gaan naar veilige speel elementen voor de kleintjes, waar ook grotere kids plezier van zullen hebben. En ik vond dit Deense merk met zulke gave soft play pieces dat ik ze met je moest delen!

Meet bObles Denmark

Toen architect Bolette met zwangerschapsverlof ging, zocht ze iets om te doen tijdens haar verlof. Terwijl ze zich afvroeg waarom er niet veel meubels waren die uitdaagden tot spelen en bewegen, ontstond het idee om speelse elementen te maken. Samen met haar zus Louise begonnen ze hun ontwerp tocht en in 2006 werden de eerste bObles verkocht. Deens design, en inmiddels internationaal bekroond met diverse prijzen.

bobles

bObles zijn gemaakt van zacht materiaal dat ook makkelijk afneembaar is met een nat doekje. Mocht er dus een beetje melk worden teruggegeven, of met vieze pindakaas handjes op gespeeld worden, dan kun je dat zo weer schoonmaken.

bobles

Sommige elementen kun je ook combineren. Zo is de bovenstaande rubberen donut eigenlijk een los element om op te wiebelen en stappen. Maar met het touw maak je er een toffe donut schommel van.

bobles

Deze vier stapelbare elementen kun je niet alleen super makkelijk in elkaar schuiven (want ja, we weten allemaal hoeveel ruimte speelgoed al in ons huis inneemt) maar je kunt ze ook op elkaar zetten.

bobles

Of als tafeltje en stoelen gebruiken. Een balance beam/evenwichtsbalk voor de wat grotere kinderen om het moeilijker te maken. Oftewel, laat je fantasie de vrije loop!

bobles

Naast speelse kleuren zoals blauw, groen, roze en paars zijn ook bijna alle elementen in fijne ‘monochrome’ kleuren. Lichtgrijs, donkergrijs en wit. Er zijn zelfs elementen met een marble look! Wat mij betreft de mooiste, maar ik kan me voorstellen dat de kids liever kiezen voor een fel gekleurde versie. Hoe dan ook… met bObles is speel plezier en bewegen gegarandeerd!bobles