Hoe leuk zijn de Bento lunches die ik af en toe voorbij zie komen op Pinterest en Instagram! Vandaag deelt Patricia (van de leuke blog *Ondeugende Spruit*) een paar van haar happy lunches en legt ze uit waarom ze zoveel liefde en energie steekt in haar maaltijden.

2016-03-11_09.36.59

Waarom een happy lunch?

Patricia: “Gezond eten vind ik belangrijk (met hier en daar een uitzondering uiteraard!) en daarom probeer onze spruiten zo gezond mogelijk te laten eten. Echter wordt dit (naarmate ze ouder worden) steeds lastiger. Zo schreeuwen (bijvoorbeeld) de Disneyfiguren om de aandacht van de spruiten in de supermarkt en probeer ze dan maar eens als moeder te zeggen dat ze het niet mogen. Mede hierdoor dacht ik bij mijzelf, wat als ik nou eens iets leuks maak van hun eten? Zouden ze het dan ook sneller en beter eten?”

2016-03-07_16.27.41

Wordt het eten nou ook echt leuker met een happy lunch, ja of nee?

“Het antwoord is JA! Onze spruiten zijn goede eters, maar vaak blijft er nog wel iets achter op hun bord. Wanneer ik een verrassingsboterham maak eten ze alles op! Het kost iets meer tijd, maar ik gebruik altijd spulletjes die ik standaard in huis heb. Geen ingewikkelde ingrediënten en moeilijke fratsen. Tot slot tovert de lunch of ontbijt altijd een glimlach op de gezichtjes en dat is natuurlijk heel veel waard!”

IMG_20160221_080645

Hoe maak je een Bento lunch?

Ben je zelf nou niet heel creatief of kijk je gewoon liever alles af? Dan kun je het beste even op *Pinterest* rondsnuffelen. Er zijn ook heel wat webshops (zelfs in Nederland) die allerlei leuke hebbedingetjes verkopen waarmee je de leukste lunches maakt.

Kende jij de Bento lunches al? En ben je zelf zo creatief dat je je kind met al die mooie lekkernijen naar school stuurt, of is het een ouderwets broodje kaas?