Het is toch wat, eigenlijk alles moet dit jaar worden omgegooid, aangepast of veranderd. Of erger nog afgezegd. Helaas moeten we ook dit jaar Halloween en Sint Maarten optochten dit jaar vergeten. Maar hoe doe je dat dan?

Hier in het hoge Noorden houden we eigenlijk geen Halloween, maar je wordt natuurlijk overal ermee om de oren gegooid. En bovendien zitten jullie het hele land door, dus is de kans dat Halloween bij jullie niet doorgaat ook vrij groot aanwezig. Dus ik dacht, laat ik maar eens even een stukje typen over wat je zou kunnen doen met Halloween nu het door Corona allemaal niet meer door kan gaan. Dus hierbij maar liefst 6 alternatieven voor Halloween 2020, die helemaal Corona Proof zijn.

Houd een Grote Verkleed Show

Je kids willen natuurlijk nog steeds hun vetste kostuums uit de kast halen. Ze hebben al hun verkleed kleren al uitgezocht en bedacht wel Halloween kinder kostuum ze wilden dragen. Dus waarom zouden we daar niet gewoon mee verder gaan?

Je kunt natuurlijk een Grote Verkleed Show houden, waarin je kids hun beste kostuums laten zien. Of ze het nou doen met 1 kostuum, of dat ze een aantal changes doen (achter de schermen uiteraard). Met een heuse jury (wel lief zijn) wordt deze Grote Verkleed Show natuurlijk nog veel leuker! Maak bordjes van karton waarop je de cijfers schrijft, geef cijfers voor creativiteit, uitvoering en originaliteit.

Ga na de Grote Verkleed Show met alle jury leden ‘in beraad’ en bepaal de winnaar. Uiteindelijk is natuurlijk iedereen een winnaar, want degene die de meeste punten heeft die mag kiezen welke film er wordt gekeken, welk boek er wordt voorgelezen of welk avond eten iedereen gaat eten.

Maak samen wat leuke herfst activiteiten

Heb je jongere kinderen, dan speelt Halloween misschien nog niet echt heel erg? Dan kun je natuurlijk ook kiezen om wat herfst activiteiten te doen. Wat dacht je van het bezoeken van een mais doolhof, of een pompoen boerderij. Bladeren zoeken in het bos, spinnenwebben maken van kastanjes, satéprikkers en draad.

Of je schaft onze leuke herfst bundel met 40+ activiteiten aan, en print die zo vaak als je nodig hebt uit

Verkleed challenge

Naast een show kun je natuurlijk ook een challenge houden. Wellicht net wat leuker voor de oudere kids die ‘verkleden’ iets te kinderachtig vinden. Het enige wat je nodig hebt is een aantal gave verkleed Halloween accessoires, misschien nog wat makkelijke one size fits all verkleed kleding, pruiken en gekke hoedjes.

De challenge werkt als volgt:

  1. Speel een potje pesten/Uno (what ever)
  2. De winnaar trekt een accessoire aan
  3. Ga net zo lang door tot alle accessoires op zijn
  4. Degene met de meeste (en waarschijnlijk gekste) accessoires is de winnaar
  5. Vergeet niet om aan het eind nog even wat grappige foto’s te maken

Op Snoepjes Jacht

We hebben allemaal de Berenjacht achter ons gelaten, dus nu gaan we op snoepjes jacht. Want kom op… Een jaar géén kilo’s snoep in huis binnen een dag, is een jaar niet geleefd, haha. Dus wat ga jij doen? Omdat Halloween en Sint Maarten niet doorgaan ga jij snoep verstoppen door het hele huis heen. Je kunt ervoor kiezen om het gewoon te verstoppen en de kinderen te laten zoeken in het donker. Of door met het geven van aanwijzingen in cryptische omschrijvingen.

Nog leuker is het om lichtgevende staven in het donkere huis te verstoppen, en daar wat snoep aan vast te binden (in een zakje, of met een plakbandje).

Pompoen uitsnijden

Een golden oldie, maar een pompoen uitsnijden is nog steeds super Corona proof, want je doet het gewoon in je eigen huis.

Je hebt een pompoen (of meer) nodig, een mes (deze hoeft op zich niet heel scherp te zijn, want pompoenen zijn redelijk makkelijk te snijden.

Ze de pompoenen mooi in de voortuin een lichtje erin (zo’n nep waxine lampje op batterijen is natuurlijk het meest veilige). En je haalt gelijk toch nog wat Halloween sfeer in en buitenshuis.

Belletje trekken + een zakje snoep achterlaten

Wil je anderen verrassen? Maak dan wat zakjes snoep klaar, ga bij je beste vriendjes langs, maar breng het niet zomaar. Nee, we gaan ouderwets belletje roppen. En als verrassing leg je het zakje snoep bij de deur neer. Dus aan bellen maar, zakje snoep achterlaten en wegrennen maar. De echte dappere kids verstoppen zich in de buurt zodat ze de reactie op de gezichten van hun vriendjes kunnen zien. Lachen maar!