Ook helemaal klaar met de luiers, of zelfs de natte onderbroeken (en rest van de outfits) en de honderdste poging tot het zindelijk maken van je peuter?! Nou ik was dat dus wel een paar maand geleden. We schreven al over onze ‘plas van aanpak’ en over de super handige oefenbroekjes van Zoochini. En dan nu eindelijk tijd om uitgebreid de aandacht te besteden aan ons wonder middel ‘de Zindelijkheidsbox‘! Want wat mij betreft mag deze box echt wel een award winnen. Misschien die voor ‘meest innovatieve oplossing voor gestresste puber peuter ouders’. Want oef, wat kan dat een crime zijn. Peuters zindelijk krijgen.

Wanneer kun je je kind zindelijk krijgen?

Je hebt vast zelf al een heleboel dingen geprobeerd om je peuter zindelijk te krijgen. Weet je trouwens wat ik zo gek vind? In Nederland lijkt het steeds normaler dat kinderen pas ruim na hun derde verjaardag zindelijk zijn. Terwijl onze buurgenoten in België gewoon niet eens naar (voor)school mogen als ze niet zindelijk zijn. En dat is al met 2 jaar oud. Hoe kan dat nou?! Gewoon ruim een jaar eerder kunnen kinderen dus kennelijk zindelijk zijn.

De Zindelijkheidsbox is geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar, en het meest succes kun je boeken vanaf dat ze een jaar of 2,5 zijn. Je kunt dus prima rond de tweede verjaardag beginnen, maar het succesratio ligt wat hoger als je er nog even mee wacht. Dé reden waarom we onze laatste ‘baby’ nog niet zindelijk hebben gemaakt met deze blote billen bootcamp. Ze is net twee jaar, en met een verbouwing en andere gekkigheden tussendoor leek het mij nog niet de juiste tijd. Maar in het voorjaar is ook zij aan de beurt. Dat zou toch top zijn zeg! Een luier-vrij leven, whoop whoop!

Met dit all-in-one pakket, van de Zindelijkheidsbox, gelijk aan de slag

Stickers, snoepjes en ander overhaal-materiaal. We slaan het vaak allemaal groots in want… alleen dan krijg je ze zindelijk toch?! Nou goed, omdat iedereen van beloond worden houdt, hebben ze bij de Zindelijkheidsbox ook daar aan gedacht. Het is echt een doosje vol plezier! Alleen al het uitpakken is een klein feestje.

In de Zindelijkheidsbox zitten allerlei prachtige stickervellen (met heerlijke neutrale stickers, dus voor zowel jongens als meisjes heel prima geschikt), stevige diploma’s en een instructieboekje.

Zo heb je eigenlijk voor het eerst een compleet pakket in handen, en dat is denk ik wat deze Zindelijkheidsbox zo populair maakt. Je hoeft niet meer zelf aan de slag met van Pinterest gejatte Engelstalige diploma’s (die je eigenlijk wilt aanpassen), en stickers van de Action. En het belangrijkste… Zonder plas, uhm plan, van aanpak. En daar gaan we denk ik het vaakst de mist in. We doen maar wat, en proberen soms wel zes verschillende manieren. En hoe onduidelijk en onhandig is dat voor je peuter?!

In de Zindelijkheidsbox zit dus een fantastisch duidelijk en uitgebreid stappenplan voor de komende week. Want, zo is de belofte van de Zindelijkheidsbox, als je alles volgens het boekje doet, moet je kind eigenlijk binnen een week zindelijk kunnen zijn! Dat klinkt mij serieus als muziek in de oren. Ook heel fijn, een Facebook groep waarin je andere ouders (en de makers van de Zindelijkheidsbox) kunt vragen om ervaringen, je struggles kunt delen en vooral je ervaringen kunt delen.

En kun je je kind in één week zindelijk krijgen?

Absoluut! Het is ons met onze drie-jarige zelfs binnen een week gelukt. Ze vond het elke keer super fantastisch om stickers te mogen plakken, kwam mega trots elke keer melden dat ze moest plassen. Het plezier hebben we met al onze vorige pogingen eigenlijk niet echt bij haar kunnen zien. Ik denk dat dit dus ook het geheim is achter de Zindelijkheidsbox, dat het het zindelijk krijgen, ook echt leuk maakt.

We hielden een dagboekje bij, en deze kun je binnenkort lezen op de blog om echt van het hele proces mee te kunnen ‘genieten’.

En… het leukste nieuws is dat jij gewoon deze week ook kans maakt op een complete Zindelijkheidsbox

Ook interessant voor jou