Als je kids in huis hebt die van bouwen, ontdekken en tof speelgoed houden, blijf dan lezen! Want wij mochten maar liefst drie GraviTrax uitbereidingen testen. Weet je nog niet wat GraviTrax is? Lees dan onderstaande blog eerst eens even.

Heel kort samengevat is GraviTrax dé nieuwe hype in knikkerbaan land. Eerlijk gezegd vind ik het een knikkerbaan noemen eigenlijk een beetje afbreuk doen aan wat je er allemaal mee kunt. Maar het komt in principe neer op dat het een knikkerbaan in high tech jasje is!

Wij mochten van Ravensburger de volgende uitbereidingen testen, en dat deden de kids dan ook met alle liefde.

De katapult – GraviTrax uitbereidingen

gravitrax uitbereidingen

De naam doet het vast al vermoeden, maar de katapult zorgt ervoor dat je knikker wordt opgeschept uit de baan, en met een beste slinger naar een hoger niveau wordt gebracht. Wij vinden dit zelf een super fijne uitbereiding, omdat je weer wat vaart in je GraviTrax knikkerbaan brengt. Ook kun je de knikker weer naar een hoger niveau krijgen, waardoor je eigenlijk weer wat snelheid en nieuwe opties in je knikkerbaan krijgt. Je moet wel gelijk nadat de katapult is gebruikt hem weer terug klikken, want anders is de volgende knikker op een doodlopende weg uitgekomen. Maar ook hier vonden de kids dat juist erg leuk om te doen. De kleintjes (3 en 2 jaar oud) waren ‘in charge’ van ervoor zorgen dat de baan bleef lopen. Die vermaakten zich prima met het opnieuw goedzetten van de scoop.

gravitrax uitbereidingen

De lift – GraviTrax uitbereidingen

gravitrax uitbereidingen

Ook de lift is een fijne uitbereiding voor je GraviTrax knikkerbaan. Eigenlijk bestaat een goede knikkerbaan uit wat vertragers, en een aantal versnellers. Zo zorg je voor spannende elementen, en houd je toch de knikkerbaan goed gaande. De lift is geen versneller, maar wel een verhoger. Je kunt knikkers weer de hoogte in krijgen door ze met de lift naar boven te ‘drukken’. Ook deze uitbereiding vraagt dus tijdens het rollen een actie om de knikkerbaan gaande te houden, maar dat maakt de interactie met de baan juist interessant.

gravitrax uitbereidingen

De tunnels – GraviTrax uitbereidingen

gravitrax uitbereidingen

Vooral de jongste kids vonden de tunnels het allerspannendste van de GraviTrax uitbereidingen. Want in eens verdwijnen de knikkers, en komen ze op een hele andere plek weer uit. Het is soms even puzzelen en proberen om de tunnels die naar beneden gaan vast te krijgen. En met twee ‘behulpzame’ peuters raakte die tunnels net wat vaker los dan de bedoeling is. Maar goed. Oefening baart kunst en op een gegeven moment werden de tunnels binnen no time in elkaar gezet.

gravitrax uitbereidingen

De trampoline – GraviTrax uitbereidngen

gravitrax uitbereidingen

Dit bleek toch echt wel de lastigste uitbereiding voor onze kids. En om eerlijk te zijn vind ik ook de werking ervan een beetje tegenvallen. De trampoline is een echte vertrager. Het idee is dat de knikker erop stuitert en dan weer verder gaat. Maar het stuiteren gaat een stuk minder hard en heel vaak mist het precies het doel. Waar de knikker 2 keer wel precies goed belandt, doet die dat de volgende 10 keer weer niet. Het is voor onze perfectionistjes dus best lastig om de trampoline te waarderen. Hij wordt dus vooral door de volwassenen hier in huis erbij gepakt om eens te proberen om nou die verrekte trampolines goed te zetten zodat de baan ook echt verder kan.

gravitrax uitbereidingen de trampoline

Misschien dat wij gewoon iets enorm fout doen (vast niet, haha!), dus als er iemand is die betere ervaringen met de trampolines heeft of weet hoe je het precies goed gezet krijgt horen we het graag!

gravitrax uitbereidingen

WIN WIN WIN 3 GraviTrax uitbereidingen

gravitrax uitbereidingen

En deze week geven wij 3 uitbereiding sets weg! Whoop whoop! Wij kiezen één winnaar, die krijgt de volgende sets toegestuurd:

De katapult

De lift

De trampoline

Meedoen kan via onderstaand formulier van woensdag 29 januari 2020 – woensdag 5 februari 2020

Niet gewonnen?! Niet getreurd! Je kunt gewoon heel gemakkelijk ook de uitbereidingen zo in je winkelmandje leggen en bestellen

Let op, de meeste uitbereidingen zijn alleen te gebruiken met de Startersset van GraviTrax

Ook interessant voor jou

Lees hier onze review over de startersset van GraviTrax