Ik ben zo een moeder die het hele shoppingbudget opbesteed voor de kids, inclusief de keren dat ik naar de winkel ga om “nu eens iets voor mezelf te kopen”, kom ik gegarandeerd weer thuis met… iets voor de kids.
Met zowel een dochter als zoon in huis kan ik dus ook uit het hele gamma kiezen.
Ik tracht zoveel mogelijk bewust te kopen, daarmee bedoel ik kledij die op een sociaal aanvaardbare manier geproduceerd is. Liefst dan nog eens met biokatoen. Ik shop niet zoveel in grote ketens, omdat ik niet hou van massaproductie aan dumpingprijzen.
Maar natuurlijk is mijn budget niet ongelimiteerd en dus af en toe komen enkele leuke basics hier ook in de kast.
Ik winkel vaak en graag online. De spanning om een pakje toe te krijgen en dit te openen voelt voor mij altijd een klein beetje als een cadeautje uitpakken voor je verjaardag.

Zelf ben ik ook webshopeigenaar en dat gevoel wil ik ook graag aan mijn klanten geven. Vandaar dat de bestellingen bij Lots of Little altijd met veel plezier als een cadeautje ingepakt worden.
Ik kijk er naar uit om jullie de komende maanden te inspireren met leuke setjes van toffe kledingmerken.
En jullie misschien ook wat nieuwe kleinere kledingmerken te showen.

DAY 1:

Outfit inspiratie nummer 1 is alvast een setje op-en-top Nederlands.
Je hebt roze én roze. En dan heb je nog ‘mooi-roze’, zoals dit.
Een sweater met opschrift ‘femme’… je weet wel voor mensen die boven de kinderwagen hangen en vragen “ ‘t is een jongen zeker?”
Terwijl jij denkt, “verdorie ik had ze naast al dat roze ook nog een haarlint moeten aandoen…”
Dit leuke setje is girly en tegelijk ook wel lekker soft-stoer.

De sweater is in een prachtige kleur. Een kleur waar ze denk ik nog een naam moeten voor bedenken. Soort van wijnroze ipv wijnrood of zacht frambozenrood of roestig roze? Anyway. Het is een uniek kleurtje en combineert ook nog eens makkelijk.
Hier gecombineerd met een vestje van Little Indians, voor als het echt koud is, want de sweater op zich is al lekker warm.
Eronder een legging van Little Hedonist, met raw cut afwerking.
De sweater Femme, is ook erg leuk om te twinnen met een broer of zus, want bij Lots of Little hebben ze hem ook in het okergeel met opschrift ‘Homme’ op en voor wie wil ook in die kleur met ‘Femme’ op.
Sweater: Mint & Cloud bij www.lotsoflittle.be
Vest: Little Indians
Legging: Little Hedonist bij www.lotsoflittle.be

DAY 2:

Op een zonnige winterdag is er niets leukers dan heerlijk in de tuin te ravotten.
Dit comfortabele broekje van Noppies is hier een echte favoriet. Soepele en toch dikke stof in een washed bruine kleur. Hier maakte in de combinatie met een zipper cardigan van Albababy in licht turquoise, van bij Lots of Little. De schoenen met vosjes zijn van shoopom. Voor schoenen ga ik normaal altijd naar een gespecialiseerde kinderschoenenwinkel. Maar deze vond ik zo leuk dat ik ze online kocht bij hippe schoentjes.

DAY 3:

Hoera er is er eentje jarig! Zoek je een leuke verjaardagstrui, dan is deze unisex trui van Little Gold King wel een leuke. Een model dat zowel geschikt is voor meisjes als jongens. Zwart met een gouden kroon.
Dat die kroon ook nog eens mooi blinkt vinden ze hier alvast geweldig!.

Je kan zwart natuurlijk combineren met een andere donkere kleur. Een khaki-groene broek bvb staat prachtig. Of wat dacht je van een zwarte tuturok bij de meisjes?

Voor deze outfit ging ik voor contrast. En werd het een lichte jeans.

Sweater: Little Gold King , exclusief verkrijgbaar bij Lots of Little.
Broek: Hema

DAY 4:

Een geslaagde outfit heeft soms niet veel nodig. Een mooie romper met een broekje erop.
Dat is deze outfit.
De romper is van Little Hedonist. De kledij die Little Hedonist maakt is zo puur en zo goed van kwaliteit dat je ze zo onderscheid van heel wat andere merken.
Prachtig in al zijn eenvoud.
Deze zwarte overslag body, uit mijn eigen webshop combineerde ik met een broekje met print van het Australische merk Huxbaby.

DAY 5 & 6

Een uitstapje naar het bos! De sweater met ‘Minimalist’ op heb ik voor zowel mijn dochter als zoon gekocht. Hij is beige met een heel licht roze toets in. Ik ben niet zo een ‘in-hokjes –denker’. En vind niet dat meisjes altijd meisje meisje gekleed moeten zijn of dat jongens altijd stoere outfits moeten dragen. Daarom kies ik met regelmaat ook eens voor pasteltinten. In combinatie met een stoere jeans en een lekker warme winterjas trokken we het bos in.

Jeansbroek: WE fashion

Trui: Huxbaby

Jas: Tom Tailer

Voor mijn dochtertje combineerde ik de Minimalist sweater met een broekje van Little Indians en kniekousjes van Lots of Little. Aangezien ze steeds haar kousen uittrekt en bijgevolg de hele dag met ijskoude voeten over een even ijskoude vloer rondkruipt, zijn kniekousen wel een handige uitvinding. Deze krijgt ze namelijk veel moeilijker uitgetrokken.

Uiteraard zijn de kniekousen natuurlijk erg leuk onder een kleedje, maar hier zijn ze dus vooral even uit praktische overwegingen erbij getoverd.

DAY 7

Ik kan heel veel kledingstijlen apprecieren binnen de kindermode. Van monochrome tot kleurrijk. Van strakke geometrische prints tot zachte pasteltinten. Van hypermodern tot retro. Zo vind ik dit retrojurkje van Albababy ook heel apart.
Voor mijn webshop ben ik regelmatig op zoek naar mini-modellen. Dit meisje was er eentje van. Deze outfit staat haar gewoon te mooi om hem hier niet te delen.

En bovendien is hij ook nog eens in de sale verkrijgbaar aan een vette korting. Dus een tipje voor de meisjesmama’s. 😉

 

PIN IT


Hoi!

Ik ben Frauke – 29 jaar – uit België.
Mama van Briek (3) en Lilie (1).
Van opleiding ben ik kinderpsychologe. Kids are my world… en dat bracht me er toe om Lots of Little op te starten, een mini concept store met uniek kledingmerkjes.
Naast mijn activiteit als webshophouder ben ik ook oprichtster van Wobbelturnen.
Je vindt me dus vaak ofwel achter mijn macbook ofwel op een wobbelboard.
Ik wil jullie graag inspireren met leuke outfits de komende tijd hier op de blog.
Het perfecte excuus om aan mijn man te vertellen dat ik wel moét shoppen voor de kids ;-).