Met kinderen in huis is er zoveel leven, plezier en liefde! Maar ook… rommel, vuile vingers op de muren en modderige schoenen. Vandaag nemen we de badkamer onder de loep en hoe je die ook zelf beter en sneller schoon kan maken. Klaar om handen uit de mouwen te steken?

Clean as you go

De douchekraan afvegen, natte handdoeken omhoog hangen, tandenborstels en tandpasta opbergen, steeds een wc borstel gebruiken, de was in de wasmand gooien: er zijn genoeg zaken die je elke dag kan doen om je badkamer proper te houden. Zorg ook dat iedereen in het huishouden hier zijn steentje voor bijdraagt. Een tip? Laat je kinderen een opruimliedje maken of knutsel een lijst met vijf zaken die iedereen elke dag opruimt in de badkamer.

Maak schoonmaken ook leuker door een grappige aftrekker in de douche te hangen of een leuke tandenborstel hanger voor je kinderen te kopen in de vorm van hun favoriete dier. Een snoepje voor degene die het laatste restje van de shampoo heeft gebruikt? Verzin zelf kleine dingen om het schoonmaken van de badkamer voor iedereen leuk te maken.

Organiseer je kasten

Om je badkamer proper te houden, is het belangrijk dat alles zijn eigen plekje heeft in je badkamermeubels. Lades en kasten vol ongeorganiseerde spullen zorgt ervoor dat uiteindelijk niemand meer opruimt. Haal dus schoendozen van zolder en sorteer per categorie: denk aan een doos voor badspeelgoed, reserve spullen zoals tandpasta en shampoo, badzout, zonnecrème, medicijnen enzovoort. Geef ten slotte iedereen van het gezin een mandje voor op de plankjes in de badkamer. Daarin kunnen ze hun haar spullen, zeep en schoonheidsproducten proper in bewaren. Zaken die je dagelijks gebruikt zoals een haarborstel, tandenborstel en tandpasta kan je op een schaaltje op je wasbak bewaren dat je makkelijk wekelijks kan schoonmaken.

Ga planmatig te werk

Vul in je agenda of familiekalender in wanneer er grote zaken moeten worden schoongemaakt. Het is weer een to-do’tje minder in jouw hoofd en zo kan je het ook verdelen over het hele gezin. Terwijl je wc, wastafel, vloer en douchebak wel elke week een poetsbeurt kunnen gebruiken, kan je zaken zoals de afvoer leegmaken, bad of douchekop schoonmaken en de plinten afvegen wekelijks of maandelijks in je kalender plaatsen. Houd om de drie maanden grote schoonmaak en schenk zeep, make-up en badspullen die je niet hebt gebruikt aan een goed doel of vriendjes en familie.

Hoe houd jij je badkamer proper? We need your advice! 😉

Je kunt nog veel meer handige badkamer tips vinden op onze blog:

Hoe pak je een badkamer verbouwing aan?

10x inspirerende badkamers voor het hele gezin

Nieuwste trends in de badkamer