Toen ik wat aan het ronddwalen was op Instagram, vond ik deze super schattige en handgemaakte poppen die ik gewoon moest delen. Zeg hallo tegen Ticket & Thimble en het creatieve brein, de handen en de liefde achter dit merk, Rose.aboutus_2048x2048-1024x576

Rose: ‘Ik begon met het maken van mijn bos dieren toen mijn kleine meisje Alba Lilian geboren werd. Geïnspireerd door de herinnering aan mijn oma, en haar creativiteit die ze aan mij doorgaf en het ongelooflijke talent dat zij had met naald en draad, leende ik haar naaimachine en leerde mezelf te naaien.

candy8_1024x1024Ik ben nog steeds aan het leren aan het oefenen; maar elke pop die tot leven komt, is een super gaaf project en het zorgt ervoor dat ik continue inspiratie vind in de natuur, reizen en fashion.

Het maken en bedenken van deze kleine karakters is een ontzettend vervullende creatieve taak – nieuwe ideeën die vormen zich constant en het is nog veel leuker om ze echt tot leven te brengen. Een droom die uitkomt en ook andere blij maakt. In het historische Blackheat, London, wordt elke Thicket & Timble pop helemaal met de hand gemaakt door mij. Alleen de fijnste stoffen en met de hand geverfde stoffen maken elke pop tot een limited edition design.

Fanella Fawn

fawn_1024x1024

Fenella Fawn draagt een grijs en gouden glitter tulen tutu, met zes lagen tullen, een gouden riem en met gouden sterren bezette haarband. Ze heeft ook een grijzen jersey sjaal met gouden glitter sterren en een glimmend lijntje erin.

Fenella Fawn is 50 cm groot (de oren niet meegerekend).

Super schattige matchende haarbanden

headbands7_1024x1024

Hoe schattig zijn deze matchende haarbandjes?! Zo kan je kleine meid er net zo prachtig uitzien als haar nieuwe vriendinnetje. Te lief! Je bestelt de haarbandjes gewoon mee en kan ze zelf om je knuffel heen doen en bij je kleintje om doen. Als dat geen liefde op het eerste gezicht wordt…headband_1024x1024

Hebe Hare

hebeballet_80d0303d-0127-42c7-9b0e-0b5f773f6d9c_1024x1024-1

Een gelimiteerd aantal van vier, Hebe Hare draagt een oester kleurig en zacht roze hand geverfde tutu met een gouden riem en glitterende sterren, en hand gemaakte sterren ketting, ballerina’s met gouden pompoms en een hand gebreide roze angora sjaal.

hebeballet1_1024x1024

Ook Hebe Hare is ongeveer 50 centimeter groot (zonder de oren).

En welke van deze Woodland Dolls is jouw favoriet?