Zoals je misschien al hebt kunnen lezen in onze ‘plas van aanpak‘ zijn we de afgelopen tijd druk bezig geweest met het zindelijk krijgen van onze drie jarige peuter. EN we kunnen gelukkig wel zeggen dat ze ZINDELIJK is!! Whoop whoop! Heel veel is gekomen doordat we de zindelijkheidsbox hebben gebruikt. Daarover volgt binnenkort meer want ik vind dat echt een aparte blog waard, zo waardevol was deze box.

Ook maakten we tijdens het zindelijk krijgen van dochterlief super handige, en vooral leuk uitziende oefenbroekjes van Zoocchini. Deze kregen we toegestuurd door de groene en speelse webshop ‘Kleine Giraf’ die naast de bekende Sophie de Giraf, ook allerlei andere hippe merken heeft.

Waarom oefenbroekjes zul je denken

Oefenbroekjes zijn geen luierbroekjes zoals je die misschien kent van de diverse luiermerken. Het zijn eigenlijk een soort onderbroekjes waarvan het kruis een aantal extra lagen heeft.

Als ze dus beginnen te plassen heb je niet gelijk alle kleren helemaal doorweekt, omdat die eerste druppels prima op te vangen zijn in het oefenbroekje. Let wel, oefenbroekjes hebben geen waterdichte laag, dus je kunt niet gewoon een hele plas erin opvangen zonder dat je je kindje wat schoons aan moet trekken.

oefenbroekjes Zoocchini

Een ideale oplossing dus om mee te oefenen.. Duh! Zeker geen vervanging van een luier, maar vooral erg fijn om mee te oefenen voor het zindelijk worden. Het heeft ons in ieder geval elke keer het verschonen van zowel de onderbroek als de broek gescheeld, en dat is de eerste paar dagen een heleboel was kan ik je wel vertellen. Op een gegeven waren alle zes de oefenbroekjes vies, en moest ze een ‘gewone onderbroek’ aan. En bij elk klein ongelukje kon dus inderdaad de onderbroek en de legging of broek worden vervangen. En eerlijk is eerlijk, daar heb ik het geduld, tijd en energie niet voor, voor al die extra handelingen en wassen.

Zoocchini oefenbroekjes in prachtige printjes en kekke kleurtjes

Voor elk wat wils, zullen ze gedacht hebben bij het maken van de Zoocchini oefenbroekjes. Want alle printjes en kleurtjes zijn fantastisch voor een peuter/kleuter.

Zo hebben ze diverse sets met drie oefenbroekjes, maar je kunt ook eens kijken tussen de losse broekjes (waarvan die met de eenhoorn hier toch wel favoriet was).

Onze dametjes kozen voor de Woodland dieren en de Ocean oefenbroekjes (dankjewel Baby Shark doo doo doo doo, zucht!). Maar je kunt ook kiezen uit de Ocean set voor jongetjes, de Safari set is er voor zowel meiden als jongens, dan is er nog een Fairy Tale setje, een stoere Jurrasic Pals set, en Forest Chums.

Je kunt maar één eerste indruk maken, en dat doe je met deze oefenbroekjes van Zoocchini dus helemaal goed.

Vallen de Zoocchini oefenbroekjes op maat?

De oefenbroekjes van Zoocchini zijn er in twee verschillende maten. Van 2-3 jaar en van 3-4 jaar. Onze proefpeuterpersoon was op het moment suprème bijna 3,5 jaar oud, dus je zou zeggen dat maat 3-4 jaar dan prima zit. Maar met haar kleine kadetjes paste ze toch beter in maat 2-3 jaar. Dus gelukkig hadden we van elk setje een andere maat gekozen om zo ook een beetje te kijken hoe ze vallen.

Peuterlief 2 van net twee jaar oud, paste de broekjes van 2-3 jaar trouwens ook gewoon prima, en die van 3,5 paste ook wel in die van 3-4 jaar maar dat zat net wat minder mooi aansluitend. Ik zou dus zelf de maten als volgt schatten:

Maat 2-3 jaar valt als maat 86-92 en maat 3-4 jaar valt als maat 98-104 (broek maat uiteraard).

Helpen de Zoocchini oefenbroekjes ook echt met zindelijk worden?

Ik denk dat je geen wonderen moet verwachten van het oefenbroekje zelf. Je moet uiteraard zelf samen met je kind de tijd en vooral aandacht steken in het zindelijk worden. Maar het geeft (vooral de ouder) net wat meer zekerheid, en het kind net wat meer tijd om ‘droog’ de wc of het potje te bereiken. Die paar extra lagen stof vond ik dus echt een verademing vergeleken met de gewone onderbroekjes. Want als daar drie druppeltjes in zitten dan heb je gelijk ook die drie druppeltjes in de broek van je kind zitten, en kun je beiden uittrekken en wassen.

oefenbroekjes Zoocchini
Linker dame maat 2-3 jaar (broek maat 86 ) rechter dametje maat 3-4 jaar (broek maat 92)

Inmiddels is onze oudste peuter dus helemaal zindelijk, maar ze verkiest nog steeds de oefenbroekjes van Zoocchini over haar Paw Patrol onderbroekjes. En ik?! Ik vind het allemaal wel prima, zolang de boel maar droog blijft.

Als je meer hulp wilt hebben bij het daadwerkelijke zindelijk maken van je kind, dan raadt ik je zeker aan om de Zindelijkheidsbox ook te bestellen. Daarover volgt binnenkort een zeer uitgebreide review omdat ik dit ook echt een super waardevol product vind, en wens dat alle ouders hun kind binnen een week zindelijk kunnen krijgen!

Deze week maak je trouwens kans op een setje oefenbroekjes naar keuze, gesponsord door de fantastische webshop ‘de Kleine Giraf‘. Dus doe mee en win!