Het is weer bijna carnaval (schijnt, hahaha). Ik woon in het hoge Noorden dus daar hebben we eigenlijk helemaal geen binding met carnaval. We vieren het dus ook eigenlijk helemaal niet thuis (of op school, of in de stad of…) Maar omdat veel van jullie wel houden van een feestje en dus ook gewoon lekker mee doen met het zuidelijk Carnaval wilden we jullie wel een inspiratie artikel geven. En deze keer laten we niet de tofste outfits zien, want dat deden we vorig jaar al. Die kun je hieronder dus lekker lezen en bekijken, mocht je nog niet weten wat je aan wilt doen dit jaar.

Deze keer wil ik het hebben over hoe je met accessoires ook ontzettend veel kunt, en waarom mijn voorkeur eigenlijk uitgaat naar het kopen van verkleed-accessoires. Hopelijk inspireer en motiveer ik je zo ook om iets duurzamer met verkleedkleding om te gaan, en bovendien meer verkleed opties te creëeren voor je kids.

Outfits vs. accessoires

Dit jaar mochten we bij een toffe verkleedkleding shop verkleedkleding bestellen. En door alle toffe outfits was ik al snel de weg kwijt. Want een Elsa jurk is wel heel erg leuk voor de oudste dame, maar dan wil de tweede prinses ook erin. Dus dan moet je weer een hele andere maat nemen (met bijna 4 jaar leeftijdsverschil is dat onmogelijk om een one-size fits all te vinden). Zo heb je ook nog kinder hippie kleding of wat dacht je van steampunk kleding?! Mocht je zelf ook nog mee willen doen met de verkleedpartij, of ook carnaval feestbeest zijn…. kies dan bijvoorbeeld voor dames piraten carnavalskleding. Je kunt het zo gek niet bedenken of er zijn wel complete outfits voor te verkrijgen.

Voordelen van outfits

Het voordeel van een complete outfit is natuurlijk dat je verder niets hoeft te kopen. Alles zit erbij, je hoeft nergens aan te denken en je weet zeker dat het goed is. Het gemak, en vooral de ruime keuze is dan ook echt wel heel fijn.

Maar… ik ga snel door naar de voordelen van losse accessoires, omdat ik er zo enthousiast over ben, hihi.

Voordelen van accessoires

Zoals ik al zei gaat toch mijn voorkeur uit naar het gebruik van accessoires. Zo houd je toch ontzettend veel opties, en je zit ook niet met maten die niet meer passen na een jaartje dragen. Dat blijf ik zonde (en vooral niet erg duurzaam) vinden.

Het past eigenlijk altijd = duurzaam

Accessoires zijn eigenlijk altijd wel een one size fits all. Of je nou een super groot hoofd hebt, of een kinderhoofd, een haarband met bepaalde dieren oren erop passen we allemaal. Tenminste bij ons in het gezin kunnen we allemaal de haarband met apen oren prima opzetten. Mocht je echt een newborn baby willen verkleden, dan moet je natuurlijk wel een beetje aanpassen, maar voor kinderen vanaf een jaar of anderhalf kun je met accessoires echt al heel veel kanten op.

Zo heb je dus een heel erg duurzame verkleedkist. Want je kunt ontzettend lang met alle accessoires verkleden. Je zit niet ermee dat je na 2 jaar de verkleedkleding allemaal weg kunt doen, omdat niemand nog wat past. Dat is vooral waarom ik een groot voorstander ben van accessoires.

Onderling combineren van outfits

Wij kozen voor heel veel verschillende dieren sets. Een eenhoorn set, apen setje, een zebra, een giraffe, een kat, en zelfs een vos. Omdat onze kids ook heel graag dokter spelen heb ik ook gekozen voor een dokters accessoire set. Dit is eigenlijk de enige set die niet helemaal paste bij de kleintjes. Het mondkapje was echt net zo groot als hun hele hoofd. Dus met een kleine aanpassing (even de elastiekjes inkorten) konden ook zij er prima mee spelen.

Vorig jaar kochten we ook een speurneus set (met pijp, een Sherlock petje en een vergroot glas), een politie set (handboeien en pet), vrolijkten we de verkleedkist op met een grappige regenboog clowns pruik en meer. Zo hebben we nu ongeveer 15 accessoire sets bij elkaar gok ik zo. Maar doordat alles onderling heel veel wordt gewisseld hebben we misschien wel 100 outfit opties met deze 15 sets. Zo loopt hier regelmatig een giraf dokter rond (voor alle Madagscar 2 fans, jullie weten over wie we het hebben), maar bestaat er bij ons thuis ook een een ninja eenhoorn. Haha, soms moet ik ook ontzettend lachen om de combi’s die ze zelf maken. Maar juist doordat alles prima gecombineerd kan worden zijn de opties eigenlijk oneindig. En het is ook wel erg grappig om de kinderen hun fantasie te zien.