Het is weer tijd voor het nieuwe seizoen, en dus kunnen de winterkleren weer in de kast. Of nou ja, zorg maar wel dat er nog in ieder geval één vest en een lange broek nog in de kast ligt, want als het zo door gaat kun je pas in mei wat luchtigere kleding aantrekken. De hoogste tijd dus om eens een fijne garderobe bij elkaar te zoeken, die bijna oneindig met elkaar te combineren is. Want kids hebben eigenlijk helemaal niet zo heel erg veel kleding nodig. Gewoon mixen en matchen, en je hebt met gemak 2 weken vol outfits klaar, met minder dan 15 kledingstukken. En wanneer je minder items koopt, kun je dus kiezen voor betere items, duurzame merken of duurdere kwaliteits-merken die gewoon wat langer mee gaan. Of je stopt dat wat je bespaart hebt gewoon in de spaarrekening van de kids. Ene, minder kleding is minder opbergruimte, en dus meer ruimte om te spelen.

De basics

Elke capsule wardrobe heeft een aantal basics. Zonder deze items kun je eigenlijk niet een kledingkast niet inrichten. Denk daarbij aan een fijne (speel)broek die tegen een stootje kan én fijn zit (hello, kinderen houden niet van strakke en vervelende broeken), of een t-shirtje voor als het zonnetje op het klaslokaal straalt.

Onze basics:

Een fijne speelbroek van Noppies

Een geruite jurk met ruffle mouwen van Esprit

2 pack leggings van Carters

Een turquoise vestje van Kidz-Art

Een sweater van Someone

T-shirt van B-Noisy

Korte tuinbroek / salopette van Tiffosi

Rokje met verfspetters van Coolcat 

en als laatste natuurlijk een zomerjasje van Tumble ‘n Dry

 

Aanvullen en afwisselen

Het is bij een capsule wardrobe het belangrijkste dat je veel verschillende outfits kunt maken, met zo min mogelijk items. En daarom hoef je naast deze 9 basics, misschien maar vijf of zes extra items nodig. Hierbij kun je denken aan t-shirtjes, een shirt met lange mouwen, misschien nog een extra vestje in een zachte kleur. Zoals je ziet kun je dus met die extra items echt zoveel uitpakken als je wilt. Daarom kies je voor basics die goed te combineren zijn met andere kledingstukken, zodat je zoveel mogelijk outfits kunt maken. De aanvullingen kun je dus wel echte statement items zijn.

Onze aanvullingen:

Magische pailletten shirt met lange mouwen van Coolcat (stiekem een twee in één shirt dus, want de smiley kun je ook veranderen…  😉  )

Lichtroze blouse van Tumble ‘n Dry

Koraal rood vest van Coolcat

Cars donkere jeans

Kidz-Art meisjes t-shirt met een zebra

Glimmende korte broek van Moodstreet

en dan nog wat toffe kniekousen van Quapi

 

De outfits





Zoals je ziet hebben we hier al 16 outfits, en hebben we nog lang niet alle mogelijke combinaties gemaakt (ik denk dat we dan wel op veertig verschillende combinaties zouden kunnen uitkomen).

Dus het enige wat jij nu nog hoeft te doen, is je kast uitmesten en eens kijken wat er nou nog écht nodig is, en welke basics, of aanvullingen jouw meisje nog nodig heeft.

 

 

 

 

PIN IT

capsule wardrobe lente


© Shutterstock